Fatale liefde door Carry Slee

Beoordeling 5
Foto van een scholier
Boekcover Fatale liefde
Shadow
  • Boekverslag door een scholier
  • 4e klas vmbo | 3005 woorden
  • 13 maart 2011
  • 45 keer beoordeeld
Cijfer 5
45 keer beoordeeld

Boek
Auteur
Genre
Taal
Nederlands
Vak
Eerste uitgave
2010
Pagina's
277
Geschikt voor
bovenbouw vmbo/havo/vwo
Punten
2 uit 5
Oorspronkelijke taal
Nederlands
Literaire thema's

Boekcover Fatale liefde
Shadow

Liz en Amber raken verzeild in een web van leugens en hebben al hun vindingrijkheid en doorzettingsvermogen nodig om zich staande te houden als het leven even tegenzit. Wat begint als een onschuldig liefdesverhaal, ontwikkelt zich gaandeweg tot een superspannende thriller die je op het puntje van je stoel uitleest!

Liz en Amber raken verzeild in een web van leugens en hebben al hun vindingrijkheid en doorzettingsvermogen nodig om zich staande te houden als het leven even tegenzit. Wat begint …

Liz en Amber raken verzeild in een web van leugens en hebben al hun vindingrijkheid en doorzettingsvermogen nodig om zich staande te houden als het leven even tegenzit. Wat begint als een onschuldig liefdesverhaal, ontwikkelt zich gaandeweg tot een superspannende thriller die je op het puntje van je stoel uitleest!

Fatale liefde door Carry Slee
Shadow
ADVERTENTIE
Sturen mensen in jouw appgroep ongevraagd naaktbeelden door?

Weinig mensen zitten te wachten op ongevraagde naaktbeelden, maar toch worden ze massaal doorgestuurd. Het verspreiden van zulke beelden is eenvoudig, maar kan grote gevolgen hebben voor degene over wie het gaat. Het is dus belangrijk om in actie te komen als je ongevraagd naaktbeelden van iemand hebt ontvangen. Weten wat jij het beste kunt doen? 

Check het nu!

Titel: Fatale Liefde.

Auteur: Carry Slee

Uitgeverij: Carry Slee en FMB uitgevers, Amsterdam

Verschenen: 1 Juni 2010


Over Carry Slee:

Carry Slee is geboren in Amsterdam op 1 juli 1949.

Na de middelbare school ging ze nar de Academie voor Exspressie in Utrecht, daar werkte ze een aantal jaren als lerares ‘Drama’ in het voortgezet onderwijs.

Carry Slee begon met het boeken schrijven voor kleine kinderen. Later voor steeds oudere kinderen. In 2008 begon ze met boeken schrijven voor kinderen van 10+. De serie ‘Dat heb ik weer’ brengt haar een groot succes. In 2010 komt het derde deel uit.

In 2009 begon ze zich te storten op het schrijven van boeken voor kinderen van 16+, ze schreef het boek ‘Bangkok Boy’ wat ook een erg groot succes bracht bij de pubers, studenten en jongwerkende. ‘Fatale Liefde’ is het 2e boek dat Carry Slee schreef voor 16+.

Doordat Carry Slee voor zoveel verschillende leeftijden boeken schrijft, is ze één van de weinige auteurs in Nederland die zich met succes op alle doelgroepen richt.

Vanaf dat ik lees, heb ik al heel veel boeken van Carry Slee gelezen of hebben mijn ouders boeken van haar voorgelezen. Ze is daarom ook één van mijn favoriete auteurs. Het boek ‘Dat heb ik weer’, wat in 2008 een groot succes bracht, heb ik ook gelezen. Al met al vind ik de boeken van Carry Slee erg leuk en goed. Ze schrijft op een leuke manier en vertelt mooi. Een groot deel van de boeken verschilt ook in hoe ze zijn geschreven en wat voor onderwerp het boek heeft. Dan is het weer een romantiek boek, dan weer zielig/verdrietig en de volgende keer weer heel vrolijk.

Ik vindt het geweldig dat ze met de tijd meeschrijft, zo gebruikt ze in sommige boeken de msn / sms taal van nu.

Kortom: Ik geniet van de boeken van Carry Slee.

Ik heb dit boek gekozen omdat ik van veel vriendinnen en vriendinnen van me zus had gehoord dat het een erg leuk en goed boek was! Ook dat ik het kon zien als een soort vervolg van ‘Bangkok Boy’. Niet dat het op het verhaal verder ging, maar dat het een soort zelfde verhaal was en dat maakte mij nieuwsgierig naar dit boek.

