En de groeten van groep 8 door Jacques Vriens

Beoordeling 6.3
Foto van robin
Boekcover En de groeten van groep 8
Shadow
  • Boekverslag door robin
  • Klas onbekend | 795 woorden
  • 12 oktober 2014
  • 14 keer beoordeeld
Cijfer 6.3
14 keer beoordeeld

Eerste uitgave
1995
Pagina's
143
Oorspronkelijke taal
Nederlands
Prijzen
Kinderjury 10-12jaar (1995 Winnaar)

Boekcover En de groeten van groep 8
Shadow
En de groeten van groep 8 door Jacques Vriens
Shadow
ADVERTENTIE
Stap in jouw toekomst

Kom naar de Open Avond van Inholland op woensdagavond 29 maart van 17:00 - 20:00 uur. Proef de sfeer en ontdek onze opleidingen.

Meld je aan!

Jaques Vriens - En de groeten van groep 8


Dit boek is geschreven door Jacques Vriens 
De uitgever is Malmberg uit Den Bosch in het jaar 1997

De hoofdpersonen zijn: Frans en Pieter  waarom: Omdat Pieter Frans helpt met zijn problemen.
De bijpersonen zijn: Dennis, Willeke, Arendjan, Annemarie, Michiel, Louise, Charlotte, Malou,  Govers, Nadia en Casper.

Nu vertel ik in het kort waar het boek over gaat:
Meester Siem is een leraar op de basisschool en hij is al 57 jaar en dit is de laatste  keer dat hij met groep acht op kamp gaat.
De volgende  dag staan meester Siem, juf Tine en groep 8 met hun ouders te wachten op het station. De trein komt eraan. De ouders nemen afscheid van hun kinderen. En de trein vertrekt, maar opeens komt de meester er achter dat ze  Nadia missen. Ze komt aangerend met haar vader achter haar aan. De meester zocht zijn fluit en floot en daardoor stopte  de trein . Nadia stapte in en zei  tegen de meester dat haar fietsband leeg was. Nadat de trein weer reed zei de meester dat ze naar de Waddeneilanden gingen. Later kwam de conducteur aan de meester vragen waarom hij aan het fluiten was want  de trein  moest allang vertrekken.
Na  3 uur reizen met de trein kwamen ze op het station aan. Daarna gingen ze met de boot verder naar het eiland. Ze logeren in een boerderij dicht bij een vuur toren.’s Avonds gingen Willeke en Pieter een brief schrijven naar hun ouders. En de rest van  hun klas ging voetballen tot 9 uur ’s avonds. Na het voetballen gingen de kinderen naar bed.  In die nacht hebben de juf en de meester een paar zaklampen en  3 chips zak afgepakt.
Meneer van Lier is de baas van de boerderij. Hij word elke keer boos op kinderen van groep 8  omdat ze kattenkwaad uit halen. Tijdens een kussengevecht zijn een lamp en een raam kapot gegaan.
De volgende dag  gingen alle kinderen onder de douche en Frans was de laatste van de jongens  die onder de douche ging. Na het douchen wilde hij naar de jongenskleedkamer  gaan, maar hij wordt  gepakt door 3 jongens die zijn handdoek afpakken en slepen hem naar de meisjeskleedkamer toe. De meiden liepen schreeuwend weg. Pieter ging Frans helpen met hem aan te kleden. Vervolgens liep Frans weg. Later op de avond was hij nog niet terug, ze dachten dat hij weggelopen was. 
De volgende dag was hij nog niet terug maar op de programma stond  een bezoek aan het  zeehondencentrum. Maar Willeke en Pieter zeiden tegen de meester dat ze nog even gingen zoeken naar Frans en dat ze later wel kwamen. Ze vonden hem niet. Toen de hele klas ging zoeken vonden ze hem aan de  bosrand en als ze dichterbij kwamen ging hij steeds verder het bos in. Na een pauze gingen niet meer verder zoeken omdat de meester het niet meer wilden.

De volgende dag mochten ze weer zoeken. Deze keer namen ze verrekijkers mee. Ze keken bij de bosrand maar zagen hem niet. Opeens zagen ze hem boven op de vuurtoren staan, hij wilde springen maar deed het nog niet. Maar Pieter bedacht zich geen minuut en pakte een fiets. De andere leerlingen renden hem achterna maar Pieter was er al. Hij klopte op de deur.  De vuurtorenwachter deed open en Pieter vroeg of hij naar boven mocht. Hij mocht niet van hem, maar hij zag een gat tussen de benen van de vuurtorenwachter en rende naar boven. Pieter pakte snel Frans vast zodat hij niet meer kon springen. Later kwam de meester naar boven en nam het over van Pieter. Toen ze beneden waren  ging Frans vertellen waarom hij het wou gaan doen. Hij was het zo zat dat hij continue gepest werd. Op deze manier hoopte hij het niet meer mee te hoeven maken. De volgende dag was een rustdag. Het was ook de laatste dag dat groep acht op kamp was.
De terugreis was zonder problemen verlopen. De ouders stonden weer op het station te wachten op hun kinderen.

EN DE GROETEN VAN GROEP 8

Eigen mening
Ik heb dit boek  gekozen omdat ik vroeger ook geplaagd werd met deze dingen. Maar het was niet zo erg dat het mij tot wanhoop dreef. Dus ik dacht gelijk aan dit boek toen de juf zei dat ik een boekverslag moest maken.

Spannend want: ik weet  niet wat Frans gaat doen op die vuurtoren.
Laat me meeleven omdat : ik gelijk voelde wat hij ook voelde.
Zet aan het denken omdat: want ik vind dit niet kunnen dat er een kind word geplaagd

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "En de groeten van groep 8 door Jacques Vriens"