Ben jij 16 jaar of ouder? Doe dan mee aan dit leuke testje voor het CBR. In een paar minuten moet je steeds kiezen tussen 2 personen.

Meedoen

Fatale liefde door Carry Slee

Beoordeling 6.6
Foto van een scholier
Boekcover Fatale liefde
Shadow
  • Boekverslag door een scholier
  • 4e klas vmbo | 906 woorden
  • 5 november 2011
  • 28 keer beoordeeld
Cijfer 6.6
28 keer beoordeeld

Boekcover Fatale liefde
Shadow

Liz en Amber raken verzeild in een web van leugens en hebben al hun vindingrijkheid en doorzettingsvermogen nodig om zich staande te houden als het leven even tegenzit. Wat begint als een onschuldig liefdesverhaal, ontwikkelt zich gaandeweg tot een superspannende thriller die je op het puntje van je stoel uitleest!

Liz en Amber raken verzeild in een web van leugens en hebben al hun vindingrijkheid en doorzettingsvermogen nodig om zich staande te houden als het leven even tegenzit. Wat begint …

Liz en Amber raken verzeild in een web van leugens en hebben al hun vindingrijkheid en doorzettingsvermogen nodig om zich staande te houden als het leven even tegenzit. Wat begint als een onschuldig liefdesverhaal, ontwikkelt zich gaandeweg tot een superspannende thriller die je op het puntje van je stoel uitleest!

Fatale liefde door Carry Slee
Shadow

Oefenen voor je mondelingen?

Komen je mondelingen er aan en wil je oefenen? Probeer onze Boekenquiz. We stellen je open vragen over de gelezen boeken.

ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie
Naam van de schrijver/schrijfster: Carry Slee
Titel: Fatale liefde
Uitgever: Foreign Media Group
Jaar van Uitgave: 1 juni 2010

Samenvatting
Het boek gaat over 2 meisjes Amber en Liz. Amber krijgt van haar overleden tante Fien een erfenis van 30.000 euro omdat Amber een erg goede band met haar had en er altijd voor haar was. Amber en Liz droomden altijd al van een eigenmode zaak en dat kon dan nu eindelijk gebeuren ze zaten in het laatste jaar van de kunstacademie en dat zouden ze afmaken en dan met hun droom beginnen. Als ze die avond in een kroeg een feestje houden vanwege de erfenis komt Amber een leuke jongen tegen (Leon). Hij zegt dat hij een baan in de filmindustrie heeft en er is meteen een klik tussen hun, en amber is gelijk helemaal verliefd. Op laatst krijgt Amber ook een relatie met Leon en doen ze allemaal leuke dingen zoals varen op loodsrecht en dure vakanties alleen wat amber toen nog niet wist is dat hij op haar geld uit was en haar bedroog.

Liz heeft al twee jaar een relatie met Djawad, hij komt oorspronkelijk uit Iran maar ze zijn vroeger gevlucht vanwege de oorlog. Toen ze vluchten was er iets met Djawad gebeurt en was ie onvruchtbaar geworden. Als Liz op een dag bij Djawad komt en verteld dat ze zwanger is word Djawad woest. Hij had Liz nooit verteld dat hij onvruchtbaar was maar hij kon het niet geloven. Djawad word nog bozer als hij begint te denken van wie het kind dan moet zijn, Joe zijn beste vriend! Het kon niet anders Joe had het altijd over Liz en vond haar altijd al leuk. Dus Djawad zegt tegen Liz dat ze ophoepelen moet en hij niks meer met haar te maken wil hebben. Liz is helemaal in paniek en weet niet wat ze moet. Dan besluiten zei en Amber om op vakantie te gaan naar Curaçao. Liz wil daar uitzoeken wat ze wil doen abortus plegen of het houden. de Vakantie staat in het teken van relaxen en goed na denken. Liz komt tot het besluit daar dat ze het kindje weg laat halen.


Als Amber en Liz terug komen van Curaçao vraagt Leon dat Amber mee gaat naar Frankrijk en dat wil Amber heel graag. Als ze in Frankrijk aankomen vraagt Leon amber ten huwelijk en vraagt daar kort na om 25.000 euro omdat ze anders niet in Frankrijk kunnen blijven. Amber twijfelt enorm maar besluit dan toch het geld aan hem uit te lenen. Leon zei dat het voor een klant was maar als amber net iets eerder terug is in de kamer dan Leon, ziet dat haar 25.000 euro in zijn koffer ligt in plaats van bij die klant, dan begint ze het te snappen. Ze is opgelicht en raakt in paniek. Het is net alsof Leon het doorhad, wanneer hij binnen loopt vlucht Amber naar de wc en Belt Liz.

Als Liz naar het ziekenhuis gaat om haar abortus te laten plegen komt ze Djawad tegen in de gang van het AMC maar ze besteed er veder geen aandacht aan. Djawad had weer een ontsteking en moest terug naar het ziekenhuis en dan komt hij erachter dat de dokters in Iran een grote fout hebben gemaakt want hij was wel vruchtbaar. Djawad begint zicht enorm schuldig te voelen. En belt zijn broer Youssef om te praten, maar die moet een Amerikaan van het vliegveld halen en in de villa van zijn baas brengen . Djawad moet met iemand praten en besluit mee te gaan, als ze in de auto zitten verteld Djawad alles. Als ze eenmaal aankomen in de Villa schrik Djawad heel erg, deze villa komt hem nogal bekend voor maar waarvan kent hij hem? Dan weet hij het dit is de villa waar Amber was met Leon!

Djawad besluit Liz te bellen en te vertellen dat ze moet komen. Als Liz komt en ziet dat dit wel de villa is schakelen ze de politie in. De politie verteld dat Leon een oplichter is en hij blijkt een psychopaat te zijn.

Amber had een bericht ingesproken voor Liz waarin stond dat haar moeder een hartaanval had gekregen en dan Leon niet zo was als een man op vakantie. En toen wist Liz meteen wat ze bedoelde en wist dat Amber hem ook door had. Die persoon die ze hadden ontmoet op vakantie was super aardig maar ze vertrouwden hem niet en achteraf bleek er helemaal niks aan de hand te zijn en was het een man die je kon vertrouwen, en Leon was het tegenovergestelde.

Als Amber van de wc komt weet Leon dat Amber weet dat hij haar bedrogen heeft. Hij neemt Amber mee in de auto en ze beginnen te rijden. Leon zegt dat hij Amber terug zal brengen en hij zelf teruggaat om te vluchten. Maar als ze bij Brussel Airport aan komen weet amber dat het mis is. Als Leon de auto parkeert op een verlaten parkeerplaats slaat hij Amber neer en laat hij haar daar achter en zelf gaat hij proberen te vluchten. Amber word net daarna gevonden omdat een spionage auto die hen had gevolgd. Als ze Leon proberen op te pakken probeert hij vluchten en word hij kort daarna neergeschoten. Amber is al haar geld wel kwijt maar ze is al blij genoeg dat ze nog leeft! Dan verteld Djawad de waarheid aan Liz en komt het toch weer een soort van goed tussen hen.

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "Fatale liefde door Carry Slee"