Personages:

De belangrijkste personages in het boek zijn:

• Liz

• Djaward

• Amber

• Leon

Liz (hoofdpersonage):

Liz is een meisje rond begin de 20 jaar. Ze studeert aan de kunstacademie en woont samen met Amber (haar beste vriendin) in een appartement. Liz is een gezelligheids mens en vind het dus leuk om leuke dingen te doen. Ook heeft ze nu al een lange periode (2 jaar) een vriendje, Djaward waar ze erg veel van houd en waar alles goed mee verloopt.

Djaward (hoofdpersonage):

Djaward is een jongen van ongeveer rond de 20 jaar. Oorspronkelijk komt hij uit Iran, maar vanwege verschillende redenen moest hij vluchten toen hij rond de 8 jaar was. Djaward woont samen met Joe (een goede vriend) op een woonboot. De 2 vrienden gaan erg goed met elkaar om, ookal hebben ze soms een ruzie. Djaward is erg blij met Liz, alleen verbergt hij wel 1 groot geheim voor haar..

Amber (belangrijk bijpersonage):

Amber is net als Liz rond de 20 jaar. Ze woont samen met Liz in een appartement en studeert ook aan de kunstacademie. Wanneer ze dertigduizend euro van haar overleden tante erft is ze dolgelukkig en kan ze eindelijk met Liz een eigen kledingzaakje beginnen, wat ze altijd al van plan waren. Ze ontmoet een leuke jongen in de kroeg als ze de erfenis vieren en raakt verliefd op hem.

Leon (belangrijk bijpersonage):

Leon is rond de 20 jaar. Hij leert Amber kennen als Amber en Liz de erfenis van Amber haar overleden tante vieren. Leon zegt dat hij verliefd is op Amber (maar hij doet alsof) en ze brengen veel tijd samen door. Hij is lief voor Amber en doet allemaal leuke dingen met haar, maar voor een bepaalde reden, waar Amber te laat achter komt..

Samenvatting:

In de proloog van het verhaal is er een jongen die van zijn neef een aantal de villa mag bewonen aan de Loodsdrechtse plassen, maar wel op voorwaarden dat hij niet in de Porsche rijd en niet met de boot gaat varen.

Er is aan Amber gevraagd of ze naar de notaris wilt komen omdat ze een erfenis van Tante Fien heeft gehad die net is overleden. Omdat ze zich er niet prettig bij voelde om alleen te gaan is Liz met haar meegekomen. Wanneer Amber aan de beurt is trekken de zenuwen door haar lijf. Wat zou Tante Fien nou aan haar hebben achtergelaten? Als Amber te horen krijgt dat ze dertigduizend euro erft. Ze staan op het punt om allebei af te studeren aan de kunstacademie en willen erna een modezaakje beginnen dus besluiten ze het geld daarin te steken.

Wanneer Amber en Liz in een kroegje proosten op de dertigduizend euro die ze net geërfd heeft, ontmoet Amber erg leuke jongen (Leon). Amber ziet hem wel zitten en heeft vervolgens een date met hem. Het lijkt te mooi om waar te zijn als hij haar ophaalt met een onwijs mooie Porsche! Hij vertelt haar dat hij is in de tv-wereld doet, iets met programma’s verkopen.

Liz is al 2 jaar samen met Djaward en wilt het liefste met hem gaan samenwonen, maar durft dat niet aan haar ouders te vertellen omdat die geen goede indruk hebben over Djaward, dat komt omdat Liz haar ouders een keer langskwamen en toen was Djaward helemaal stoned. Wanneer Liz begint over samenwonen of kinderen reageert Djaward heel raar en vreemd. Misschien wel omdat ze af en toe de pil vergeet en wel is een morning-after pil heeft moeten nemen.

Ondertussen wordt er aan de lezer verteld dat de jongen uit de proloog een huurschuld heeft en dat hij een baantje kan krijgen als magazijnbediende.

De volgende afspraak van Amber en Leon, brengt Leon Amber naar een mooie grote villa in Loosdrecht waar hij voor Amber wilt gaan koken.

Op een gegeven moment hoort Djaward dat zijn oma uit Iran erg ziek is en niet lang meer te leven heeft. Vervolgens wordt Djaward gebelt door zijn broer dat hun vader is vastbesloten om terug te gaan naar Iran om zijn moeder nog een keer te bezoeken. Omdat Djaward zijn vader niet alleen wilt laten gaan besluit hij met zijn vader mee te gaan, maar even later besluit hij toch niet mee te gaan en besluit om toch maar met Liz naar een pandje te gaan zoeken.

