Fatale liefde door Carry Slee

Beoordeling 5.6
Foto van een scholier
Boekcover Fatale liefde
Shadow
  • Boekverslag door een scholier
  • 3e klas havo | 715 woorden
  • 5 mei 2013
  • 5 keer beoordeeld
Cijfer 5.6
5 keer beoordeeld

Boekcover Fatale liefde
Shadow

Liz en Amber raken verzeild in een web van leugens en hebben al hun vindingrijkheid en doorzettingsvermogen nodig om zich staande te houden als het leven even tegenzit. Wat begint als een onschuldig liefdesverhaal, ontwikkelt zich gaandeweg tot een superspannende thriller die je op het puntje van je stoel uitleest!

Liz en Amber raken verzeild in een web van leugens en hebben al hun vindingrijkheid en doorzettingsvermogen nodig om zich staande te houden als het leven even tegenzit. Wat begint …

Liz en Amber raken verzeild in een web van leugens en hebben al hun vindingrijkheid en doorzettingsvermogen nodig om zich staande te houden als het leven even tegenzit. Wat begint als een onschuldig liefdesverhaal, ontwikkelt zich gaandeweg tot een superspannende thriller die je op het puntje van je stoel uitleest!

Fatale liefde door Carry Slee
Shadow

Oefenen voor je mondelingen?

Komen je mondelingen er aan en wil je oefenen? Probeer onze Boekenquiz. We stellen je open vragen over de gelezen boeken.

1. Waarom heb ik dit boek gekozen?
Ik heb dit boek gekozen omdat de titel mij aansprak. Ook zag ik dat de schrijfster Carry Slee was, een schrijfster waar ik al veel boeken van heb gelezen, en ik heb haar boeken altijd leuk gevonden.

2. Gegevens
Titel: Fatale liefde

Schrijfster: Carry Slee

Genre: Thriller

Uitgevers: Carry Slee en Foreign Media Group (FMG)

Datum van uitgave: 1juni 2010

Aantal bladzijden: 277

Fictie of nonfictie: fictie met neiging naar de werkelijkheid

3. Samenvatting
Liz heeft al 2 jaar verkering met Djawad en wil graag met hem samenwonen. Maar wanneer ze erover begint, reageert hij afwijzend. Ze weet niet dat hij met een groot probleem rondloopt. Hij woonde in Iran en moest vluchten omdat zijn vader daar niet welkom was, er is daar iets gebeurd waardoor Djawad geen kinderen kan krijgen. Amber wil na de modeacademie een kledingwinkel voor jongeren beginnen, samen met haar beste vriendin Liz. Doordat Amber 30000 euro erfenis kreeg van haar pas overleden tante, komt hun grote droom uit. Zonder dat ze het weet zet Amber hun droom op het spel door verliefd te worden op Leon, die zich heel anders voordoet dan hij in werkelijkheid is. Liz is zwanger en denkt dat het van Djawad is, Djawad denkt van niet omdat hij bij de dokter had gehoord dat Djawad geen kinderen kan krijgen, toch komen ze er op het allerlaatste moment achter dat het kind wel van Djawad is, maar dan is het te laat, het kind is weggehaald bij Liz. Liz en Amber komen samen vast te zitten in leugens en moeten elkaar kunnen vertrouwen om alles goed op te lossen. Wat begint als een liefdesverhaal, eindigt in een nachtmerrie.

Bron: http://danaasschert.jouwweb.nl/fatale-liefde

4. Hoofdpersonen
Liz en Amber: twee vriendinnen die op de modeacademie zitten. Hun grootste wens is een eigen kledingwinkel te beginnen. Deze gaan ze waarmaken met het geld van de erfenis van Amber haar tante. Ze wonen samen in een appartement.

Djawad: de vriend van Liz. Hij is van Iraanse afkomst, en loopt rond met een groot geheim. Hij heeft een eigen woonboot.

Leon: Een jongen die werkt bij de televisie, erg rijk is, en een eigen Porsche heeft staan voor zijn villa. Tenminste, dat is wat iedereen denkt.

Joe: Een jongen die geen eigen huis heeft en dus maar bij Djawad op de boot slaapt. Hij loopt eigenlijk altijd in de weg.

5. De schrijfster
De schrijfster van dit boek is Carry Slee. Ze is geboren in 1949, in Amsterdam. Na haar middelbare school heeft ze gestudeerd op de Academie voor Expressie

Door Woord en Gebaar, in Utrecht. Ze heeft een aantal jaren gewerkt als drama docent op een middelbare school.

In 1989 schreef ze haar eerste boek, genaamd Rik en Roosje. Dit is een voorleesboek voor jonge kinderen. Later begon ze ook boeken voor tieners schrijven, zoals Pijnstillers, Afblijven en Radeloos. Van Radeloos heeft ze ook nog een aantal boeken geschreven vanuit het punt van een paar bij personen.

Ze heeft veel prijzen gekregen van zowel de kinderjury als de jonge jury.

6. Mijn mening over het boek
Ik vond het een geweldig mooi boek om te lezen. Je leest het vanuit Liz, vanuit Amber, vanuit Djawad en vanuit een onbekend persoon. Dat laatste maakte me nieuwsgierig, want de tekst die je leest vanuit die onbekende persoon staat schuingedrukt. Ook was deze schuingedrukte tekst vaak maar 1 bladzijde. Als je het in volgorde had gelezen, kwam je er uiteindelijk wel langzamerhand achter dat het Leon was. Maar ik was natuurlijk te nieuwsgierig en heb even een paar bladzijden doorgebladerd om te kijken hoe het verhaal van de onbekende persoon verder ging. Dit heb ik niet vaak met boeken, maar ik vond het ook niet erg. Dat betekende juist dat ik het boek erg leuk vond.

Ik heb er ook niet erg lang over gedaan om het boek uit te lezen, aangezien ik het uren achter elkaar bleef lezen. Het was niet een moeilijk boek, maar er stonden wel wat moeilijkere woorden in. Onduidelijk was het soms wel, maar ik denk dat dat de bedoeling was. Zo kon je veel nadenken over wat dat zou betekenen, en waarom dat zou gebeuren. Een soort van detective eigenlijk.

Kortom; een erg leuk boek dat aan iedereen is aan te raden.

Bronnen
http://www.scholieren.com/boekverslag/70260

http://www.scholieren.com/boekverslag/70665

http://yoaniqueessink.jouwweb.nl/fatale-liefdea

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "Fatale liefde door Carry Slee"