Hoe kies jij een studie?

Daar zijn wij benieuwd naar. Vul onze vragenlijst in en bepaal zelf wat voor beloning je daarvoor wilt krijgen! Meedoen duurt ongeveer 7 minuten.

Meedoen

Een nacht om te vliegeren door Renate Dorrestein

Beoordeling 7
Foto van een scholier
Boekcover Een nacht om te vliegeren
Shadow
  • Boekverslag door een scholier
  • Klas onbekend | 502 woorden
  • 26 april 2005
  • 7 keer beoordeeld
Cijfer 7
7 keer beoordeeld

Boekcover Een nacht om te vliegeren
Shadow
Een nacht om te vliegeren door Renate Dorrestein
Shadow
ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie
D: Verwerkingsopdracht Maak een interview met de hoofdpersoon en zorg ervoor dat in de vraagstelling en de antwoorden zowel de problemen als de oplossingen ter sprake komen. Lengte is zoals gebruikelijk 350 woorden minimaal. 1. Asa, waarom hecht je zoveel waarde aan de leer van de Kawai Sama? Het boek is belangrijker dan de Bijbel voor mij, mijn broer Alex heeft het mij geleerd. Het staat vol met informatie die de normale mens nooit zal begrijpen. Iemand met begeerten zal zich nooit over kunnen geven aan de leer van de Kawai Sama. Het is het beginsel van mijn gedachten, maar dat zal niemand ooit begrijpen. Behalve Alex. 2. Heb je altijd zo over je vader geoordeeld of was hij vroeger anders dan nu en waarom gebeoordeel je nu alles wat hij doet zo streng? Mijn vader is een onmens. Hij is mijn vader niet, al is hij dat wel ooit geweest. Toen mama nog mama was, was hij gewoon mijn vader en maakte zich meer zorgen om zijn gezin dan om de markt. Hij was toen nog lief en wilde mensen niet naar zijn hand zetten zoals hij nu doet. Ik haat alles wat hij doet, omdat hij altijd alleen maar aan zijn begeertes denkt en nooit rekening houdt met anderen. Hij kan iedereen zo naar zijn hand zetten en manipuleren dat hij altijd zal krijgen wat hij wil en zijn begeertes zullen altijd behartigd worden. 3. Waarom beheerst Alex je leven, zelfs nu hij al 5 jaar weg is. Waarom denk je dat mensen zo verschillend over zijn verdwijning denken? Alex is mijn grote broer en mijn grote voorbeeld. Hij dat ook altijd blijven, omdat hij me alles heeft geleerd wat ik nu weet. En als mijn verschrikkelijke vader hem niet had willen veranderen in hem dan was hij nog steeds hier bij geweest om me alles te leren wat ik nog moet weten. Het is moeilijk om hier alleen te staan zonder hem, maar ik redt het omdat hij me heeft geleerd hoe ik moet overleven in een leven als dit. Nadat hij weg is gegaan heeft hij me overal littekens achtergelaten. Op mijn lichaam en op mijn ziel. Dat zal hij nooit kunnen herstellen, maar ik weet dat ik toch hier moet blijven om op mama te passen voor mijn vader haar zomaar in de steek laat. Mensen denken niet verschillend, ze geloven mijn vader omdat hij alles zo weet te brengen dat je zelfs sprookjes nog zou geloven. 4. Denk je dat je Alex zult vinden nu je ook bent gaan vliegeren? Ik weet het wel zeker, hij heeft altijd op mij gewacht en nu kan ik eindelijk naar hem toegaan. Ik weet niet waar hij is maar ik weet zeker dat de Kawai Sama en mijn hart naar hem toe zullen brengen. Waar hij is zal het beter zijn, ik zal gelukkig worden en met Alex de rest van de sterrenwereld nog gaan ontdekken. Ook zullen we samen over Scarbees kindje kunnen waken en hem behoeden voor al het kwaad van deze wereld.

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "Een nacht om te vliegeren door Renate Dorrestein"