Uit een flashback blijkt dat Djaward vroeger erg ziek was en in het vliegtuig geopereerd moest worden, maar door die operatie geen kinderen meer kan krijgen. De broer van Djaward vindt dat hij dit aan Liz moet vertellen.

Als Amber terug komt van de date vertelt ze dolgelukkig hoe blij ze is met Leon en dat ze volgend weekend gaan varen met de boot maar wanneer het weekend aanbreekt krijgt Leon een bericht dat zijn neef een paar dagen overkomt en dat hij dus niet in het huis kan. Leon vertelt aan Amber dat het weekend helaas niet door kan gaan omdat hij naar L.A. moet om een tv-programma te verkopen.

Toen Liz aan haar ouders vertelde dat ze samen gaat wonen met Djaward waren haar ouders (voornamelijk haar vader) het daar niet mee eens omdat ze een eerdere keer een slechte indruk van Djaward hebben gehad. Haar ouders vertellen Liz dat ze haar studietoelage stopzetten als ze samen gaat wonen. Hiervan schrikt ze, want ze zou niet weten hoe ze nu de huur zou moeten betalen van het pand waarin ze wil wonen met Djaward. Bovendien weet ze dat ze nu een paar dagen over tijd is. Wanneer ze dit aan Djaward vertelt, reageert Djaward opnieuw vreemd, hij is immers ontvruchtbaar en dat betekend voor hem dat het kind dus van een ander moet zijn. Hij gaat weg, zonder nog iets tegen Liz te zeggen. Liz probeert Djaward nog te bereiken en alles, maar er is geen spoor van hem te vinden, dus besluit ze om zelf maar een zwangerschapstest te halen. Als het roze streepje in beeld komt, blijkt het dat ze dus zeker zwanger is. Djaward is woedend, omdat hij denkt dat Joe met zijn vriendin naar bed is geweest en schopt hem de boot af. Joe weet zo gauw niet waar hij kan wonen en vraagt of hij bij Liz en Amber mag slapen zolang hij geen woning heeft. Liz en Amber keuren dit goed.

Djaward moet al van te voren 2700 euro betalen voor het pand wat eigenlijk voor hem en Liz zou zijn geweest. Hij vraagt of Liz hem de helft kan betalen via een mail en dat maakt Liz weer woedend.

Als Amber op een date is met Leon zegt Leon dat hij even langs de bank moet om 1200 euro te pinnen. Wanneer Leon pint wordt zijn pas ingeslikt en vraagt heel voorzichtig aan Amber of hij het even van haar mag lenen en beloofd zo snel mogelijk terug te betalen. Amber twijfelt, want het is wel het erfenis geld, wat ze eigenlijk voor het bedrijfje zou betalen, maar dan denkt ze: Hij zegt dat hij het snel terug betaald, dus pint Amber de 1200 euro voor hem. Liz vind dit maar raar, hij was toch zo rijk? Maar hij betaalde het uiteindelijk netjes terug.

De jongen in de proloog legt 1200 euro in het laatje, het word de lezer nu duidelijk dat hij een oplichter is.

Omdat Djaward het pand van hem en Liz niet kan betalen, besluit hij het op marktplaats aan te bieden en voor 3 maanden te verhuren zodat hij toch nog wat geld binnenkrijgt. Al snel wordt er op geboden door een vrouw (Ester). Wanneer Djaward afspreekt met haar om naar het appartement te kijken en al snel in te richten komt op hetzelfde moment Joe met Liz. Liz dacht namelijk dat Joe hier voorlopig wel kon slapen zolang hij niks anders had en was hij tenminste weg bij hen. Maar wanneer Liz met Joe aankomt ziet ze Djaward en Ester zoenen en schrikt zich kapot en denkt dat Djaward al een ander heeft. Ook Djaward ziet na die zoen dat Joe en Liz er stonden en denkt dat Joe en Liz samen in het appartement wilde gaan wonen. Allemaal misverstanden dus.

De broer van Djaward belt Djaward om te vragen of ze nog 1 poging zullen doen om hun vader tegen te houden om naar Iran te gaan, maar wanneer ze onderweg zijn wordt zijn broer gebelt en krijgt het bericht dat zijn oma (moeder van zijn vader) is overleden.

