ADVERTENTIE

Als ik moet kiezen, dan ga ik het liefst:

SamenvattingOp een ochtend hoort Paul stemmen, er wordt ingebroken in zijn huis.

Hij krijgt van zijn moeder vlug een sleutel toegestopt, waar niemand iets van mag weten.

Hij kan nog op tijd het huis uitkomen, maar zijn moeder is te laat, en wordt dood geschoten.

Hij was met zijn moeder op de vlucht voor zijn vader, zijn moeder zegt dat zijn vader een crimineel is.

Paul wordt naar een ziekenhuis gebracht en daar ontmoet hij een geheimzinnige man die vragen aan hem stelt over wat er is gebeurd, hij zegt ook dat Paul niemand mag vertrouwen.

Paul komt bij een pleeggezin terecht en hij gaat zelf op onderzoek uit, hij herinnert zich nu pas de sleutel die hij gekregen had.Paul wordt gebeld door de onbekende man uit het ziekenhuis, die zegt dat de sleutel van een kluis op schiphol is.

Paul gaat erheen en hij vind in de kluis kranten knipsels en foto’s.

Op de foto’s staan zijn vader en een jongetje dat op hem lijkt en een foto van zijn moeder bij een villa, in de kranten knipsels staan verhalen over zijn vader.

Thuis gekomen is er een man die zegt zijn oom te zijn ( hij dacht dat hij geen familie meer had ).

De oom verteld dat Paul zijn moeder (tenminste Paul dacht dat het zijn moeder was)bij zijn echte familie in hun huis huishoudster was, en omdat zij zelf geen kind had nam ze Paul mee.

Paul moet mee naar Amerika waar zijn ouders wonen.

Hij krijgt steeds vaker een droom over een villa.

Paul gaat met een vliegtuig naar New-York.

Hier ontmoet hij een geheimzinnige vrouw, die hem vertelt dat zijn oom een leugenaar is en dat hij hem niet moet vertrouwen en beter niet mee kon gaan naar zijn ouders.

Hij moet echter mee naar zijn ouders die in Housten wonen.

Daar brengen ze hem weer naar het ziekenhuis, en hij wordt door een dokter in slaap gehouden.

De geheimzinnige man uit het ziekenhuis in Nederland en vrouw uit New-York helpen hem te ontsnappen.

En ze gaan naar een verlaten bungalow in het bos.

En daar verteld de man wat er is gebeurd vroeger.

Paul is gekloond door een dokter, omdat een kind in Paul zijn familie ziek was, hij had kanker aan zijn nieren en had nieuwe nieren nodig.

Daarom hadden ze Paul gemaakt (gekloond), en daarom was Paul ook precies hetzelfde als zijn broer.

Zijn onechte moeder heeft hem meegenomen omdat zij wist waarom hij gekloond was (ze werkte in het ziekenhuis waar het gebeurd was) en wat er met hem ging gebeuren.

Ze werd toen geholpen door de geheimzinnige man en vrouw, dat waren haar vrienden.

Ze halen de pers erbij, en het word wereld nieuws.

De dokter wordt gearresteerd en Paul mag weer naar zijn pleeggezin in Nederland.

Hij wordt voortaan met rust gelatenEigen MeningMoeilijkheidsgraad = Het was niet zo dik, ik had het snel uit, want ik vond het een leuk en spannend boek met veel geheimzinnige dingen.Spanning = Het was spannend ik las het in één adem uit, vooral toen ze ontsnapte uit het ziekenhuis.

Ze moesten langs de politie komen en langs de dokter.Gevoelens = Het boek was aangrijpend, vooral toen hij hoorden van zijn( nep )oom dat zijn vader en moeder nog leefden en hoe het kwam dat hij nu in Nederland was.Identificatie = Ik kon me goed inleven in de hoofdpersoon, ik had het gevoel dat ik zelf meespeelde, ik zou ook geschrokken zijn als ik Paul was, van wat hij te horen kreeg over zijn familie en over zijn broer.Vernieuwing = Het was leuk omdat het anders afliep dan ik verwachtte, ik dacht dat zijn vader mannen had gestuurd om Paul’s moeder dood te schieten, dat hij Paul nodig had voor iets anders bijvoorbeeld voor een overval.

En dat de geheimzinnige man en vrouw voor hem werkte en dat zij Paul moesten ophalen.Werkelijkheid = Ik vond het wel goed omdat het in je eigen leven zo zou kunnen gaan, omdat er wel erge gekke mensen zijn in de wereld, maar toch is het ook wel erg ver gezocht.Leereffect = Ik heb uit het boek iets geleerd, namelijk dat je niet zomaar iemand moet vertrouwen en met hem mee moet gaan, en dat het leven soms anders is als je denkt.Stijl = Het taalgebruik in het boek is erg prettig vooral op het moment dat het erg spannend word.

De zinnen vind ik niet te lang en er staan weinig moeilijke woorden in.

Ik vind het soms wel een ingewikkeld boek, omdat er soms een paar dingen door elkaar afspelen en heel snel gaan.

Ook omdat de werkelijkheid, de gedachten en de dromen zich door elkaar afspelen


REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.