Ben jij 16 jaar of ouder? Doe dan mee aan dit leuke testje voor het CBR. In een paar minuten moet je steeds kiezen tussen 2 personen.

Meedoen

Gelijk oversteken door Caja Cazemier

Beoordeling 7.2
Foto van een scholier
Boekcover Gelijk oversteken
Shadow
  • Boekverslag door een scholier
  • 2e klas vwo | 634 woorden
  • 12 augustus 2004
  • 23 keer beoordeeld
Cijfer 7.2
23 keer beoordeeld

Boekcover Gelijk oversteken
Shadow
Gelijk oversteken door Caja Cazemier
Shadow
Samenvatting. Minke verhuist van een eiland naar het vaste land. Dat is heel erg wennen maar gelukkig gaat ze in het weekend nog naar het eiland omdat haar ouders daar nog wonen. Ze woont nu naast een meisje van haar leeftijd: Evelien. Gelukkig wordt Minke vriendin met Evelien. Evelien herkent Minke ergens van maar ze weet niet waarvan. Minke wordt opgenomen in het vriendengroepje van Evelien. Minke heeft een nare jeugdervaring achter de rug. Ze is aangerand door Jeroen, de jongen die vroeger haar beste vriend was. Nu is hij verslaafd aan drugs en alcohol. Dat vindt Minke heel erg. De eerste keer dat ze door Jeroen werd aangerand was ze 12. Nu ze 15 is heeft hij het nog een keer geprobeerd. Evelien zag dit gebeuren en begon met Jeroen te vechten. Daarna heeft Jeroen het nooit meer gedaan. Minke nodigt Evelien, Akky, Bouwen, Sjors en Renate uit voor een slaapfeestje op het eiland. Akky, Bouwen, Sjors en Renate zijn haar andere vrienden. Op het eiland zien ze dat er een stelletje ligt te zoenen en ze bespioneren hen. Evelien rent gillend weg. Als Minke haar vindt verteld ze aan Minke dat ze nu weer weet waar ze haar van kent. Evelien was op haar 12de met haar moeder op vakantie op het eiland en ze heeft gezien dat Minke aangerand werd door Jeroen. Nu dit alles eruit is zijn ze allebei erg opgelucht en gaan ze met zijn allen feesten. 242 woorden. Zakelijke gegevens. Titel: Gelijk oversteken. Schrijfster: Caja Cazemier. Uitgeverij: Sanoma. Jaar van verschijnen: 1996. Ik heb het boek gekozen: Omdat ik alle tinatoppers lees en ook alle boeken van Caja Cazemier en dit leek me een heel mooi boek en dat is het ook.
Extra opdracht. Een ander slot. Het begint op het eiland nadat Evelien heeft ontdekt waarvan ze Minke kent. Minke kijkt om en schrikt ontzettend. Ze ziet Jeroen staan. Jeroen loopt naar Minke en Evelien toe. Evelien wil snel weggaan met Minke alleen Minke houdt haar tegen. Ze stapt op Jeroen af. Jeroen roept Minke bij zich en zegt dat Evelien even weg moet. Minke vindt het goed alleen Evelien is het er absoluut niet mee eens. Ze laat Jeroen dan ook even heel duidelijk weten dat hij Minke met geen vinger meer aan moet proberen te raken omdat ze hem anders aangeeft. Jeroen belooft dat hij dat niet zal doen en vertelt Minke dat hij ontzettend veel spijt heeft van wat er is gebeurd en dat hij niet meer blowt en drinkt. Minke gelooft er niet zo veel van maar geeft hem toch een kans. Ze zegt dat hij net als Evelien, Akky, Bouwen en Sjors bij haar mag blijven logeren. Dat doet Jeroen. Bouwen en Akky gaan ’s avonds met zijn tweeën de duinen in en Evelien en Sjors gaan mee. Jeroen en Minke gaan naar het strand. Daar vertelt Jeroen dat hij al vanaf zijn 12de verliefd op Minke is en dat hij heel veel van haar houdt. Minke zegt dat ze hem ook heel leuk vindt maar dat ze hem eerst weer beter wil leren kennen en zeker wil weten dat hij niet meer blowt en drinkt. Jeroen belooft dat hij nooit meer zal blowen en niet zoveel meer zal drinken. Minke is helemaal gerust gesteld en zegt dat ze wel verkering met Jeroen wil maar dat hij haar voorlopig nog even niet aan moet raken. Dat belooft Jeroen en hij is echt het beste vriendje dat je kunt wensen. Minke is ontzettend blij dat nu alles opgelost is. Die nacht gaan Evelien, Sjors, Jeroen, Minke, Akky en Bouwen stappen. En het is heel gezellig en ze spreken af dat ze vaker komen logeren bij Minke. Ze beloven dat ze met zijn zessen veel plezier gaan beleven en dat ze vrienden voor het leven zijn. 330 woorden.

REACTIES

X.

X.

hoi ik heb niet echt kommetaar ik vind dit een leuk boek maar ik heb een voorkant nodig voor een van mn boekverslagen waar ik het doe over het boek gelijk oversteken duss als juh me ff trug wilt mailen en mischien ook een voorkant sturen van het boek nou doei groeten xaviera

19 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "Gelijk oversteken door Caja Cazemier"