De jongen uit de proloog hoort dat hij langer in het huis mag want zijn neef heeft langer tijd nodig in L.A.

Om de liefdesproblemen van Liz te vergeten besluiten ze een weekje naar Curaçao te gaan. Wanneer ze aankomen belanden ze in een hotel waar overal omheen wordt verbouwd en vinden het maar prut. Als ze iets gaan drinken ontmoeten ze een oudere man Sjoerd die erg aardig is. Hij is hier al een aantal jaar en kent wel wat mensen en zorgt ervoor dat Liz en Amber een beter hotel krijgen. Als Liz en Amber teruggaan naar Nederland krijgen ze een pakje van Sjoerd dat ze pas thuis mogen openmaken. Ze vinden het spannend, maar besluiten toch het thuis pas open te maken. Wanneer ze in het vliegtuig zitten komen ze erachter dat het misschien ook wel drugssmokkel kan zijn en raken ze tegelijkertijd ook in paniek. Gelukkig, als ze het openmaken blijkt het een beeldje van een dolfijn te zijn. Leon haalt hen op van het vliegveld, maar helaas moet hij een paar dagen uit de villa dus besluit hij Amber mee te vragen naar Frankrijk voor een paar dagen.

Op Curaçao heeft Liz besloten om abortus te plegen, maar dat valt nu precies in de week dat Amber naar Frankrijk zou gaan met Leon. Amber wilt eigenlijk niet naar Frankrijk maar Liz vindt dat ze toch moet gaan en vraagt of haar moeder met haar meegaat.

Met Djaward gaat het op een gegeven moment niet goed. Hij krijgt ’s nachts opeens weer ontzettende last van zijn ballen en moet naar het AMC. In het AMC krijgt hij te horen dat hij opnieuw een ontsteking aan zijn ballen heeft en moet geopereerd worden. Na de behandeling is Djaward in gesprek met de arts en vertelt hem over zijn onvruchtbaarheid. De arts kijkt hier raar van op en biedt hem aan zijn zaad te onderzoeken. Na onderzoek blijkt dat hij wel gewoon vruchtbaar is.

In hetzelfde ziekenhuis waar Djaward ligt, ondergaat Liz haar abortus. Djaward mag naar huis en gaat met de lift, zijn broer komt later. Wanneer Liz en haar moeder klaar zijn en besluiten nog even wat te gaan eten in het restaurant ziet Liz Djaward opeens in de lift staan en schrikt zich kapot maar Djaward ziet Liz niet. Djaward vertelt zijn geheim aan zijn broer en die vind dat Djaward het aan Liz moet vertellen.

De broer van Djaward moet een Amerikaan van zijn baas op het vliegveld ophalen en die naar een villa in Loosdrecht brengen. Djaward zijn broer vraagt of Djaward meegaat. Toen ze bij de villa aankwamen was Djaward helemaal verbaast, hij herkende dit ergens van.. Dan schiet hem opeens te binnen dat deze foto’s lijken op foto’s van Amber en Leon. Hij belt Liz om dit te bevestigen, wanneer alles klopt blijkt dat dit huis helemaal niet van Leon is. Ze bellen de politie en wanneer ze over Leon vertellen blijkt het dat de politie hem al kent en dat hij een oplichter is. Liz is ondertussen aangekomen bij het huis in Loosdrecht en raakt helemaal in paniek wanneer ze bedenkt dat Amber nu met die engerd in Frankrijk zit.

Inmiddels heeft Leon Amber 25.000 euro laten opnemen omdat hij een klant wilde bedienen, maar zijn pas werkte opeens niet meer. Amber geeft hem het geld, maar als ze later alleen in de hotelkamer is, ziet ze dat de envelop gewoon nog in de koffer van Leon ligt en dat hij het dus niet naar de klant heeft gebracht. Amber schiet in de stres en bedenkt snel een manier om hier zo snel mogelijk weg te komen. Ze doet net alsof haar moeder haar belde en haar vertelde dat haar vader een hartinfarct heeft gehad. Wanneer ze ‘’ophangt’’ vertelt ze aan Leon dat ze terug moeten naar Nederland.

Onderweg naar Nederland krijgt Leon opeens iets door, dat een blauwe auto hem de hele tijd volgt. Hij neemt een afslag en de blauwe auto volgt. Hij vraagt aan Amber of hij haar mobiel mag en uit angst geeft Amber haar mobiel. Opeens begint Leon helemaal tegen haar te schreeuwen: Je hebt je moeder helemaal niet gebeld!

