Ben jij 16 jaar of ouder? Doe dan mee aan dit leuke testje voor het CBR. In een paar minuten moet je steeds kiezen tussen 2 personen.

Meedoen

Een Spaans hondje door Rascha Peper

Beoordeling 4
Foto van een scholier
Boekcover Een Spaans hondje
Shadow
  • Boekverslag door een scholier
  • 4e klas havo | 646 woorden
  • 25 april 2003
  • 15 keer beoordeeld
Cijfer 4
15 keer beoordeeld

Boekcover Een Spaans hondje
Shadow
Een Spaans hondje door Rascha Peper
Shadow
ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie
Titel: Een Spaans Hondje
Schrijver: Rascha Peper Eerste Indruk: De titel van het boek maakte me heel nieuwsgierig, daarom ben ik hem gaan lezen. Ik had gedacht dat het hele boek over 'een spaans hondje' zou gaan, maar dat bleek niet zo te zijn. Samenvatting: De moeder van Victor, Jasper en Felix overlijd. Alle 3 de broers gaan er anders mee om, en alle 3 in andere omstandigheden. De hond van de moeder komt bij Victor te wonen, hij verandert de naam van 'Curly' in 'Knak'. Opeens is Victor verwenen, ze denken dat hij dood is. Felix heeft het er heel moeilijk mee, omdat hij altijd al een goede band met Victor had. Felix en zijn vriendin, Pleuntje, gaan een paar weken naar Spanje zodat Felix weer een beetje kan bijkomen. Tijdens een rondrit denkt Pleuntje 'Knak' te zien, maar ze kan het niet geloven. Uiteindelijk blijkt het toch 'Knak' te zijn, en zo komen ze weer met Victor in contact. Personages: -Victor: De oudste van de 3. Heeft een hele goede band met Felix. Hij is al 7 jaar gescheiden van Ella, en heeft van haar een dochter. Hij werk nu bij het bedrijf van zijn broer Jasper; 'SandArt'. -Felix: De jongste van de 3. Hij heeft het syndroom Gilles de la tourette. En heeft een vriendin (Pleuntje Wittebrood) -Jasper: De middelste van de 3. Hij is een echte zakenman, hij probeert nadat zijn moeder overleden is gewoon weer zijn leven op te pakken. Hij heeft een vrouw (Lilian) en 2 kinderen (Pelle en Maartje).
Titelverklaring: De overleden moeder van Victor, Felix en Jasper had een hondje genaamd 'Curly', omdat na haar dood niemand voor hem kon zorgen nam Victor hem maar in huis, wat hij eigenlijk niet wilde. Omdat hij de naam 'Curly' maar niks vind, noemt hij hem 'Knak'. Na Victor's 'verwijning', is Felix nogal gedeprimeerd, daarom gaan Felix en Pleuntje 3 weken naar Spanje, terwijl ze daar de omgeving verkennen komen ze bij een grote kathedraal uit, de kathedraal is van allelei vreemde materialen gemaakt. Terwijl felix de kathedraal bekijkt, blijft Pleuntje voor de kerk zitten. Dan ziet ze opeens 'een spaans hondje' lopen, ze vind hem erg op 'Knak' lijken, maar ze kan het niet echt geloven. Thema: -Eenzaamheid: Victor is erg eenzaam na de dood van zijn moeder, ook Jasper is eenzaam en gaat daarom vreemd. -Liefde: Felix en Victor houden erg veel van elkaar en hebben een hele sterke band met elkaar. Victor houdt ook steeds meer van 'Knak'. En alle 3 de broers hielden veel van hun moeder. Motieven: -Dromen: Victor droomt steeds over zijn moeder, en Felix droomt over hoe zijn broer afscheid neemt. -Gebouwen: De vader van Victor, Felix en Jasper was architect en ontwierp dus gebouwen. Jasper heeft een bedrijf waar ze 'zandkastelen' bouwen. Tijd: Vertelde tijd is een jaar, het begint met 1 Maart en eindigt met 7 Juni. Verteltijd is 302 bladzijden. Het boek bestaat uit 2 delen, elk deel heeft 6 hoofdstukken, elk hoofdstuk word verteld door iemand anders. Het verhaal wordt voornamelijk chronologisch verteld, er komen er een paar flashbacks in voor, maar niet echt veel. Tussen de hoofdstukken door verspringt de tijd soms met een paar dagen of weken, en tussen de 2 delen zit ongeveer een jaar. Ruimte: De flat van Felix, het kantoor van 'SandArt' waar Victor vaak zit. Ook word de kathedraal helemaal beschreven. Alle ruimtes in het verhaal worden heel nauwkeurig beschreven.
Perspectief en verteller: De verteller is steeds iemand anders, en het word vaak in het ik-perspectief vertelt. Eind Oordeel: Ik vond het een heel leuk boek, ik vond de naam van de hond vooral grappig; 'Knak'. Ik vond het wel weer eens wat anders dat elk hoofdstuk door iemand anders word verteld, want zo weet je zo'n beetje wat iedereen denkt en wat zijn/haar gevoelens zijn. Ik vind het jammer dat het boek een open einde heeft, want zo blijf je je afvragen wat er daarna nog gebeurd.

REACTIES

H.

H.

de tijd in dit boek is wel van 1 maart tot 7 juni, maar dat 7 juni is wel een jaar later dat moet er denk ik wel bij.
succes

17 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "Een Spaans hondje door Rascha Peper"