Elle s'appelait Sarah door Tatiana de Rosnay

Beoordeling 0
Foto van een scholier
Boekcover Elle s'appelait Sarah
Shadow
  • Boekverslag door een scholier
  • Klas onbekend | 1218 woorden
  • 22 maart 2017
  • nog niet beoordeeld
Cijfer
nog niet beoordeeld

Boekcover Elle s'appelait Sarah
Shadow

De tienjarige Sarah wordt in de nacht van 16 juli 1942 samen met haar ouders opgepakt en naar het Vélodrome d’Hiver in Parijs gebracht, waar duizenden joden worden verzameld voor deportatie. Niemand heeft echter gezien dat Sarah haar kleine broertje Michel in een kast opsloot, net voordat de politie het appartement binnendrong.
Zestig jaar later k…

De tienjarige Sarah wordt in de nacht van 16 juli 1942 samen met haar ouders opgepakt en naar het Vélodrome d’Hiver in Parijs gebracht, waar duizenden joden worden ver…

De tienjarige Sarah wordt in de nacht van 16 juli 1942 samen met haar ouders opgepakt en naar het Vélodrome d’Hiver in Parijs gebracht, waar duizenden joden worden verzameld voor deportatie. Niemand heeft echter gezien dat Sarah haar kleine broertje Michel in een kast opsloot, net voordat de politie het appartement binnendrong.
Zestig jaar later krijgt Julia Jarmond, een Amerikaanse journaliste in Parijs, de opdracht een artikel te schrijven over deze razzia. Ze gaat op zoek in archieven en via het dossier van Sarah ontdekt ze een goed verborgen geheim van haar schoonfamilie. Haar echtgenoot probeert haar ervan te weerhouden zich met deze geschiedenis te bemoeien, maar Julia besluit desondanks het spoor van Sarah te volgen.

Elle s'appelait Sarah door Tatiana de Rosnay
Shadow

Oefenen voor je mondelingen?

Komen je mondelingen er aan en wil je oefenen? Probeer onze Boekenquiz. We stellen je open vragen over de gelezen boeken.

ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie

Haar naam was Sarah/Elle s'appelait Sarah

  1. Wat is de titel van de film: haar naam was Sarah/elle s’appelait Sarah

2. Wie is de regisseur: Gilles Paquet-Brenner

3. In welk jaar is de film uitgebracht: 2010

 

 

A. Filmanalyse.

1. Hoe heten de acteurs die de hoofdrollen spelen

- Mélusine Mayance: Sarah starzynksi

- Kristen Scott Thomas: Julia Jarmond

- Niels arestrup: Jules Dufaure

- Frédéric Pierrot: Bertrand Tezac

2. Welk cijfer geef je aan elk van deze acteurs voor de manier waarop ze acteren? Zet dat in onderstaande tabel:

Naam acteur:

Cijfer:

Mélusine Mayance

8

Kristen Scott Thomas

7,5

Niels arestrup

6

Frédéric Pierrot

7,9

3. Waar gaat de film over? Geef een korte beschrijving van de belangrijkste gebeurtenissen.

De film gaat over een gebeurtenis dat in de Frankrijk plaats vond toen allemaal joden werden weggehaald uit hun huis toen heeft Sarah haar kleine broertje opgesloten in een kast en heeft hem een klein beetje voedsel en water gegeven om te overleven want ze had beloofd dat ze terug zou komen nadat ze was opgepakt toen we werden opgepakt worden ze naar een groot stadion waar allemaal joden bij elkaar zijn. Ondertussen in het heden gaan Julia en haar man in het appartement wonen waar ze vervolgens een artikel over wil gaan schrijven en het hele verhaal gaan onderzoeken. Bij Sarah in het verleden worden er families omgeroepen om in te stappen in een grote truck waar de nazi/fransen alle joden naar een concentratie kamp brengen waar de mannen en vrouwen worden gescheiden en later worden de vrouwen en kinderen gescheiden van elkaar Sarah word een beetje ziek en ontmoet een nieuw meisje waar ze samen mee gaan proberen te ontsnappen maar een bewaker houd ze tegen die eigenlijk een soort vriend is dus bedenkt hij zich snel en laat hij ze gaan ook al is dat verboden als wat en rennen Sarah en haar vriendin opzoek naar een plek om te schuilen waar ze een familie ontmoeten die eerst niks met ze te maken wilden hebben maar uiteindelijk zorgen ze voor Sarah en haar vriendin was heel ziek en stierf eraan dat heeft ze nooit vergeten het eerste wat Sarah wou doen en is ook gebeurd is terug naar Frankrijk en kijken of haar broertje nog okay is toen ze eraan kwamen woonde er een andere familie die van niks wist en Sarah stormde naar binnen en gebruikte de sleutel die ze al die tijd bij zich had en toen ze de deur open deed was haar broertje dood. In het heden leerde Julia meer over het verleden wat er was gebeurd via een vriend van haar moeder die de zoon was van de familie die daar toen woonde en de dode jongen zagen. De jaren erna waren heel normaal de oorlog was bijna voorbij en Sarah was een volwassen vrouw geworden met een hele grote depressie vanwege dat haar ouders werden vermoord door de nazi’s en haar broertje en vriendin waren ook al dood uiteindelijk besloot ze dat ze weg ging en ging verhuizen naar Amerika waar ze een hele lieve man ontmoet die meteen een klik hadden. Ze hadden veel ruzie bleek te zijn. in het heden zocht Julia meer informatie over Sarah waar ze werd geïnformeerd dat familie leeft in Amerika waar ze bij mensen gaat vragen of ze haar kennen, de hoop leek verloren totdat ze bij het laatste huis was die technisch familie van haar was en haar zoon was het kind van Sarah die in Italië woont dus moest ze naar Italië om het te vertellen eerst geloofde hij haar niet maar toen vertelde de vader de waarheid toen was hij in schok. En kwamen julia en die man samen met julia haar nieuwe dochter Sarah.