Hij belt naar Brussel Airport en regelt een ticket, maar alleen voor hemzelf. Ondertussen bij de villa probeert de politie allemaal dingen te regelen om erachter te komen dat ze hem weer vinden. Wanneer ze weten dat er een vlucht is geboekt op Leon zijn naam gaat de politie naar Brussel Airport maar zijn daar net te laat en is het vliegtuig al vertrokken, dus zorgen ze ervoor dat er beveiliging staat bij Nairobi, waar zijn vlucht heen ging. Voordat hij het vliegtuig inging, reed hij de parkeer garage in en reed naar het dak, daar vroeg hij of Amber zijn koffer eruit kon pakken. Wanneer Amber de koffer pakte gooide hij met volle vaart de achterklep dit die vol op Amber haar hoofd terecht kwam en dus bewusteloos raakte. Op een gegeven moment wordt de Porsche gevonden, maar geen bericht van Amber. Liz vreest voor het leven van Amber. Amber wordt gevonden in de kofferbak van de auto en gelukkig leeft ze nog. Toen Leon aankwam, stond daar beveiliging die hem mee hebben genomen. In het vliegtuig had hij een vrouw ontmoet die zei dat de mensen hier veel deden voor geld. Wanneer hij meegenomen wordt, bied hij de politiemannen het geld aan en probeert hen om te kopen. De politiemannen laten hem gaan maar vervolgens schiet een van hen hem dood.

Als alles goed blijkt te gaan, zetten Liz en Amber toch nog door voor hun bedrijf.

Op het einde komen Liz en Djaward bij elkaar en blijkt alles goed te gaan. Ze gaat kijken bij Djaward op de woonboot. Liz heeft er tijd voor nodig om Djaward te vergeven en het weer goed te laten komen tussen hen. Joe komt aan bij de woonboot met wat mensen en vraagt of die mensen bij hem kunnen logeren, maar Djaward zegt dat dat niet kan. Liz glimlacht.

Ik heb nog nooit een boek gelezen dat over hetzelfde onderwerp gaat. Het boek ‘Bangkok Boy’ komt er wel dicht in de buurt. De situaties lijken een beetje op elkaar alleen is het natuurlijk een ander verhaal dat er wordt vertelt. Ook gebeuren er niet precies dezelfde dingen.

Het boekverslag gaat verder na deze boodschap.

Verder lezen

Samenvatting:

In de proloog van het verhaal is er een jongen die van zijn neef een aantal de villa mag bewonen aan de Loodsdrechtse plassen, maar wel op voorwaarden dat hij niet in de Porsche rijd en niet met de boot gaat varen.

Er is aan Amber gevraagd of ze naar de notaris wilt komen omdat ze een erfenis van Tante Fien heeft gehad die net is overleden. Omdat ze zich er niet prettig bij voelde om alleen te gaan is Liz met haar meegekomen. Wanneer Amber aan de beurt is trekken de zenuwen door haar lijf. Wat zou Tante Fien nou aan haar hebben achtergelaten? Als Amber te horen krijgt dat ze dertigduizend euro erft. Ze staan op het punt om allebei af te studeren aan de kunstacademie en willen erna een modezaakje beginnen dus besluiten ze het geld daarin te steken.

Wanneer Amber en Liz in een kroegje proosten op de dertigduizend euro die ze net geërfd heeft, ontmoet Amber erg leuke jongen (Leon). Amber ziet hem wel zitten en heeft vervolgens een date met hem. Het lijkt te mooi om waar te zijn als hij haar ophaalt met een onwijs mooie Porsche! Hij vertelt haar dat hij is in de tv-wereld doet, iets met programma’s verkopen.

Liz is al 2 jaar samen met Djaward en wilt het liefste met hem gaan samenwonen, maar durft dat niet aan haar ouders te vertellen omdat die geen goede indruk hebben over Djaward, dat komt omdat Liz haar ouders een keer langskwamen en toen was Djaward helemaal stoned. Wanneer Liz begint over samenwonen of kinderen reageert Djaward heel raar en vreemd. Misschien wel omdat ze af en toe de pil vergeet en wel is een morning-after pil heeft moeten nemen.

Ondertussen wordt er aan de lezer verteld dat de jongen uit de proloog een huurschuld heeft en dat hij een baantje kan krijgen als magazijnbediende.

