Hoe kies jij een studie?

Daar zijn wij benieuwd naar. Vul onze vragenlijst in en bepaal zelf wat voor beloning je daarvoor wilt krijgen! Meedoen duurt ongeveer 7 minuten.

Meedoen

Geklutste geheimen met strafwerk toe door Carry Slee

Beoordeling 6.7
Foto van een scholier
Boekcover Geklutste geheimen met strafwerk toe
Shadow
  • Boekverslag door een scholier
  • 2e klas havo | 953 woorden
  • 1 december 2003
  • 94 keer beoordeeld
Cijfer 6.7
94 keer beoordeeld

Boekcover Geklutste geheimen met strafwerk toe
Shadow
Geklutste geheimen met strafwerk toe door Carry Slee
Shadow
A. Zakelijke gegevens

1. De titel van het boek is geklutste geheimen met strafwerk toe.
2. De auteur van het boek heet Carry Slee.
3. De uitgever van het boek is Van Holkema & Warendorf.
4. Ik heb de zesde druk gelezen.
5. Ik heb het boek in week 43 gelezen.

B. Inhoud

1. De hoofd persoon uit het boek zijn Jeroen en Amber. Jeroen is een jonge van ongeveer 11 jaar. Hij is heel beleefd en rustig.Hij heeft blond krullend haar. Zijn vader is de directeur van de zijn school. De kleren van Jeroen zijn altijd heel verzorgt. Jeroen zit ook bij een kookcafé waar bij ze elke woendag middag met een paar vrienden van hem eten koken.
Amber: Amber is een hele goede vriendin van Jeroen uit zijn klas. Ze is heel erg spontaan behalve als ze merkt dat haar moeder weer aan de alcohol is. Zij zit ook bij Jeroen in het kookcafé.Amber heeft altijd hele verzorgde kleren aan.

2. Nog andere personen zijn:
- Liza: is een meisje uit de klas van Jeroen .zij hoort ook bij het kookcafé.
- Tim,Thijs Daniël: zijn drie jongens uit de klas van Jeroen. Zij horen ook bij het
kookcafé waar jeroen ook bij zit.
- Erik: is de meester van Jeroen. Hij moet het geld kistje bewaren en is dan ook
heel verbaast dat het weg is.
- De moeder van Amber: was vroeger aan de alcohol en Amber en haar vader denken dat ze is gestopt maar dat is niet zo de moeder is weer begonnen.
- Saar: is de hond van Jeroen. Jeroen is heel erg aan zijn hond gehecht, hij vindt het dan ook niet leuk als de bende zijn hond meenemen.
- De bende:zijn de mensen die het geld kistje hebben gestolen en die Jeroen heel de tijd bedreigen want hij mag niets verklappen. De bende bestaat uit 3 personen.
3. Het verhaal speelt zich op af verschillende plaatsen. De ene keer op school, de andere keer bij Amber of Jeroen thuis en wéér een andere keer op het kookclubje. Het speelt zich af in deze tijd.
4. Het verhaal speelt zich in deze tijd af, omdat de gebeurtenissen in het boek van deze tijd zijn.

5. Jeroen moet iets op school halen voor zijn vader. Maar hij vergeet het licht uit te doen en dan komen er jongens en die pikker dan het geldkistje en zeggen tegen Jeroen dat hij het tegen niemand mag vertellen.
Jeroen vraagt dan, als hij thuis is, aan zijn vader, of hij nog even naar Amber mag. Hij wil het haar vertellen, maar dan ziet hij dat het niet goed met Amber gaat. Ze vertelt dat haar moeder weer alcohol drinkt.
Jeroen word steeds bedreigt. Kinderen uit zijn klas denken dat Jeroen het heeft gedaan en schakelen Erik,hun meester in. Maar die merkt dat het niet Jeroen is die het geldkistje gestolen heeft, maar een paar andere jongens. Erik achtervolg ze en belt de politie. Ondertussen zijn Jeroen en Amber weggelopen en verstoppen zich in de duinen. Hun ouders en vrienden komen ze halen.Uiteindelijk gaan ze toch op schoolreis.
6. Geklutste geheimen, omdat Jeroen en Amber allebei een geheim hebben die in het boek door elkaar heen worden vertelt, en strafwerk toe, omdat Jeroen vaak strafwerk krijgt van zijn strenge vader

Eigen mening

1 - Ik vind het boek wel op de werkelijk lijken omdat het in de werkelijk ook zou kunnen gebeuren want over word er wel iemand gedreigd. Ook dat een moeder alcoholist is en dat die vader bij na nooit thuis is.
- Ik vind het ook een beetje spannend want wat zou er met Jeroen en Amber gebeuren, zou de benden wel gepakt worden, wat is er gebeurd met de oudere vrouw waar van de tas is gestolen.
- ik vind het ook wel erg wat er met Amber gebeurd en haar moeder.Het lijkt me ook helemaal niet leuk om dit mee te maken.
2. Ik heb de scène op blz. 81 t/m 83 gekozen omdat ik die scène spannend en ook wel een beetje verrassend vindt omdat het een achtervolging is waar van je niet zo maar zou zeggen wat er zou gebeuren en spannend omdat ze de bende toch durfde te pakken en dat het hun bij niet was gelukt. En ik vind dat Carry Slee deze scène ook heel spannend heeft geschreven. In deze scène gaat Erik met de kinderen de bende achtervolgen en uit eindelijk krijgen ze de bende ook te pakken.

D. Informatie over de auteur

1.Carry Slee werd in 1949 geboren in Amsterdam. Al op jonge leeftijd was ze veel met verhalen en boeken bezig. Toen ze nog niet kon schrijven bedacht ze verhaaltjes voor haar knuffeldiertjes. Ze zette haar knuffels in een kring om zich heen en las voor uit eigen werk. Op de lagere school had ze een schrift waarin ze korte verhalen en gedichten noteerde.

Na de middelbare school ging ze naar de Academie voor Woord en Gebaar in Utrecht. In 1975 slaagde ze voor deze opleiding.Ze werd dramadocent in het middelbaar onderwijs. Haar schrijverskwaliteiten kwamen toen goed van pas, want samen met haar leerlingen bedacht ze verhalen waar ze vervolgens compleet uitgewerkte toneelstukken van maakte. De toneelstukken werden, vaak met groot succes opgevoerd, door de leerlingen.
Carry slee heeft twee dochters, Nadje(1980) en Masja(1983) die haar grootste inspiratiebron vormen.

2.Carry Slee schrijft voor al kinderboeken.maar ze heeft ook boeken voor volwassenen geschreven.haar kinderboeken voor kinderen van11 jaar en ouder zijn meestal op de werkelijk gebaseerd daar door zijn ze ook heel fijn om te lezen.

3.Carry Slee heeft heel veel boeken geschreven zoals:
- spijt
- kappen
- pijnstillers
- afblijven
- confetti conflict
- kilometers cola en knetterende ruzie
- verdriet met mayonaise
- Het drakenpad
- Meester Paardenpoep

REACTIES

J.

J.

echt een super boek!

13 jaar geleden

K.

K.

heel leuk boek!!!!

8 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "Geklutste geheimen met strafwerk toe door Carry Slee"