4. Wat is precies het onderwerp van de film? Je mag meerdere antwoorden aankruisen.

0 pesten X liefde X eenzaamheid

X oorlog X ouders, familie 0 cultuurverschillen

0 school X vriendschap 0 jongeren

X ziekte, dood 0 drugs X geloof

0 criminaliteit X discriminatie 0 wraak

0 moord

 

5. Beschrijf in de zes stappen het verloop van de film.

a. Beginsituatie. Ontstaan van een probleem.

- Dat Sarah en haar familie worden opgepakt omdat ze joods zijn en ze worden gebracht naar 1 locatie waar iedereen in 1 groot stadion word gehouden en waar ze uiteindelijk worden afgevoerd naar een concentratie kamp.

b. Vergroten/verergeren van het probleem.

- Sarah en haar vriendin ontsnappen uit het concentratiekamp maar zijn met ze 2tjes met niemand die voor ze zorgt en allemaal nazi die hun zoeken.

c. Het probleem wordt te groot voor de hoofdpersoon.

Het boekverslag gaat verder na deze boodschap.

Verder lezen
Gids Leraar worden

Alles wat je moet weten over leraar worden

c. Het probleem wordt te groot voor de hoofdpersoon.

- De journaliste probeerde het hele verhaal boven water te halen maar er zijn veel dingen die verborgen zijn en dan is het ook gebleken dat ze zwanger is en haar relatie met haar man gaat stuk en hun dochter word ongelukkig.

d. Komst van een oplossing.

- Sarah en haar vriendin worden geholpen door een aardige familie die haar opvoeden als hun eigen dochter (in het verleden) en julia vind de waarheid over Sarah in het heden en ontdekt hoe het echt zit en vind een nieuwe liefde.

e. De oplossing haalt het probleem weg.

- Sarah heeft nu een nieuwe familie die goed voor haar zorgt en

f. Er is voor de hoofdpersoon een nieuwe situatie ontstaan.

 

6. Beschrijf in een paar zinnen het begin van de film.

- Sarah en haar familie werden opgepakt door de fransen. Julia kreeg een nieuwe woning waar ooit Sarah woonde.

7. Beschrijf in een paar zinnen het einde van de film.

-

8. Wat vind je van het einde van de film?

-

9. Wat voor soort film is het? Je mag meerdere antwoorden aankruisen.

0 romantisch 0 sciencefiction

0 grappig x een andere soort film, namelijk: oorlog

X spannend 0 actiefilm

10. In welk land speelt de film? Waar merk je dat aan?

- In Frankrijk het begin dat word heel duidelijk gezegd en later gaan ze met een kar met 30 mensen naar Duitsland/polen naar concentratie kampen en Julia gaat later naar Amerika om uit te zoeken wat er is gebeurd met Sarah waarmee ze vervolgens naar Italië moet en dat word allemaal duidelijk verteld

11. In welke tijd speelt de film? Waar merk je dat aan?

0 nu x heel lang geleden

X vroeger 0 in de toekomst?

- Omdat het afspeelt in de tweede wereld oorlog en dat was vroeger zo en niet nu

12. Welk beeld uit de film vond je erg goed/mooi? Waarom?

- Het moment dat we

13. Welk beeld vond je niet zo goed/mooi? Waarom?

- Toen ze erachter kwamen dat Sarah geen ongeluk heeft gehad maar zelfmoord had gepleegd wat heel zielig is. En toen Sarah er achter kwam dat haar broertje volgens mij dood was in de kast en dat ze dat niet lieten zien.

14. Ben jij door deze film anders gaan denken over het onderwerp? Zo ja, wat is er veranderd?

- Nee eigenlijk niet ik denk niet anders over het onderwerp dan dat ik voor de film dacht?

15. Zou jij anderen aanraden om deze film te gaan bekijken? Waarom?

- Ja want je leert een beetje van de geschiedenis van de joden die werden gebracht naar de concentratie kampen en wat hun moesten doorstaan en dat je met een beetje vriendelijkheid iemand zijn leven kan reden.

 

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "Elle s'appelait Sarah door Tatiana de Rosnay"