Ben jij 16 jaar of ouder? Doe dan mee aan dit leuke testje voor het CBR. In een paar minuten moet je steeds kiezen tussen 2 personen.

Meedoen

Glazen hart door Femke Deen

Beoordeling 7.9
Foto van een scholier
Boekcover Glazen hart
Shadow
  • Boekverslag door een scholier
  • 3e klas havo | 791 woorden
  • 15 augustus 2006
  • 27 keer beoordeeld
Cijfer 7.9
27 keer beoordeeld

Boekcover Glazen hart
Shadow
Glazen hart door Femke Deen
Shadow
ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie
1. Wat is de Titel? Het glazen hart. 2. Wie is de schrijver? Femke Deem. 3. Wat is de naam van de uitgever? Uitgeverij Holland – Haarlem. 4. In welk jaar is het boek voor het eerst uitgekomen? In 2004. 5. Noem de belangrijkste personen. De hoofdpersoon eerst. Maartje en Ilias. De vrienden van Maartje : Jessica, Eline en Dennis. En “vrienden” van Illias: Peter en Jorien. 6. Maak een korte samenvatting van het boek. (niet meer dan ½ A-4!) Het verhaal gaat over een meisje Maartje. Die lang geen vriendje heeft gehad en dat wel graag eens een keertje zou willen. Als ze van school komt, ziet ze op eens een hele leuke jongen bij school staan. Ze keek voorzichtig naar hem en ze zag dat hij terug keek en naar haar lachte. De volgende dag, was het zoals altijd weer een saaie dag op school. Stiekem had Maartje erop gehoopt dat die leuke jongen er weer zou staan. En ja hoor, in de pauze stond die daar weer. Maartje durfde niet naar hem te kijken en liep met haar vriendinnen Eline en Jessica mee. Tot ze opeens haar naam hoorde roepen. Ze keek om en zag dat het Dennis was. Maar hij stond naast die leuke jongen. Dennis gebaarde dat Maartje moest komen en voorzichtig liep ze naar hem toe. Dennis vertelde dat de jongen (= Illias) haar wel zag zitten. Een paar dagen daarna hadden ze afgesproken. Maartje kreeg veel cadeautjes van hem en hij deed altijd heel lief tegen haar. (Misschien iets TE lief?). Ze sprak zo ongeveer elke dag af met Ilias, waardoor ze geen tijd meer had voor haar vrienden, school en thuis. Op een dag neemt Illias Maartje mee naar zijn huis. Daar zitten 2 “rare” mensen. Jorien en Peter. Maartje laat het maar en gaat mee met Illias naar boven, en dat gaat verder dan alleen zoenen. Na een tijdje komt Maartje weer in het huis van Illias. Peter had drank gehaald, en ze voerde Maartje dronken. Illias dwong Maartje om met Peter naar bed te gaan. Maartje raakte haar vriendinnen kwijt, en begon bang te worden voor Illias. Maar hij was zo lief en zo mooi. Op een dag had Maartje ruzie gekregen met haar ouders thuis en ze zocht onderdak bij Illias. Illias was niet thuis, alleen Peter en Jorien. Die volgende avond kwam er een man voor Illias, hij wilde geld van hem hebben, maar hij had het niet. Maartje moest met de man naar bed. Die volgende morgen werd ze wakker, naast illias. Er werd geklopt op de deur. Het was de politie. Illias werd opgepakt!! Dit verhaal gaat over een loverboy.
7. Waarom koos je voor dit boek? Omdat ik in een tijdschrift had gelezen dat het een goed boek was. En las de achterkant van het boek, en het leek me een goed boek. 8. Bekijk de kaft van voren en van achteren. Wat spreek je aan en wat stoot je af? Het spreek me aan dat je Illias en Maartje bij elkaar ziet op de voorkan, en dat het er zo normaal en vriendelijk uitziet. Ook de kleuren horen goed bij het verhaal. 9. Verklaar de titel van het boek. Het heet glazen hart, omdat je je hart ook kan “breken”, door zoiets wat Illias heeft gedaan. 10. Wat is het belangrijkste probleem van het boek? (thema) Maartje is een van de vele slachtoffers van een loverboy. 11. Herken je dingen in dit thema, kom je nieuwe dingen tegen, ben je het met de schrijver eens? Ja, ik herken zeker dingen in het thema. Maar je leert ook hoe zo iemand zich voelt en dat je het als slachtoffer van te voren zelden tot nooit door hebt. 12. Hoe loopt het af? Illias wordt uiteindelijk opgepakt door de politie. 13. Wat vind je van de afloop? Maar goed ook!
14. Welke twee woorden uit het rijtje hieronder passen volgens jou het beste bij het boek. Leg je antwoord uit met voorbeelden uit het boek. Spannend – droevig – griezelig – grappig – herkenbaar – verrassend – fantasievol – romantisch – leerzaam - ? Droevig en herkenbaar. Droevig: Het is zielig om Maartje zo in “de val” van Illias zien te lopen. En dat ze door hem haar vrienden kwijt raakt. Herkenbaar: Er bestaan (jammer genoeg) veel loverboys, en het kan iedereen overkomen 15. Geef een cijfer voor dit boek. Leg je oordeel uit. Een 9, want het is gewoon een heel mooi boek, want je leert hoe het is om een slachtoffer te zijn van een loverboy. En je leeft helemaal mee met de hoofdpersoon. 16. Zou je dit boek aan anderen aanbevelen om te lezen? Waarom wel/niet? Ja, want het is een goed boek. En ook leuk om te lezen. Niet saai ofzo. En als je ooit nog eens te maken krijgt met een loverboy weetje misschien een beetje beter hoe je ermee om moet gaan.

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "Glazen hart door Femke Deen"