Geen geweld door Mieke van Hooft

Beoordeling 5.7
Foto van een scholier
Boekcover Geen geweld
Shadow
  • Boekverslag door een scholier
  • 3e klas vmbo | 674 woorden
  • 17 augustus 2006
  • 15 keer beoordeeld
Cijfer 5.7
15 keer beoordeeld

Boekcover Geen geweld
Shadow
Geen geweld door Mieke van Hooft
Shadow
ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie
1. Titel van het boek: Geen Geweld 2. Schrijver van het boek en informatie over de schrijver: Mieke van hooft en is geboren op 8 september 1956 in heusden en woont nu in wagenigen. Ze woont daar samen met haar man Co en haar 2 zonen Lennert en Marco. Haar hobby’s zijn lezen en taarten bakken. Van haar 6e tot haar 12e maakte ze verhaaltjes voor de jeugdpagina in de Noord-Brabantse krant. Maar haar eerste boek verscheen in 1979 en daarna ging ze verder met boeken schrijven en kreeg ze veel prijzen en er werd er zelf 1 verfilmd(tasjesdief) 3. Waarom heet het boek zo? Het heet zo omdat het over een jongen gaat die wordt neergestoken dus heeft hij geweld meegemaakt. en dus daarom heeft het Geen Geweld omdat ze wille dat geweld stopt.
4. Beschrijf de hoofdpersonen. Kelvin:hij is een kleine,magere jongen met lichtblond haar en een smalgezicht. Hij heeft ook weinig zelf vertrouwen omdat hij naar de 1e toe gaat en benieuwd is hoe de andere kinderen hem vinden en of hij wel vrienden krijgt. Kelvin is rond de 13 jaar. 5. Wat is de hoofdgedachte van het boek? De schrijver wil mij laten voelen hoe het is als je broer in elkaar geslagen is. 6. Tot welke genre behoord het boek? Psychologische 7. In welke tijd speelt het boek zich af? Nu want er komen allerdaagse dingen in voor zoals: -Er komen Computers in voor. -Er komen Scooters in voor. -Er komt een tv’s in voor. 8. Waar speelt het verhaal zich af? In Nederland maar vooral in het ziekenhuis,thuis en op school. 9. Verloop het verhaal chronologisch of zijn er flashbacks? Het verhaal verloopt chronologische want er zijn geen terugblikken. 10. Door wiens ogen wordt het verhaal gezien? Door Kelvin de hoofdpersoon
11. Hoe begint het verhaal en hoe loopt het af,is het een open of gesloten einde? Het verhaal begint Roy wordt in elkaar geslagen en komt in een coma. Het einde van het verhaal Roy ontwaakt uit de coma. Het is een gesloten einde, Roy komt uit de coma dus het verhaal is afgelopen. 12. Is er een bijzondere taal gebruikt? Nee,gewoon Nederlands. Samenvatting van het boek. Titel: Geen Geweld
Schrijver: Mieke van Hooft
Als Kelvin na school tijd thuis komt ziet hij dat zijn broer Roy Watje (biggetje) meegenomen heeft. Hij verstopt hem, want hij weet dat zijn moeder het niet goed vindt dat hij een varken in huis heeft. Maar midden in de nacht, begint Watje te gillen. Roy’s moeder wil het varken meteen weg hebben. Daarom loopt Roy weg en slaapt op de kinderboerderij, zodat hij voor Watje kan zorgen. Daar zijn Fieke en Bart ook. Bart is dronken en hij krijgt ruzie met Roy. Dan steekt Bart Roy neer. Midden in de nacht worden Roy’s ouders en Kelvin gewaarschuwd. Ze gaan meteen naar het ziekenhuis, maar Roy is een coma geraakt. Bart is onvindbaar. Omdat er niemand voor Watje kan zorgen, biedt mevrouw Morrisson zich aan. Na een tijdje gaat ze bij Kelvin op bezoek, want ze weet niet hoe ze watje moet verzorgen. Maar Kelvin weet dat ook niet. Dan besluiten bij Kneel langs te gaan. Hij weet veel van biggetjes. Als ze daar zijn, blijkt Kneel ziek te zijn. Hij wil niet dat hun binnen komen, maar mevrouw Morrisson zorgt er toch voor dat ze binnen komen. Ze vraagt aan hem waar Bart is. Kneel begint heel erg te trillen en wijst dan naar de bank. Ze roept Bart daarachter vandaan en neemt zijn mes af. Daarna belt mevrouw Morrisson de politie om Bart te arresteren. Die avond is er een stille tocht door de stad georganiseerd om aan Roy te denken. Kneel haalt Kelvin de volgende dag uit school. Hij wil bij Roy op bezoek, maar hij weet de weg niet. Kelvin gaat met hem mee. In het ziekenhuis is Kelvins moeder ook. Het blijkt dat Kneel een broertje van Watje mee heeft genomen. Die zet hij bij Roy op het bed. Kelvins moeder begint direct te gillen en het biggetje ook. Door dat geluid komt Roy bij.

REACTIES

R.

R.

het verhaal is juist niet chronologisch geschreven want hij heeft wel terugblikken.

12 jaar geleden

Z.

Z.

handig

9 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "Geen geweld door Mieke van Hooft"