Fatale liefde door Carry Slee

Beoordeling 6
Foto van een scholier
Boekcover Fatale liefde
Shadow
  • Boekverslag door een scholier
  • 2e klas vmbo | 665 woorden
  • 17 juni 2013
  • 5 keer beoordeeld
Cijfer 6
5 keer beoordeeld

Boekcover Fatale liefde
Shadow

Liz en Amber raken verzeild in een web van leugens en hebben al hun vindingrijkheid en doorzettingsvermogen nodig om zich staande te houden als het leven even tegenzit. Wat begint als een onschuldig liefdesverhaal, ontwikkelt zich gaandeweg tot een superspannende thriller die je op het puntje van je stoel uitleest!

Liz en Amber raken verzeild in een web van leugens en hebben al hun vindingrijkheid en doorzettingsvermogen nodig om zich staande te houden als het leven even tegenzit. Wat begint …

Liz en Amber raken verzeild in een web van leugens en hebben al hun vindingrijkheid en doorzettingsvermogen nodig om zich staande te houden als het leven even tegenzit. Wat begint als een onschuldig liefdesverhaal, ontwikkelt zich gaandeweg tot een superspannende thriller die je op het puntje van je stoel uitleest!

Fatale liefde door Carry Slee
Shadow

Oefenen voor je mondelingen?

Komen je mondelingen er aan en wil je oefenen? Probeer onze Boekenquiz. We stellen je open vragen over de gelezen boeken.

ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie

1        Algemeen

  • Fatale liefde
  • Carry slee
  • Geen plaatjes
  • FMB uitgevers
  • 2010   
  •  Romantisch, triller

3        inhoud

  • inleiding : Het boek gaat over amber en Liz. Amber erft van haar overleden tante 30.000 euro. Dat geld wil ze gebruiken om samen met Liz een kledinglijn op te zetten. Ze gaan dit vieren in een café. Amber ontmoet daar Leon en wordt verliefd. Liz en Djawed willen graag met elkaar gaan samen wonen maar dan bedenkt hij zich.  Liz heeft al twee jaar een relatie met Djawed, hij komt oorspronkelijk uit Iran maar ze zijn vroeger gevlucht vanwege de oorlog. Toen ze vluchten was er iets met Djawed gebeurt en daardoor is hij onvruchtbaar geworden.
  • Kern :  Omdat Liz  over tijd is koopt ze een zwangerschapstest. Daar uit blijkt dat ze zwanger is. Ze vertelt dit aan Djawed maar die denkt gelijk dat Liz is vreemd gegaan. Djawed maakt het uit met Liz. Liz vertelt aan Amber wat er is gebeurd. Amber heeft een relatie gekregen met Leon. Hij haalt haar vaak op en gaan dan samen naar zijn villa bij de loodrechtere plassen. Liz zit er helemaal doorheen daarom besluit amber om samen met Liz een weekje weg te gaan. Ze gaan samen naar Curaçao.
  • Slot:    Als Liz en amber terug komen heeft Liz besloten om abortus te plegen. Die dag belt Leon Amber op of ze meegaat naar zijn villa in Frankrijk. Maar ze twijfelt want ze wil Liz niet alleen laten, maar Liz zegt dat het goed is dat haar moeder wel meegaat. Liz belt haar moeder op en vertelt het verhaal. Op de dag van de abortus komt liz haar moeder haar ophalen. Als alles achter de rug is, gaat Liz alvast richting de lift. Maar omdat ze haar tas is vergeten moet haar moeder terug. Maar bij de lift ziet ze Djawed. Ze schrikt zich dood. Dwajed is in het ziekenhuis omdat hij weer het zelfde had als toen ze gingen vluchten. Na een onderzoek te hebben gedaan komt hij er toch achter dat hij wel kinderen kan krijgen.

Leon is een bedrieger. Hij woont niet in die villa en de porsche is niet van hem. Dat is allemaal van zijn neef die een paar maanden in Amerika zit. Leon heeft tegen Amber verteld dat hij zijn geld thuis heb laten liggen en daardoor moeten ze weer naar huis. Amber steld voor om hem geld te lenen. Zogenaamd belt hij zijn zakenpartner. Ze spreken af in Parijs. Als ze daar zijn neemt leon zijn geld mee. Amber weet nog van niks. Maar als ze in het hotel zijn en Amber kijkt in zijn koffer ziet ze het geld liggen. Ze vertelt tegen leon dat haar vader en hartaanval heeft gekregen en dat ze zo snel mogelijk naar huis moet. Als leon er achterkomt dat amber het weet wordt hij heel erg boos. Hij boekt een ticket naar Nairobie. Als hij daar komt wordt hij opgepakt door de politie. Hij probeert de politie om te kopen en dat lukt hij mag uitstappen maar de twee agenten schieten hem dood en gaan er van door met het geld.

  •           Hoofdpersonen: Liz, Amber, Djawed, Leon
  •          Wanneer speelt het af : Nu
  •          Waar speelt het af: Amsterdam, Curaçao, Frankrijk        Uiterlijk: wordt niet beschreven

 4      mening

Ik vind het verhaal best wel origineel want dit gebeurd niet elke dag. Het is ook wel geloofwaardig. Het is ook wel leerzaam want je weet nu dat niet iedereen te vertrouwen is. Ik vond het een best makkelijk boek om te lezen. En het was ook best wel spannend vooral op het laatst. Het was ook wel droevig vooral van Liz. Het boek was ook erg verassend ik had dit verhaal nooit verwacht van dit boek. 

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "Fatale liefde door Carry Slee"