Ben jij 16 jaar of ouder? Doe dan mee aan dit leuke testje voor het CBR. In een paar minuten moet je steeds kiezen tussen 2 personen.

Meedoen

Geesten in huis door Patrick Lagrou

Beoordeling 7
Foto van een scholier
Boekcover Geesten in huis
Shadow
  • Boekverslag door een scholier
  • 2e klas havo | 894 woorden
  • 13 april 2011
  • 81 keer beoordeeld
Cijfer 7
81 keer beoordeeld

Boekcover Geesten in huis
Shadow
Geesten in huis door Patrick Lagrou
Shadow
ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie

Algemene gegevens
1: Schrijver: Patrick Lagrou.
Geboortejaar: 1949 (1 oktober)
Geboorteplaats: Brugge
Geboorteland: België.
2: Titel: Geesten in huis.
3: Titelverklaring: Er zitten in het nieuwe huis van Justien geesten. Dus vandaar Geesten in huis.
4: Wat voor soort boek heb je gelezen: Het antwoord staat niet tussen de 8 genres want mijn boek is een soort spannend-horror boek.
5: Hoelang heb je erover gedaan: 4 dagen (+- 2 uur)
6: Hoeveel tijd verloopt er in het verhaal: van 31 oktober tot 4 november.
7: Staan de gebeurtenissen in de logische tijdsvolgorde: Het is wel raar dat je binnen 2 dagen verhuisd naar een ander huis, dus ik vind de tijdsvolgorde vreemd.
8: Wat is het thema van dit boek in één woord: verhuizing.
9: De hele klas wachtte voor de ingang van het computerlokaal helemaal vooraan, bij de deur, stonden Justien en Niels, Ze moesten proberen om zo snel mogelijk de 2 plaatsen te bezetten die ze voor hun opzet nodig hadden. (hoofdstuk 11 blz.: 63.)
10: In welke omgeving speelt het verhaal zich af: in en rondom het nieuwe huis (waar de geesten in zitten)
11: kan het verhaal echt zijn gebeurd? Nee, natuurlijk niet want er bestaan geen geesten.
12: geef minstens 2 voorbeelden uit het boek waaraan je kunt zien in welke tijd het verhaal afspeelt: heden: Justien is gek op computers (computers en internet had je vroeger nog niet). Ze rijden in een auto en dat had je ook vroeger niet.(Weinig)

De personen
Wie is de hoofdpersoon: Justien.
Beschrijf de hoofdpersonen duidelijk:
Justien is een meisje met bruin haar en houdt ontzettend veel van computeren, ze wil leren hoe je een computer van iemand anders laat crashen en zo komt ze ook in aanraking met ‘hollyghost’ iemand die chat.

Noem ook nog 2 minder belangrijke personen:
Niels: Niels heeft bruin haar en is een populaire jongen op school alle meiden vinden hem leuk, en hij is betrouwbaar en kan goed met computers overweg.
Jozefien & Sjarlot: Het is een tweeling en ze zijn 4 jaar. Ze zijn de Zusjes van Justien. Ze houden er van om met Justien te spelen.

Samenvatting
Justien woont samen met haar ouders en haar 4jarige tweelingzusjes Jozefien en Sjarlot, in een flat. Mevrouw Vetters (hun buurvrouw) zit hun al jaren in de weg. Ze blijft klagen over de tweeling die volgends haar te veel herrie maken. Op een dag krijgen ze een folder in de brievenbus over een vrijstaand huis op het platteland. Paps vindt het een goed idee om te gaan verhuizen want dan zijn ze eindelijk van mevrouw Vetters af. De eerste nacht in het nieuwe huis gebeurd het al Justien droomt over een man met een bijl die haar probeert te vermoorden. Daarna droomt ze ook nog over dat ze met de auto over de grindweg rijden en dat er een meisje met witte sluiers voor de auto gaat staan en dat ze uitwijken en in de berm belanden. Justien heeft ook al een tijd contact met ene ‘Hollyghost’ een chatnaam. Justien houdt namelijk super veel van computers en ze zou het liefste inbreken op iemand anders z’n computer. HoLLyGHost geeft haar hints. De volgende dag op school wil ze het wachtwoord crashen van hun mentrix mevrouw Rutten. Niels een populaire jongen uit de klas wist wel wat van de computer af, dus nam Justien Niels in vertrouwen door te vragen om te helpen. Door een manier kwamen ze achter het wachtwoord van mevrouw Rutten en hebben de cijfers veranderd. Papa zou even naar de bakker gaan. Er ging anderhalf uur voorbij haar vader was nog steeds niet thuis, ze begon zich zorgen te maken. Ze pakte haar fiets en wou naar de bakker fietsen. Maar onderweg zag ze een vreemd rem spoor het liep naar de lange berm daar lag een auto ONZE AUTO! Papa leefde nog en in het ziekenhuis zeiden ze dat het wel goed kwam. Mama bleef bij papa in het ziekenhuis. Dus moest Justien op haar zusjes passen en de nacht alleen doorbrengen. In die avond had ze contact met Hollyghost. Hij zei dat hij wist waar zij woonde. Justien was niet bang en zei ‘kom dan maar’ na 2 uur werd er aangebeld. Ze dacht het is nu of nooit. Ze deed open, er kwam een man binnen met gore tanden en iets achter zijn rug verstopt hij zei dat Mevrouw Vetters zijn stiefmoeder was Justien geloofde haar oren niet. Maar dat hij eerst Justien nog moest vermoorden. Justien ontsnapte. Rende weg. Ze kwam Niels tegen op de fiets…. Ze vroeg zich af wat hij hier moest doen. Niels vertelde dat hij Hollyghost was. Die andere man die bij haar was gekomen was een geest van dat huis maar die ze nu verjaagd heeft. Niels en Justien worden verliefd.

Eindbeoordeling
1: Heeft het boek een open of gesloten einde: Gesloten einde.
2: Vind je dit een goed einde: Ja, de geesten zijn weg en Justien en Niels zijn bij elkaar.
3: Wat vond je goed aan het boek:
Goed bedacht, ik zou zelf niet op geesten komen.
Dat Justien een begripvol persoon is.
4. Wat vond je niet goed aan het boek:
Dat het geen tijdsvolgorde heeft. In 4 dagen gebeurt dit.
Er staan veel moeilijke woorden in het boek.
5: Geef een eindbeoordeling van een cijfer:
Ik geef dit cijfer omdat ik niet van spannende boeken hou en al helemaal niet van geesten. Het ziet er een beetje saai uit Maar het is voldoende door dat het later wel een leuk boek was. En het snel uit was.

REACTIES

C.

C.

Het is een super leuk boek!!!!

9 jaar geleden

L.

L.

Beste boek die ik ooit heb gelezen

9 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "Geesten in huis door Patrick Lagrou"