Enkele reis Aix door Marianne Witvliet

Beoordeling 5.1
Foto van een scholier
  • Boekverslag door een scholier
  • Klas onbekend | 833 woorden
  • 24 juli 2007
  • 20 keer beoordeeld
  • Cijfer 5.1
  • 20 keer beoordeeld

Boek
Auteur
Genre
Taal
Nederlands
Vak
Eerste uitgave
2004
Pagina's
94
Oorspronkelijke taal
Nederlands

Boekcover Enkele reis Aix
Shadow
Enkele reis Aix door Marianne Witvliet
Shadow
ADVERTENTIE
Help nu jouw favoriete goede doel door jouw mening te geven!

Hoe? Heel simpel. Geef je op voor het panel van Young Impact en geef jouw mening over diverse onderwerpen zoals gelijke kansen, diversiteit of het klimaat. Voor iedere ingevulde vragenlijst (+/- 1 per maand) ontvang je een bedrag dat je direct mag doneren aan een goed doel naar keuze. Goed doen was nog nooit zo easy!

Meld je aan!
Verslag: ‘Enkele reis Aix’ van Marianne Witvliet

Hoofdstuk 1

Ze staat voor een huis. Het lijkt wel een vesting. De kleine ramen versterken dat effect. De rozenstruiken die her en der gezaaid waren konden dat niet veranderen.
Ze kreeg fotoalbums van haar moeder die – toen ze nog klein was – overleden is. Haar vader krijgt een nieuwe vriendin: ‘Claire’. Ze was van Canadese afkomst. Haar vader ging samen met zijn vriendin naar Canada.
Eerst meed ze de albums. Maar enkele weken na vaders vertrek keek ze er toch in. Ze zag haar moeder als kind. Ze zag zichzelf bij opa en oma op schoot. Ze had nog een grootvader, maar die kent ze niet. Een foto van haar zou nog bij hem moeten liggen.


Hoofdstuk 2
Ze drukt op de bel en word binnen gelaten door de huishoudster van grootvader, Dini genaamd. Grootvader wil haar pas de volgende ochtend ontvangen om elf uur. Ze rijdt terug naar haar hotel in Aix. Het regent hard en ze koopt een paraplu. Maar de afstandsbediening van de auto werkt niet. Ze gaat ergens koffie drinken. En daar vertelt ze aan een man dat haar kofferklep niet open wil. Hij geeft een tip om de achterbank naar voren te klappen.

Hoofdstuk 3
Ze zit voor haar grootvader. Hij is slechtziend en heeft reuma. Hij wil (nog) niets kwijt over het verleden. Hij geeft bijna geen antwoord op haar vragen. Ze praten wat over de klok die aan de muur hangt enz. Ze wil graag nog een keer terugkomen maar ze zal vooraf bellen. Dan gaat ze weg.

Hoofdstuk 4
Ze kon naar de kust gaan. Ze had toch genoeg tijd, en ze kon nu ook bedenken hoe ze het volgende gesprek zou gaan formuleren. Opeens wist ze het, de oude man leek op ‘Scrooge’: inhalig, uitpersend, vasthoudend, en hebzuchtig. Het was druk op het strand. Veel ouders met kinderen waren op hetzelfde idee gekomen. Ze zwom in het water tot haar armen van rubber leken en reed toen weer terug naar het hotel. Ze belde haar vader op en vertelde dat ze grootvader haar bezocht. Dat kon hij maar moeilijk verwerken.

Hoofdstuk 5
Ze liep het hotel uit. Door de straatwaar ze uiteindelijk bij ‘Restaurant La Rotonde’ kwam en daar wat te drinken bestelde en wat te eten. Ze kwam weer terug in het hotel en ging naar het dak om van het uitzicht te kunnen genieten. Ze verkende de stad en bezocht allerlei dingen. Toen belde ze Dini op en ze maakte een afspraak voor de volgende middag, 3 uur.


Hoofdstuk 6
Ze gaat weer naar grootvader toe. Ze praten wat maar ze wil het niet meer over haar moeder hebben. Ze wil weg, maar dan komt het onderwerp op wijn en de tuin. Dus blijft ze nog even zitten. Hij vertelde dat zijn vrouw van tuinieren hield.
[Ze droomt dat ze op een bijeenkomst is maar ze kan grootvader niet te pakken krijgen.]

Hoofdstuk 7
Ze sprak af bij de ‘Thermus Sextius Bronnen’ met haar grootvader. Je kon er heerlijk zwemmen en men beweerde dat het mineraal water erg gezond was voor lichaam en geest. Ze maakte een afspraak met Tim Becker toen ze buiten kwam maar ze moest zich nog even opknappen in het hotel. Toen gingen ze naar een restaurant en ze vertelde haar verhaal aan hem.

Hoofdstuk 8
Ze ging weer naar grootvader. Ze was verkouden. Hij liet Dini een van de beste wijnen brengen met stokbrood. Hij zei dat ze op haar moeder leek met haar dwarsheid. ‘Val dood’ riep ze en ze rende naar buiten. Maar even later ging ze terug om te zeggen dat ze het niet zo gemeend had.

Hoofdstuk 9
Dini was gevallen en was met een ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Nu moest zij voor grootvader zorgen. Ze moest moeite doen om ‘het’ te doen. Ze moest hem met alles helpen. Op den duur ging ze maar in de tuin werken om met wat anders bezig te zijn.

Hoofdstuk 10
Ze helpt grootvader nu met alles. Ze bezoekt Dini in het ziekenhuis. Als ze weer terug komt gaat ze wat door het huis lopen en ontdekt ze de bibliotheek. Als grootvader even later wakker word gaat ze een boek voor hem voorlezen. In het boek zit DE foto, waar zij op staat. Ze schenkt een wijn voor grootvader in en ze gaat weer rustig door met lezen.

Hoofdstuk 11
Ze bezoekt Dini weer in het ziekenhuis. Het lijkt langzaam beter met haar te gaan. Gigou kwam bij grootvader op bezoek. Zij ging bij Dini op bezoek. Maar met Dini ging het nu weer wat slechter. Ze stelde grootvader voor dat hij naar het ziekenhuis naar Dini zou gaan kijken, maar hij wou dat niet. Ze haatte hem!

Hoofdstuk 12
Ze ging bij Dini op bezoek en toen ze thuis was belde een zuster om te melden dat Dini plots overleden was.

Hoofdstuk 13
Ze zei alles tegen grootvader en ook dat ze hem begreep. Maar dat ze nu wegging. Ze streelde hem zacht en zei met tranen in haar ogen ‘Opa!’.

REACTIES

Er zijn nog geen reacties op dit verslag. Wees de eerste!

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "Enkele reis Aix door Marianne Witvliet"