Ben jij 16 jaar of ouder? Doe dan mee aan dit leuke testje voor het CBR. In een paar minuten moet je steeds kiezen tussen 2 personen.

Meedoen

Engel in rood door Gerda van Erkel

Beoordeling 5.2
Foto van een scholier
Boekcover Engel in rood
Shadow
  • Boekverslag door een scholier
  • 2e klas aso | 262 woorden
  • 25 juni 2007
  • 11 keer beoordeeld
Cijfer 5.2
11 keer beoordeeld

Boekcover Engel in rood
Shadow

Drie maanden had ze gezegd. Het was lang wachten om haar te mogen zoenen. Ik nam me heilig voor dat het geen dag langer zou duren. Ik zou een stuk van mijn tong bijten en in plaats van te boksen alleen nog fluwelen handschoenen dragen.

Senne is zeventien en stapelverliefd. Op Noor, het nieuwe meisje in zijn klas. Ze is bloedmooi en sexy. Een engel, maar met een eig…

Drie maanden had ze gezegd. Het was lang wachten om haar te mogen zoenen. Ik nam me heilig voor dat het geen dag langer zou duren. Ik zou een stuk van mijn tong bijten en in plaats…

Drie maanden had ze gezegd. Het was lang wachten om haar te mogen zoenen. Ik nam me heilig voor dat het geen dag langer zou duren. Ik zou een stuk van mijn tong bijten en in plaats van te boksen alleen nog fluwelen handschoenen dragen.

Senne is zeventien en stapelverliefd. Op Noor, het nieuwe meisje in zijn klas. Ze is bloedmooi en sexy. Een engel, maar met een eigen willetje! Noor ziet Senne ook wel zitten, alleen... zijn driftbuien en agressieve karakter hoeft ze niet. Er is volgens haar al genoeg waanzin in de wereld. Pas als Senne erin slaagt om zich drie maanden lang te beheersen en minder opvliegend te worden, mag hij haar kussen!

Geen seconde wil Senne nog verliezen, maar goede wil is niet alles. Als de waanzin in de wereld te veel wordt, is het soms heel moeilijk om niet door het lint te gaan...

Gerda Van Erkel stelt Senne zwaar op de proef. Samen vechten ze tegen een gevoel van onmacht. Een eigentijdse love story vol verlangen, hoop en doorzettingsvermogen.

Engel in rood door Gerda van Erkel
Shadow

Oefenen voor je mondelingen?

Komen je mondelingen er aan en wil je oefenen? Probeer onze Boekenquiz. We stellen je open vragen over de gelezen boeken.

ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie
Zakelijke gegevens
Schrijver: Gerda van Erkel
Titel: Engel in rood
Uitgeven door: davidsfonds/infodok Bladzijden: 229

1. Waar speelt het zich af?
Antwerpen

2.Wanneer speelt het verhaal zich af?
2001 (wtc-torengeval)

3.Wat is het belangrijkste thema van het verhaal? (vb. Familieproblemen, rassenproblemen….)
geweld

4.Maak een samenvatting van het boek van ongeveer 15 regels.
Senne is een normale puber, maar kan soms erg agressief uit de hoek komen, maar als de mooie Noor op het toneel verschijnt, verandert alles. Ze laat hem 3 maanden wachten; als hij die kan doorkomen zonder agressiviteit, dan mag hij haar een rood laarsje teruggeven, zodat ze er weer 2 heeft (symbolisch) en meer…
Daarboven maken zijn ouders verschrikkelijk veel ruzie; zijn vader is ziek. Wanneer zijn vader naar Brakel verhuisd, naar zijn eigen vader, laat hij Senne en zijn moeder alleen achter.

Als die vader dan noch eens sterft, gaat her eerst slecht, maar dan toch weer goed (heel goed) met de papa va Senne.
Senne zelf moet een keer opnieuw beginnen doordat hij een perforator tegen de deur heeft gesmeten en daardoor een buts heeft gemaakt.
Maar, natuurlijk komt alles goed.

5.Wat vind je van de titel van het boek? Spreekt het je aan? Heb je een beter voorstel?
Het spreekt me niet aan, maar het is wel passend.

6.Beschrijf de belangrijkste personage (minstens 3)= geef hun naam, beroep, karaktertrekken, hun rol in het verhaal. Bewijs dit via een fragment uit het verhaal.
*Senne
beroep: leerling
karaktertrekken: liefdevol, filosofisch, agressief
rol: “vriend” van Noor
fragment: dan alleen als goeie vrienden
*Noor
beroep: leerling
karaktertrekken: filosofisch, vastberaden, lief
rol: “vriendin” van senne
fragment: zie boven
*papa van Senne
beroep: beveiliging
karaktertrekken: gesloten, vaderlijk, stil
rol: vader van senne
fragment: /

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "Engel in rood door Gerda van Erkel"