Gijzeling door Rom Molemaker

Beoordeling 4.1
Foto van een scholier
  • Boekverslag door een scholier
  • Klas onbekend | 383 woorden
  • 20 augustus 2006
  • 87 keer beoordeeld
  • Cijfer 4.1
  • 87 keer beoordeeld

Boek
Auteur
Genre
Taal
Nederlands
Vak
Eerste uitgave
2003
Pagina's
148
Oorspronkelijke taal
Nederlands

Boekcover Gijzeling
Shadow
Gijzeling door Rom Molemaker
Shadow
ADVERTENTIE
Help nu jouw favoriete goede doel door jouw mening te geven!

Hoe? Heel simpel. Geef je op voor het panel van Young Impact en geef jouw mening over diverse onderwerpen zoals gelijke kansen, diversiteit of het klimaat. Voor iedere ingevulde vragenlijst (+/- 1 per maand) ontvang je een bedrag dat je direct mag doneren aan een goed doel naar keuze. Goed doen was nog nooit zo easy!

Meld je aan!
Zakelijke gegevens.

1. De schrijver van dit boek is: Rom Molemaker.
2. De titel van dit boek is: Gijzeling.
3. De uitgever waar dit boek is verschenen is: Van Holkema & Warendorf.
4. Dit boek is verschenen is: 2003.

Vragen die je uitgebreid moet beantwoorden.

5. Ik heb geleerd dat op het eiland Canthaar (waar het boek zich afspeelt) veel verschil is tussen arm en rijk. Het ene deel van de stad zit je bij mooie dure villa’s en het andere tussen het vuil van de slobbenwijken.
6. hoe het verder gaat tussen Jeroen (de hoofdpersoon) en Francesca (zijn in de gijzeling ontmoette vriendin).

7. Jeroen is de hoofdpersoon van dit boek is rond de 16 jaar oud. Hij doet graag dingen zelfstandig en hij houd niet van ruzies, zeker niet als zijn vader met zijn zus Edith ruziet (wat ze trouwens veel doen). Verder weet hij in benauwde situaties niet goed wat hij moet doen.
8. Edit. De zus van Jeroen en rond de 20 jaar oud. Zij weet dat het eiland een dictatuur is. En zij komt er ook als eerste achter dat de fabriek van haar vader eigenlijk helemaal niet zo’n goede fabriek is als hij zegt. Ze is ook spontaan.
Vader van Jeroen en rond de 50 jaar oud. (naam niet in het boek aangeduid) hij is eigenaar van de fabriek op het eiland Canthaar en het is een rijke man.
Arnesto. Hij is ook rond de vijftig jaar oud. Hij is de aanvoerder van de groep terroristen die de gasten in het hotel gijzelen.
9. Het verhaal speelt zich af op het eiland Canthaar. Dit wordt duidelijk omdat de familie van Jeroen daar op vakantie is. Het is ongeveer in onze tijd. Er zijn gewoon auto’s en vliegtuigen. En de tijd wordt helemaal duidelijk omdat Jeroen een diskman heeft en er mobieltje’s zijn.
10. Ik vind het boek spannend en boeiend. Ik vind het erg spannend omdat er veel dingen gebeuren. Een paar spannende momenten zijn bijvoorbeeld dat een Nederlandse man, Arnold genaamd neergeschoten wordt en je niet weet of hij dood is (dat wordt later duidelijk) of dat de gevangenis op het eiland door een paar terroristen (verkleed als soldaten) een gevangene bevrijden. Ik vind het boeiend omdat je het verschil tussen rijk en arm goed ziet en dat je later begrijpt waarom de terroristen een gijzeling plegen.

REACTIES

Er zijn nog geen reacties op dit verslag. Wees de eerste!

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "Gijzeling door Rom Molemaker"