Ben jij 16 jaar of ouder? Doe dan mee aan dit leuke testje voor het CBR. In een paar minuten moet je steeds kiezen tussen 2 personen.

Meedoen

Fatale liefde door Carry Slee

Beoordeling 6.3
Foto van een scholier
Boekcover Fatale liefde
Shadow
  • Boekverslag door een scholier
  • 4e klas vmbo | 1070 woorden
  • 29 december 2010
  • 69 keer beoordeeld
Cijfer 6.3
69 keer beoordeeld

Boekcover Fatale liefde
Shadow

Liz en Amber raken verzeild in een web van leugens en hebben al hun vindingrijkheid en doorzettingsvermogen nodig om zich staande te houden als het leven even tegenzit. Wat begint als een onschuldig liefdesverhaal, ontwikkelt zich gaandeweg tot een superspannende thriller die je op het puntje van je stoel uitleest!

Liz en Amber raken verzeild in een web van leugens en hebben al hun vindingrijkheid en doorzettingsvermogen nodig om zich staande te houden als het leven even tegenzit. Wat begint …

Liz en Amber raken verzeild in een web van leugens en hebben al hun vindingrijkheid en doorzettingsvermogen nodig om zich staande te houden als het leven even tegenzit. Wat begint als een onschuldig liefdesverhaal, ontwikkelt zich gaandeweg tot een superspannende thriller die je op het puntje van je stoel uitleest!

Fatale liefde door Carry Slee
Shadow

Oefenen voor je mondelingen?

Komen je mondelingen er aan en wil je oefenen? Probeer onze Boekenquiz. We stellen je open vragen over de gelezen boeken.

ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie

H1 Algemene gegevens
1. De titel van het boek is fatale liefde.
2. De auteur is Carry Slee.
3. Er is geen illustrator.
4. De uitgever is FMB uitgeverij.
5. Er zijn 277 bladzijden.
6. Er zijn 24 hoofdstukken.
7. Het genre is thriller voor jong volwassenen.
8. Er is geen pictogram.

H2 Inhoud

2.1 Personages
1. De hoofdpersoon is Liz.
2. Er wordt niks vertelt over haar uiterlijk.
3. Ze is snel boos en bezorgd,
4. De hoofdpersoon is een karakter, ze kan beter op mensen vertrouwen naarmate het verhaal.
5. De bijpersonen zijn Amber, Djawad en Leon.
6. Het uiterlijk wordt niet beschreven.
7. Djawad is erg serieus en is snel jaloers.
Amber is vrolijk, sociaal en kan goed luisteren naar iemand anders problemen.
Leon is eerst het perfecte, charmante vriendje voor Amber maar verandert dan in een vreselijke jongen die Amber gebruikt omdat ze veel geld heeft geërfd.
8. De bijpersonen zijn allemaal karakters want ze veranderen iets in het verhaal.
9. Het verhaal wordt verteld in de alwetende verteller.

2.2 Tijd
1. Het verhaal wordt in de moderne tijd vertelt want de personages hebben mobieltjes, Liz en Amber gaan shoppen bij nieuwe winkels, op hun vakantie is alles erg luxe.
2. De verteltijd is ongeveer 2,5 uur en de vertelde tijd is ongeveer een half jaar.
3. Er zijn geen flash-forwards.
4. Er is een flash-back: Djawad denkt terug aan toen hij met z’n vader, moeder en broer vluchtte uit Iran.
5. Het is niet chronologisch door de flash-back van Djawad.

2.3 Plaats
1. Het verhaal speelt zich af in het appartement van Liz en Amber, Djawad’s boot, Curaçao, het huis van de ouders van Liz, het huis van de ouders van Djawad en het toekomstige huis van Liz en Djawad.
2. Djawad’s boot is klein en daarom is er vaak een gespannen sfeer, op Curaçao is het zonnig en warm daardoor is de sfeer er erg goed.

2.4 Spanning
1.
2. Tot ongeveer hoofdstuk 13 is het een leuk boek en er gebeurd veel maar het is nog niet erg spannend maar wel zielig voor Djawad omdat hij een geheim heeft en daardoor Liz van streek maakt. Vanaf hoofdstuk 20 wordt het erg spannend wat Leon zou doen met Amber.
3. Het verhaal begint met een proloog van Leon.
4. Het is een gesloten einde, Leon is dood en kan Amber dus niks meer doen, Liz en Djawad zijn er nog niet helemaal uit maar ze houden wel van elkaar.
5. Het is een goede afloop, Amber is veilig, zonder Leon en Liz en Djawad blijven bij elkaar.
6. Het belangrijkste probleem is dat Liz en Djawad niet eerlijk tegenover elkaar zijn en dat ze geheim voor elkaar hebben en liegen. Ze begrijpen elkaar soms verkeerd en worden dan boos.
7. A

2.5 Thema
1. Het thema van het boek is liegen en bedrog, Liz en Djawad liegen tegen elkaar en houden dingen voor zich, Leon is een oplichter en bedriegt Amber.

2.6 Titel
1. de titel is Fatale liefde.
2. Het is fatale liefde tussen Leon en Amber omdat Leon haar bedriegt, en een beetje tussen Liz en Djawad omdat ze elkaar niet de waarheid vertellen maar dat komt goed.
3. Het is fatale liefde tussen Leon en Amber door bedrog, en tussen Liz en Djawad door leugens en geheimen.