De volgende afspraak van Amber en Leon, brengt Leon Amber naar een mooie grote villa in Loosdrecht waar hij voor Amber wilt gaan koken.

Op een gegeven moment hoort Djaward dat zijn oma uit Iran erg ziek is en niet lang meer te leven heeft. Vervolgens wordt Djaward gebelt door zijn broer dat hun vader is vastbesloten om terug te gaan naar Iran om zijn moeder nog een keer te bezoeken. Omdat Djaward zijn vader niet alleen wilt laten gaan besluit hij met zijn vader mee te gaan, maar even later besluit hij toch niet mee te gaan en besluit om toch maar met Liz naar een pandje te gaan zoeken.

Uit een flashback blijkt dat Djaward vroeger erg ziek was en in het vliegtuig geopereerd moest worden, maar door die operatie geen kinderen meer kan krijgen. De broer van Djaward vindt dat hij dit aan Liz moet vertellen.

Als Amber terug komt van de date vertelt ze dolgelukkig hoe blij ze is met Leon en dat ze volgend weekend gaan varen met de boot maar wanneer het weekend aanbreekt krijgt Leon een bericht dat zijn neef een paar dagen overkomt en dat hij dus niet in het huis kan. Leon vertelt aan Amber dat het weekend helaas niet door kan gaan omdat hij naar L.A. moet om een tv-programma te verkopen.

Toen Liz aan haar ouders vertelde dat ze samen gaat wonen met Djaward waren haar ouders (voornamelijk haar vader) het daar niet mee eens omdat ze een eerdere keer een slechte indruk van Djaward hebben gehad. Haar ouders vertellen Liz dat ze haar studietoelage stopzetten als ze samen gaat wonen. Hiervan schrikt ze, want ze zou niet weten hoe ze nu de huur zou moeten betalen van het pand waarin ze wil wonen met Djaward. Bovendien weet ze dat ze nu een paar dagen over tijd is. Wanneer ze dit aan Djaward vertelt, reageert Djaward opnieuw vreemd, hij is immers ontvruchtbaar en dat betekend voor hem dat het kind dus van een ander moet zijn. Hij gaat weg, zonder nog iets tegen Liz te zeggen. Liz probeert Djaward nog te bereiken en alles, maar er is geen spoor van hem te vinden, dus besluit ze om zelf maar een zwangerschapstest te halen. Als het roze streepje in beeld komt, blijkt het dat ze dus zeker zwanger is. Djaward is woedend, omdat hij denkt dat Joe met zijn vriendin naar bed is geweest en schopt hem de boot af. Joe weet zo gauw niet waar hij kan wonen en vraagt of hij bij Liz en Amber mag slapen zolang hij geen woning heeft. Liz en Amber keuren dit goed.

Djaward moet al van te voren 2700 euro betalen voor het pand wat eigenlijk voor hem en Liz zou zijn geweest. Hij vraagt of Liz hem de helft kan betalen via een mail en dat maakt Liz weer woedend.

Als Amber op een date is met Leon zegt Leon dat hij even langs de bank moet om 1200 euro te pinnen. Wanneer Leon pint wordt zijn pas ingeslikt en vraagt heel voorzichtig aan Amber of hij het even van haar mag lenen en beloofd zo snel mogelijk terug te betalen. Amber twijfelt, want het is wel het erfenis geld, wat ze eigenlijk voor het bedrijfje zou betalen, maar dan denkt ze: Hij zegt dat hij het snel terug betaald, dus pint Amber de 1200 euro voor hem. Liz vind dit maar raar, hij was toch zo rijk? Maar hij betaalde het uiteindelijk netjes terug.

De jongen in de proloog legt 1200 euro in het laatje, het word de lezer nu duidelijk dat hij een oplichter is.

Omdat Djaward het pand van hem en Liz niet kan betalen, besluit hij het op marktplaats aan te bieden en voor 3 maanden te verhuren zodat hij toch nog wat geld binnenkrijgt. Al snel wordt er op geboden door een vrouw (Ester). Wanneer Djaward afspreekt met haar om naar het appartement te kijken en al snel in te richten komt op hetzelfde moment Joe met Liz. Liz dacht namelijk dat Joe hier voorlopig wel kon slapen zolang hij niks anders had en was hij tenminste weg bij hen. Maar wanneer Liz met Joe aankomt ziet ze Djaward en Ester zoenen en schrikt zich kapot en denkt dat Djaward al een ander heeft. Ook Djaward ziet na die zoen dat Joe en Liz er stonden en denkt dat Joe en Liz samen in het appartement wilde gaan wonen. Allemaal misverstanden dus.

