ADVERTENTIE
Hoe neem je netjes ontslag bij je bijbaantje?

Je vindt je bijbaantje niet meer leuk of je hebt iets anders gevonden, maar hoe neem je dan netjes ontslag? Je leest alle tips over het nemen van ontslag op Youngpwr.nl, het nieuwe platform met alle informatie over werken en starten met ondernemen.

Check de tips van Youngpwr!

De geheime operatie

Jack Didden

Elzenga1e )

Nou ik had het boek in de klas uitgekozen omdat we moesten zeggen welke we hadden.

Ik kon dus niet kijken hoe het boek er uit zag. Maar de titel sprak me wel aan.2e a )

Op de voorkant staat een jongen die van een balkon springt(waarschijnlijk Paul de hoofdpers).

De kaft is gedrukt in een rood-zwarte tint.b)

waarschijnlijk springt hij van het balkon af omdat dat van Miriam moet omdat er een paar dieven hen zoeken. De dieven krijgen Paul niet te pakken maar schieten Miriam dood.3e a )De titel van het boek is de geheime operatie want er gebeuren allemaal geheime dingen in het verhaal. En hij gaat zelf een soort detective spelen want hij probeert er achter te komen wie er achter de dood van zijn moeder zit.(dat avontuur noemt hij ook de geheime operatie).

b )

janee

de dader is bekent is een titel maar ik vind dat het er niet goed bij past. Want er gebeuren allemaal dingen in het boek dat je niet weet als het zeker is (allen kan nog veranderen) en dat is hier het geval. Ze zeggen dan dat de dader bekent is maar later in het boek kom je er achter dat dat de dader helemaal niet is en er niks mee te maken heeft en dat het heel iemand anders is.4e )

Het is een heel onbegrijpelijk spannend detective boek en ik vond het zo spannend dat ik het hele boek in een avond heb uit gelezen want ik vond het zo spannend dat ik wel kon stoppen maar niet wou. En normaal lees ik nooit boeken daar hou ik nooit zo van en nu dus wel(ik ben verandert)5e )het onderwerp van het boek is dat Paul een kloon is maar het zelf nog niet weet en dat iemand anders hem wil vermoorden voor een nier van hem.6e a)

Paul werd wakker in de ochtend en hoorde wat buiten ik keek naar buiten en de zon scheen al en zag 2 mannen over het hek klimmen.

Hij moest van zijn moeder over het hek klimmen en weg gaan en een sleutel meenemen.

Hij deed dat en ging weg.toen hij buiten was hoorde hij 2 schoten uit een geweer en zijn moeder werd neergeschoten. Want ze zijn op de vlucht.

Toen lach Paul in een ziekenhuis. En werd hem heel veel dingen gevraagd en gezecht.

Toen dat klaarwas kwam er iemand en die zij hem dat hij niemand moest vertrouwen.

Daarna komt hij in een pleeggezin en gaat er proberen achter te komen wie er achter de dood van zijn moeder zit.

Hij maakt een briefje over wat hij moet oplossen en wat onverklaarbaar is.

In een keer herhinderde hij de sleutel die hij van zijn moeder moest meenemen.

En werd op gebeld een paar dagen later door en anonieme man die zegt dat de sleuten van een kluisje is uit schiphol.

Hij zegt ook dat er heel handige post komt die dag.

Paul kijkt daarom de hele dag in de briefen bus tot hij een brief aan hem gericht vind.

Hij kijkt er in (het is een treinkaartje naar schiphol en terug.

Hij besluit de volgende dag naar schiphol te gaan stiekem. Hij vindt in het kluisje kranten knipsels over zijn vader, veel foto’s en een munt die hij eerder ook in het ziekenhuis had gevonden. Dus hij dacht dat die munt ook heel belangrijk zal zijn. Toen hij weer thuis was was er een man voor hem die beweert zijn oom te zijn (Paul denkt dat hij geen familie meer heeft). De man vraagt hem mee te gaan terug naar huis in new-york.

Hier aan gekomen ontmoet hij donna en praten ze over dingen die op het lijstje stonden.

En ook dat zijn oom een crimineel is en hij beter maar terug kon gaan naar nederland.

Hij gaat later naar zijn echte huis “volgens zijn oom” in houston (V.S.) en word daar weer naar en ziekenhuis gebracht. En word daar met een soort middel in slaap gehouden en hij is daar ook door helemaal verlamt. De geheimzinnige man uit het ziekenhuis die hem verteld heeft niemand te vertrouwen red hen uit het ziekenhuis en gaan terug naar de auto. Maar een maal daar aangekomen staan daar 3 mensen met wapens op hen te wachten en word Paul weer gevangen genomen.