2.7 Probleem
1. Het probleem is leugen, bedrog en jaloerzie.
2. Het probleem wordt deels opgelost bij Liz en Djawad, niet bij Amber en Leon.
3. Ze praten met elkaar en vertellen hoe ze zich toen voelden en zo begrijpen ze elkaar beter.

2.8 Samenvatting
Amber erft veel geld van haar overleden tante. Met dat geld wil ze samen met haar beste vriendin Liz een klein winkeltje huren. Liz heeft een relatie met Djawad. Ze zou wel willen samenwonen maar hij ziet dat nog niet zo zitten. Amber ontmoet een charmante jongen genaamd Leon, hij beweert in de tv-wereld te werken en rijk is maar eigenlijk is het een bedrieger die op Ambers geld uit is. Hij woont tijdelijk in de villa van zijn neef. Djawad krijgt een flash-back waarin blijkt dat hij toen hij klein was een ontsteking in z’n ballen heeft gehad en die dokter beweerde dat hij ontvruchtbaar is. Liz blijkt zwanger te zijn en Djawad kan dat niet geloven, want hij is ontvruchtbaar, dan moet het wel van iemand anders zijn. Liz en Djawad denken van elkaar dat ze allbei iemand anders hebben en zo wordt de relatie verbroken. Als Leon en Amber uitgaan vraagt hij haar €1200,- te pinnen want zijn pinpas is ingeslikt door de automaat. Amber twijfelt even maar doet het toch. Liz vindt dat maar raar, hij is zelf toch zo rijk. Om de liefdesproblemen van Liz te vergeten gaat ze samen met Amber een weekje op vakantie naar Curaçao. Na die week besluit Liz abortus te plegen. Djawad heeft weer erge pijn aan zijn ballen en gaat naar het ziekenhuis waar blijkt dat het weer een onsteking is. Na onderzoek blijkt dat hij gewoon vruchtbaar is. Amber gaat met Leon een weekje naar Frankrijk. Leon zegt dat hij voor zaken daarheen moet maar eigenlijk moet hij even uit het huis van z’n neef omdat er een vriend komt logeren. Djawad komt erachter dat het huis van Leon helemaal niet van hem is en licht Liz in. Ze waarschuwen de politie. Hij blijkt een oplichter en psychopaat te zijn. Ook Amber komt erachter dat Leon een bedrieger is maar laat dat nog niet merken. Amber verzint een plan waardoor ze terug naar Nederland gaan maar als ze bijna bij België zijn merkt Leon dat er iets niet klopt. Hij rijdt naar Brussel Airport, slaat Amber bewusteloos en neemt de eerste vlucht naar Nairobi. De politie wacht Leon op als hij aankomt. Hij probeert te vluchten en uiteindelijk schieten ze hem zelfs neer. In Brussel vinden ze Amber in Leon’s auto. Ze is erg van slag. Liz en Djawad komen weer bij elkaar na een goed gesprek.

H3 De auteur
1. Carry Slee is geboren in 1949 in Amsterdam.
2. Na de middelbare school ging ze naar de Academie voor Expressie door Woord en Gebaar in Utrecht en werkte een aantal jaren als docent drama op het voortgezet onderwijs. In 1989 schreef ze haar eerste boek: Rik en Roosje. Een voorleesboek voor jonge kinderen.
3. Afblijven, Spijt, Paniek, Kappen, Pijnstillers en Bikkels.
4. Ze heeft verschillende doelgroepen, voor de jong volwassenen is het genre: thriller.
5. Carry Slee heeft niet iets meegemaakt wat ze in dit boek heeft geschreven.
6. Ze schrijft omdat ze erg van verzinnen houdt. Ze vindt het leuk om haar eigen wereld te maken, ze kan iedereen precies maken zoals zij dat wil.

REACTIES

B.

B.

Niet echt duidelijk boekverslag, maar oke. En de personen staan er ook rommelig bij !!!

13 jaar geleden

D.

D.

@boompje34
Wees maar blij dat de karakters erbij staan, die andere heeft dat niet eens! En als het je niet bevalt gebruik je hem toch niet:S

13 jaar geleden

L.

L.

Ik vind dit boek heel erg spannend!! ik heb m al 4x gelezen. zeker een aanrader!

13 jaar geleden

I.

I.

de hoofdpersonen zijn;
Liz
Djawad
Amber
en Leon.
Niet Amber alleen.

13 jaar geleden

F.

F.

@Lolaaa (2HAVO)
ik vind t boek echt nix.

13 jaar geleden

L.

L.

niet egt een logische volgorde van de hoofdstukken, de titel is pas 2.6... die zou egt bovenaan moeten

12 jaar geleden

E.

E.

nou ik vind het ook een beetje onduidelijk, zo ziet toch normaal geen boekverslag eruit. verder vond ik het boek wel heeeeell erg leuk!

12 jaar geleden

J.

J.

echt een mega spannen leuk boek!!

11 jaar geleden

M.

M.

Super goed boek met veel emotie in. Geen enkel moment is het boek saai. Ik zou het zo weer lezen!

11 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "Fatale liefde door Carry Slee"