Geen geweld door Mieke van Hooft

Beoordeling 5.6
Foto van een scholier
  • Boekverslag door een scholier
  • 3e klas vmbo | 630 woorden
  • 3 mei 2007
  • 14 keer beoordeeld
  • Cijfer 5.6
  • 14 keer beoordeeld

Boek
Auteur
Genre
Taal
Nederlands
Vak
Eerste uitgave
2000
Pagina's
143
Oorspronkelijke taal
Nederlands

Boekcover Geen geweld
Shadow
Geen geweld door Mieke van Hooft
Shadow
ADVERTENTIE
Help nu jouw favoriete goede doel door jouw mening te geven!

Hoe? Heel simpel. Geef je op voor het panel van Young Impact en geef jouw mening over diverse onderwerpen zoals gelijke kansen, diversiteit of het klimaat. Voor iedere ingevulde vragenlijst (+/- 1 per maand) ontvang je een bedrag dat je direct mag doneren aan een goed doel naar keuze. Goed doen was nog nooit zo easy!

Meld je aan!
Algemene Gegevens:
1. Schrijver: Mieke van Hooft
a) Geboortejaar: 1956
b) Geboorteplaats: Heusden
c) Geboorteland: Nederland

2. Titel: Geen Geweld
3. Titelverklaring: Door geweld is de broer van Kelvin bijna omgekomen, en daardoor gaat Kelvin strijden voor zinloos geweld.

4. Wat voor soort boek heb je gelezen (welke genre heb je gelezen)? Schoolverhaal
Het genre dat ik heb gelezen is omdat: Er veel op school gebeurd, verder kan je het ook nog een probleemboek noemen maar meer een schoolverhaal.

5. Hoe lang heb je erover gedaan om het boek te lezen? 1 week

6. Hoeveel tijd verloopt er in het verhaal? + 5 maanden

7. Staan de gebeurtenissen in de logische tijdsvolgorde? Is het verhaal chronologisch geschreven? Ja, als Kelvins broer word neergestoken dan gaat het verhaal ook verder, dus dat hij in het ziekenhuis ligt en later bijna sterft.
8. Wat is het thema van dit boek in één woord? Geweld

9. Schrijf een zin over uit het boek waaruit duidelijk blijkt of er gebruik is gemaakt van de ik-vorm of de hij/zij-vorm of dat er sprake is van een verteller (en geef daarbij aan op welke bladzijde het staat). Met zijn tas vol boeken op zijn rug loopt Kelvin de trap op. Blz. 7
10. In welke omgeving speelt het verhaal zich af? Omschrijf dit zo duidelijk mogelijk. Op school en bij de kinderboerderij en later ook in het ziekenhuis.

11. Kan het verhaal echt zijn gebeurd? Leg duidelijk uit waarom. Ja, het gebeurd juist best vaak. Je ziet of hoort vaak genoeg dat er iemand is omgekomen door zinloos geweld.

12. Geef minstens 2 voorbeelden uit het boek waaraan je kunt zien in welke tijd (verleden, heden of toekomst) het verhaal speelt. Als Kelvin thuiskomt, is er niemand. Pap en mam zijn naar hun werk en Roy zal wel naar de kinderboerderij zijn. Blz. 33. 's Middags komt mama thuis. Ze gaat in bad en daarna naar bed. Kelvin neemt nog wat telefoontjes aan en speelt een spelletje op de computer.

De Personen:
1. Wie is/zijn de hoofdpersonen? Kelvin en Roy


2. Beschrijf de hoofdpersonen duidelijk (innerlijk en uiterlijk). Kelvin is een magere, kleine jongen van 46 kilo en een smal gezicht, hij heeft lichtblond haar. Innerlijk is het en aardige, gewone brugklasser die het erg spannend vind om voor het eerst naar de middelbare school te gaan. Roy is de stoere broer van Kelvin. Hij heeft een zwak voor dieren en daarom neemt hij ook een pasgeboren biggetje mee naar huis.
3. Noem ook nog twee minder belangrijke personen (bijpersonen), en geef van hen een beschrijving. De vader en moeder van Kelvin en Roy zijn gewone aardige ouders die het soms wel een beetje raar vinden wat zo'n grote jongen, Roy, met zo'n lief klein biggetje moet. Hun ouders zijn erg zorgzaam en willen daarom altijd weten waar hun kinderen zijn. Over hun uiterlijk wordt niks vertelt.

Eindbeoordeling:
1. Heeft het boek een open of een gesloten einde? Een gesloten eind.
2. Vind je dit een goed einde? Leg uit waarom. Ja, alles komt toch nog goed.
3. Wat vond je goed aan het boek? Geef 2 redenen waarom je dat vindt. Het is erg realistisch geschreven, het is dus echt een verhaal wat vaak genoeg in de krant staat, en er zit een goed en duidelijk verhaal in.
4. Wat vond je niet goed aan het boek? Geef twee redenen waarom je dat vindt. Ik vind het erg jammer dat het boek zo dun is, en verder is het aan de andere kant ook weer jammer dat het een vaak voorkomend verhaal is.
5. Geef een eindbeoordeling in de vorm van een cijfer. Leg aan de hand van voorbeelden uit waarom je dat cijfer geeft. Ik geef het boek een 7,5 omdat het toch wel een goed verhaal is maar aan de ander kant is het weer een verhaal wat je net iets te vaak leest, het had dus wel wat spannender gemogen!

REACTIES

Er zijn nog geen reacties op dit verslag. Wees de eerste!

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "Geen geweld door Mieke van Hooft"