Hoe kies jij een studie?

Daar zijn wij benieuwd naar. Vul onze vragenlijst in en bepaal zelf wat voor beloning je daarvoor wilt krijgen! Meedoen duurt ongeveer 7 minuten.

Meedoen

Giftig! door Vera Van Renterghem

Beoordeling 8.2
Foto van een scholier
Boekcover Giftig!
Shadow
  • Boekverslag door een scholier
  • 2e klas aso | 275 woorden
  • 15 januari 2011
  • 16 keer beoordeeld
Cijfer 8.2
16 keer beoordeeld

Boekcover Giftig!
Shadow
Giftig! door Vera Van Renterghem
Shadow
ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie

Zita is een meisje van 14, ze woont met haar moeder en Cor, haar broer in een klein rijtjeshuis. Nadat haar vader aan kanker is gestorven is Zita ernstig ziek geworden. Ze is al naar verschillende dokters geweest maar geen een weet wat ze heeft. Door dat Zita zo ziek is en rap moe word kan ze niet elke dag naar school, ze moet vaak naar het ziekenhuis voor observatie, onderzoeken en bloedtesten.

Ook heeft Zita geen vriendinnen op school daar vind iedereen haar een wandelende bacterie, alleen de vrolijke Marie, haar beste vriendin sleurt haar door het leven. Haar broer, mama en oma helpen haar er ook door.

Oma verdenkt haar dochter dat ze Zita opzettelijk ziek maakt voor de aandacht van dokters en leraren. Waneer Zita’s mama hevig ruzie krijgt met oma stort Zita haar wereld nog dieper in; mama verbiedt haar oma nog te gaan bezoeken. Mama wil oma zelf naar een bejaarden tehuis brengen zo ver mogelijk bij hen vandaan.

Wanneer Cor ook ziek begint te worden, denkt Zita wel eens dat haar oma gelijk heeft en niet gek is. Voor Zita is het moeilijk te geloven dat haar moeder die zo goed voor haar zorgt haar zo opzettelijk voor aandacht ziek maakt.

Na een lange periode van aarzeling, vertelt ze alles aan haar kunstleraar. Die zorgt ervoor dat haar mama opgenomen zal worden omdat ze leidt aan het syndroom van Münchhausen-by-proxy.

Dan word duidelijk waarom Zita zo ziek is; door het rattenvergif dat mama ’s ochtends in haar melk deed de overdosis pillen die ze van mama moest slikken en de bijtende producten die in haar bad werden gestopt.

REACTIES

I.

I.

wat vinden jullie van dit verslag laat maar horen!!!

13 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "Giftig! door Vera Van Renterghem"