En red donna hen (de vrouw uit New York) en gaan naar de auto.

Ze horen er al politie aankomen dus gaan ze in de achterbak. En door de poort want die word bewaakt dus als ze hen zien waren ze de pineut. Ze kwamen zonder problemen door de poort en alles ging goed.

En rijden ze naar een bungalow in het bos en rijd donna weer weg. De man vertelt alles wat er is gebeurd. Dat hij een kloon is was zijn grootste schok en dat iemand de echter versie van hem een nier nodig heeft en hem willen vermoorden. Zijn moeder die is overleden heeft hem mee genomen toen ze er was achter gekomen dat je een kloon was en is gaan schuilen in Nederland. En dat heeft ze je hele leven verscholen.

Toen kwam donna weer ze toeterde 2 keer dat was het teken dus ze konden erbij komen.

Ineen keer zagen ze een hele horde auto’s. Paul en de man (zwarts) schrokken zich dood en wouden weg rennen donna hielt hen tegen en zij dat het pers was. Dat vond ze een goed idee want dan wist morgen het hele land het verhaal en werden de criminelen opgepakt. Dat vonden Paul en de man (zwarts) ook wel een goed idee en ze zijden “wat ben je toch weer slim donna.” Een dag later word alles bekent en worden de criminelen opgepakt. En met Paul kwam alles weer goed en ging weer bij zijn ouders wonen.b) naaste familie die hij had. En Tony had niet lang meer te leven. Tenzij Paul een van zijn nieren afstond…7e) Naam:

Donna: ze is moedig en nergens bang voor, zij heeft de slechte neergeslagen en Paul gered van de operatieMr. Zwarts: hij is dapper, hij heeft Paul eerst proberen te redden van de slechte en de operatie daarna kwam Donna pas.Paul: Paul is altijd in voor een avontuur hij was erbij toen zijn moeder werd vermoord en ging op onderzoek uit wie dat heeft gedaan.8 ) ik leefde het meest mee met Paul, omdat ik vind dat hij de meeste avonturen beleefde en ik daar ook wel van hou. En hij is ongeveer van mijn leeftijd en dat vind ik ook wel leuk ik leefde helemaal met hem mee in het verhaal.9 )

Nu

Want er zijn allemaal dingen die er nu ook zijn en gebeuren hij woont in een gewoon huis met gewone dingen er zijn kleuren camera’s, auto’s en treinen en kaartjes voor de trein.Exstra opdracht

B B B B

Hoi ik ben Dennis van het jongerenblad Zeppo.

Hoe voel je je nu dat je weet dat je een kloon bent???

Nou ik weet het niet ik ben gewoon van vlees en bloed en heb gevoelens net als iedereen in de wereld.Dus het voelt niet echt anders.

Wat dacht je toen je je niet kon bewegen in dat zieken huis bed???

Nou ik wist niet echt wat er aan de had was waarom ik niet kon bewegen wist ik ook niet. Het leek wel alsof ik in een soort trance was en me niet kon bewegen en af en toe weer uit de trance kwam.

Toen je af en toe niet in trance was kon je je dat wel bewegen of niet.

Nou nee ja een beetje ik kon mijn hoofd dan wel een 25graden draaien.

Wat ging er door je heen toen je hoorde dat je moeder neergeschoten werd???

Nou ja ik schrok en was even verstijft van schrik maar daarna realiseerde ik me dat als ik niet gouw weg zou gaan ik daarna volgde. Maar natuurlijk zat ik er ook heel erg mee en huilde ik heel veel.

Toen je zwarts zag op het vliegveld toen dacht je zeker dat hij je in de val wou lokken???

Jah dat dacht ik inderdaad en toen kwam mijn redding (een groep toeristen).

Hoezo redding???

Ow nou ik ging vragen of ze wisten waar de verzamelhal was en ze wouden me er wel heen brengen dus ik ben midden in die groep gaan staan zodat zwarts me niet kon zien.

Was je in het ook bang???

Bang bang wat is dat ik waas hartstikke bang!!!! De hele tijd bijna wel op bijna alle momenten in het verhaal was ik bang.


REACTIES

Er zijn nog geen reacties op dit verslag. Wees de eerste!

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.