Hoe kies jij een studie?

Daar zijn wij benieuwd naar. Vul onze vragenlijst in en bepaal zelf wat voor beloning je daarvoor wilt krijgen! Meedoen duurt ongeveer 7 minuten.

Meedoen

Goed fout! door Mirjam Mous

Beoordeling 6.9
Foto van een scholier
Boekcover Goed fout!
Shadow
  • Boekverslag door een scholier
  • 2e klas vwo | 952 woorden
  • 26 maart 2005
  • 47 keer beoordeeld
Cijfer 6.9
47 keer beoordeeld

Boekcover Goed fout!
Shadow
Goed fout! door Mirjam Mous
Shadow
ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie
Gegevens: Titel = Goed Fout! Auteur = Mirjam Mous
Genre = seksualiteit, pedofilie Inhoud: Gebeurtenissen: Stine sluit vriendschap met de aardige kippenboer Luif. Als Frederiek, de beste vriendin van Stine, op vakantie gaat, gaat Stine veel naar Luif. Ze wordt verliefd op Dieter, die 3 jaar ouder is. Dan komt Luif met een idee voor een feest. In zijn schuur. Het feest wordt ’s middags gehouden en er worden veel kinderen uitgenodigd, waaronder ook Dieter. Op een dag heeft Dieter een afspraak met Luif, maar Luif is er niet. Alle luiken zijn dicht en hij doet niet open. Dan horen ze dat Luif opgepakt is, omdat ze denken dat hij een kinderlokker is. Maar Stine en Dieter geloven dat niet. Op het feest komen dan ook niet veel kinderen. Stine en Frederiek mogen van hun ouders niet meer naar Luif toe. Ze verplaatsen het feest naar ‘s nachts, maar er komen weinig mensen. De volgende dag hoort Stine dat Luif was opgepakt omdat hij aan een klein kind had gezeten. Als Luif vrij komt, wil haar vader dat Stine niet meer naar hem toe gaat. Op een dag is Emma, het zusje van Stine, in haar eentje weggegaan. Ze mag niet zeggen waar ze naar toe is geweest. Uiteindelijk vertelt ze dat ze naar Luif is geweest. Als ze dat niet zou vertellen zou ze iets krijgen. Stine gaat naar hem toe en maakt alles op zijn erf kapot. Stine vertelt dan aan haar ouders, dat Emma misschien is aangeraakt door Luif. Er komt een vrouw naar Emma kijken, of dat er iets is gebeurd wat ze niet durft te vertellen. ’s Avonds is er een bijeenkomst in het buurthuis. Stine en Frederiek gaan daar ook stiekem naar toe. Dan komen er een aantal personen op het idee om hem een lesje te leren, en iedereen gaat naar zijn boerderij. Ze gooien alle ramen in met stenen en er wordt geschreeuwd. Maar dan komt de politie. Ze moeten allemaal weg gaan, anders worden ze gearresteerd. De volgende dag gaat Stine naar hem toe en vraagt of dat hij pedofiel is. Luif zegt dat hij veel van kinderen houd. Stine gaat boos weg, en zegt dan dat ze blij is dat hij weggaat. Personen: Hoofdpersonen: Stine = een meisje van 13 jaar die verkering krijgt met Dieter. Het is een aardig meisje dat niet snel bang is. Frederiek = de vriendin van Stine, die niet veel van haar ouders mag. Het is een aardig meisje. Ze kan goed opschieten met Emma, het zusje van Stine. Stine denkt daarom dat Frederiek vaak net een klein kind is. Luif = de kippenboer waar Stine vriendschap mee sluit. Het is een knappe man, die kippen vangt. Het dorp komt erachter dat hij een kinderlokker is en willen hem weg hebben. Minder belangrijke personen: Dieter = aardige jongen van 16 jaar, die verkering krijgt met Stine. Stine’s ouders = haar moeder is zwanger en heeft veel last van rare buien. Haar vader is een aardige man, die kippen vangt. Emma = zusje van Stine. Ze houdt veel van dieren. Als er een gewond diertje is, gaat ze die verzorgen tot dat het diertje weer beter is.
Waar speelt het verhaal zich af? Het verhaal speelt zich af in een dorp. Maar ook op een boerderij, op school en soms in de duinen. In welke tijd speelt het verhaal zich af? Het verhaal speelt zich af in de 21e eeuw. De periode waarin het verhaal zich afspeelt is ongeveer een half jaar. Alles wordt in chronologische volgorde verteld. Hoe begint het verhaal? Het verhaal begint aan het begin van een gebeurtenis. Het verhaal begint meteen met Stine die 13 jaar wordt en een dagboek, een cd en een tekening voor haar verjaardag krijgt. Daarna speelt het zich op school af, in de les Engels. Verder gaat Stine met haar verjaardags-feestje naar de bioscoop, met Melissa, Annemarie en Frederiek. Stine, Frederiek en Jules zien in de duinen 2 kippen lopen. Jules vangt de kippen en Stine en Frederiek brengen ze weg. De deur van het huis staat open en dan verschijnt Luif. Vanaf dat moment gaat Stine veel met Luif om. Dit is het begin van het boek. Wat is het belangrijkste probleem, en hoe loopt het af? Het belangrijkste probleem is, is dat ze erachter komen dat Luif een kinderlokker is en aan kinderen zit. Het loopt vrij goed met hem af. Hij krijgt namelijk therapie. Wat is de betekenis van de titel? Goed Fout! Betekent dat de mensen uit het dorp er achter komen dat Luif een kinderlokker is. Dus eigenlijk zijn de mensen uit het dorp verkeerd bezig tegenover Luif. Ze doen allemaal dingen om te laten blijken dat hij een kinderlokker is. Maar Luif is ook verkeerd bezig tegenover kinderen. Door te zeggen dat hij alleen maar van kinderen houdt. Dus eigenlijk is iedereen fout bezig. Beoordeling: Mening Ik vond het een goed, mooi, triest en een best wel spannend boek. Goed, omdat alles duidelijk wordt verteld en het geen saai verhaal is. Er worden ook niet echt moeilijke woorden in gebruikt. Het is een mooi verhaal dat eigenlijk best wel triest is, want er gebeuren best wel nare dingen, vooral met Luif. Het is een triest verhaal, omdat Luif kinderen aanraakt, en dat mogen die kinderen dan niet zeggen, dan krijgen ze een cadeautje. Mooi, omdat Stine verkering krijgt met Dieter en ze heeft vertrouwen in Luif totdat blijkt dat hij een kinderlokker is en ook Emma (Stine’s zusje) heeft aangeraakt. Het verhaal is niet saai, maar het heeft wel een raar begin. Ik lees eigenlijk liever een verhaal met een inleiding, en in dit boek beginnen ze meteen bij de gebeurtenis, dat vind ik wel jammer. Kortom, het is een leuk, mooi en goed boek.

REACTIES

D.

D.

een heel goed boek wel 7keer gelezen

13 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "Goed fout! door Mirjam Mous"