De broer van Djaward belt Djaward om te vragen of ze nog 1 poging zullen doen om hun vader tegen te houden om naar Iran te gaan, maar wanneer ze onderweg zijn wordt zijn broer gebelt en krijgt het bericht dat zijn oma (moeder van zijn vader) is overleden.

De jongen uit de proloog hoort dat hij langer in het huis mag want zijn neef heeft langer tijd nodig in L.A.

Om de liefdesproblemen van Liz te vergeten besluiten ze een weekje naar Curaçao te gaan. Wanneer ze aankomen belanden ze in een hotel waar overal omheen wordt verbouwd en vinden het maar prut. Als ze iets gaan drinken ontmoeten ze een oudere man Sjoerd die erg aardig is. Hij is hier al een aantal jaar en kent wel wat mensen en zorgt ervoor dat Liz en Amber een beter hotel krijgen. Als Liz en Amber teruggaan naar Nederland krijgen ze een pakje van Sjoerd dat ze pas thuis mogen openmaken. Ze vinden het spannend, maar besluiten toch het thuis pas open te maken. Wanneer ze in het vliegtuig zitten komen ze erachter dat het misschien ook wel drugssmokkel kan zijn en raken ze tegelijkertijd ook in paniek. Gelukkig, als ze het openmaken blijkt het een beeldje van een dolfijn te zijn. Leon haalt hen op van het vliegveld, maar helaas moet hij een paar dagen uit de villa dus besluit hij Amber mee te vragen naar Frankrijk voor een paar dagen.

Op Curaçao heeft Liz besloten om abortus te plegen, maar dat valt nu precies in de week dat Amber naar Frankrijk zou gaan met Leon. Amber wilt eigenlijk niet naar Frankrijk maar Liz vindt dat ze toch moet gaan en vraagt of haar moeder met haar meegaat.

Met Djaward gaat het op een gegeven moment niet goed. Hij krijgt ’s nachts opeens weer ontzettende last van zijn ballen en moet naar het AMC. In het AMC krijgt hij te horen dat hij opnieuw een ontsteking aan zijn ballen heeft en moet geopereerd worden. Na de behandeling is Djaward in gesprek met de arts en vertelt hem over zijn onvruchtbaarheid. De arts kijkt hier raar van op en biedt hem aan zijn zaad te onderzoeken. Na onderzoek blijkt dat hij wel gewoon vruchtbaar is.

In hetzelfde ziekenhuis waar Djaward ligt, ondergaat Liz haar abortus. Djaward mag naar huis en gaat met de lift, zijn broer komt later. Wanneer Liz en haar moeder klaar zijn en besluiten nog even wat te gaan eten in het restaurant ziet Liz Djaward opeens in de lift staan en schrikt zich kapot maar Djaward ziet Liz niet. Djaward vertelt zijn geheim aan zijn broer en die vind dat Djaward het aan Liz moet vertellen.

De broer van Djaward moet een Amerikaan van zijn baas op het vliegveld ophalen en die naar een villa in Loosdrecht brengen. Djaward zijn broer vraagt of Djaward meegaat. Toen ze bij de villa aankwamen was Djaward helemaal verbaast, hij herkende dit ergens van.. Dan schiet hem opeens te binnen dat deze foto’s lijken op foto’s van Amber en Leon. Hij belt Liz om dit te bevestigen, wanneer alles klopt blijkt dat dit huis helemaal niet van Leon is. Ze bellen de politie en wanneer ze over Leon vertellen blijkt het dat de politie hem al kent en dat hij een oplichter is. Liz is ondertussen aangekomen bij het huis in Loosdrecht en raakt helemaal in paniek wanneer ze bedenkt dat Amber nu met die engerd in Frankrijk zit.

Inmiddels heeft Leon Amber 25.000 euro laten opnemen omdat hij een klant wilde bedienen, maar zijn pas werkte opeens niet meer. Amber geeft hem het geld, maar als ze later alleen in de hotelkamer is, ziet ze dat de envelop gewoon nog in de koffer van Leon ligt en dat hij het dus niet naar de klant heeft gebracht. Amber schiet in de stres en bedenkt snel een manier om hier zo snel mogelijk weg te komen. Ze doet net alsof haar moeder haar belde en haar vertelde dat haar vader een hartinfarct heeft gehad. Wanneer ze ‘’ophangt’’ vertelt ze aan Leon dat ze terug moeten naar Nederland.

Onderweg naar Nederland krijgt Leon opeens iets door, dat een blauwe auto hem de hele tijd volgt. Hij neemt een afslag en de blauwe auto volgt. Hij vraagt aan Amber of hij haar mobiel mag en uit angst geeft Amber haar mobiel. Opeens begint Leon helemaal tegen haar te schreeuwen: Je hebt je moeder helemaal niet gebeld!

Hij belt naar Brussel Airport en regelt een ticket, maar alleen voor hemzelf. Ondertussen bij de villa probeert de politie allemaal dingen te regelen om erachter te komen dat ze hem weer vinden. Wanneer ze weten dat er een vlucht is geboekt op Leon zijn naam gaat de politie naar Brussel Airport maar zijn daar net te laat en is het vliegtuig al vertrokken, dus zorgen ze ervoor dat er beveiliging staat bij Nairobi, waar zijn vlucht heen ging. Voordat hij het vliegtuig inging, reed hij de parkeer garage in en reed naar het dak, daar vroeg hij of Amber zijn koffer eruit kon pakken. Wanneer Amber de koffer pakte gooide hij met volle vaart de achterklep dit die vol op Amber haar hoofd terecht kwam en dus bewusteloos raakte. Op een gegeven moment wordt de Porsche gevonden, maar geen bericht van Amber. Liz vreest voor het leven van Amber. Amber wordt gevonden in de kofferbak van de auto en gelukkig leeft ze nog. Toen Leon aankwam, stond daar beveiliging die hem mee hebben genomen. In het vliegtuig had hij een vrouw ontmoet die zei dat de mensen hier veel deden voor geld. Wanneer hij meegenomen wordt, bied hij de politiemannen het geld aan en probeert hen om te kopen. De politiemannen laten hem gaan maar vervolgens schiet een van hen hem dood.

Als alles goed blijkt te gaan, zetten Liz en Amber toch nog door voor hun bedrijf.

Op het einde komen Liz en Djaward bij elkaar en blijkt alles goed te gaan. Ze gaat kijken bij Djaward op de woonboot. Liz heeft er tijd voor nodig om Djaward te vergeven en het weer goed te laten komen tussen hen. Joe komt aan bij de woonboot met wat mensen en vraagt of die mensen bij hem kunnen logeren, maar Djaward zegt dat dat niet kan. Liz glimlacht.

Ik heb nog nooit een boek gelezen dat over hetzelfde onderwerp gaat. Het boek ‘Bangkok Boy’ komt er wel dicht in de buurt. De situaties lijken een beetje op elkaar alleen is het natuurlijk een ander verhaal dat er wordt vertelt. Ook gebeuren er niet precies dezelfde dingen.

Structuur/Verhaalopbouw:

Het verhaal is verteld in chronologische volgorde, alleen is er 2 keer in het boek een flashback geweest. Ook wordt er soms tussendoor vertelt over de jongen uit de proloog. Het verhaal is daardoor ook gewoon goed te volgen.

Perspectief:

Het verhaal is verteld als de autoriele verteller. Liz en Djaward weten niet altijd de gevoelens van elkaar en wat ze denken. Daardoor was er ook een groot misverstand. De lezer komt wel te weten wie wat denkt en voelt.

Tijd:

Je kunt niet echt weten wanneer het verhaal zich afspeelt omdat er geen tijden worden genoemd in het boek. Ook worden er geen periodes genoemd van of het warm of koud is. Wel wordt er gebruik gemaakt van mobieltjes/internet etc, dus het moet wel rond deze tijd zijn. Het verhaal speelt zich denk ik af in ongeveer een maand, misschien iets langer.

Taalgebruik:

Het taalgebruik vond ik goed. Ze gebruikte normale zinnen en niet altijd rare woorden. Het was prima te volgen. De zinsbouw klopte want je had soms niet het idee van : Waar gaat het in hemelsnaam over? Verder vond ik het verhaal zeker realistisch omdat er zoiets ook wel in het echt kan gebeuren.

REACTIES

B.

B.

kweenie wat dezegene heeft gelezen, maar Djawad is egt geen hoofdpersonage en liz is ook niet de belangrijkste... wie wel de belangrijkste is, is nie egt bekend, en als er iemand het belangrijkst is, dan is t denk ik tog wel amber... graag gedaan voor deze reactie :)

12 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "Fatale liefde door Carry Slee"