Een meisje, twee jongens door Anne Winkels

Beoordeling 4.7
Foto van een scholier
  • Boekverslag door een scholier
  • Klas onbekend | 545 woorden
  • 31 augustus 2006
  • 11 keer beoordeeld
  • Cijfer 4.7
  • 11 keer beoordeeld

Eerste uitgave
2005
Pagina's
108
Oorspronkelijke taal
Nederlands

Boekcover Een meisje, twee jongens
Shadow
Een meisje, twee jongens door Anne Winkels
Shadow
ADVERTENTIE
Help nu jouw favoriete goede doel door jouw mening te geven!

Hoe? Heel simpel. Geef je op voor het panel van Young Impact en geef jouw mening over diverse onderwerpen zoals gelijke kansen, diversiteit of het klimaat. Voor iedere ingevulde vragenlijst (+/- 1 per maand) ontvang je een bedrag dat je direct mag doneren aan een goed doel naar keuze. Goed doen was nog nooit zo easy!

Meld je aan!
Samenvatting

Amos had op 11-jarige leeftijd Tod gered van de dood, Tod zei, als je me ooit nodig hebt, kun je op me rekenen. Toen Tod 17 jaar was, werd hij opgebeld door Amos hij zei: Het meisje dat ik leuk vind zit bij jouw op school, wil je een goed woordje voor me doen? Tod weigerde maar toen dacht hij aan de belofte. Amos vertelt dat ze werkt bij een garage. Hij gaat erheen en laat zijn fiets maken, Hillary (Amos liefde) zag er niet elegant uit in haar werkkleding en ze stonk naar motorolie. Tod wil wel over Amos beginnen maar hij durft niet want stiekem heeft hij zelf ook gevoelens voor Hillary. Maar toch begint hij over Amos, op een dag zitten Hillary en Tod samen op een kamer, en dan plotseling zoen ze. Toen vroeg Tod of Hillary meeging naar de jaarmarkt, dat wou Hillary wel. Tod vond dit een goed moment om Amos kennis te laten maken met Hillary.
Maar het was wel een verrassing voor hem, Hillary en Tod haalde Amos samen op bij de winkel van zijn ouders waar hij vaak werkte, Amos was natuurlijk razend enthousiast en liet zich van zijn beste kant zien. Eenmaal op de jaarmarkt had Tod spijt dat hij Amos had meegevraagd, hij voelde zich buitengesloten, of was hij gewoon jaloers dat Hillary meer aandacht aan Amos bestede dan aan hem? Dat was de laatste druppel hij kon er niet meer tegen, hij was boos, verdrietig, en jaloers, hij verdween tussen de mensenmassa en ging naar huis. De volgende dag kwam Amos bij Tod op bezoek, maar leuk was het niet want Amos kon over niks anders meer praten dan Hildy, Hillary’s koosnaam Amos vroeg Hillary mee naar een concert ze wou eerst niet maar besloot toen toch om mee te gaan, door de muziek en sfeer zoenden ze plotseling Hillary vertelde Tod wat er gebeurd was.

Tod werd boos, tenslotte hebben zij een relatie en Amos en Hillary niet. Na een paar dagen niet met Amos en Hillary gesproken te hebben bleek Amos in het ziekenhuis te liggen. Tijdens het eten kreeg hij opeens geen lucht meer, zijn moeder had de hymlich bij hem toegepast maar hij had zich niet verslikt dus dat hielp niet. Tod en Hillary kwamen weer bij elkaar maar hielden hun relatie voor Amos geheim. Na veel onderzoeken bleek dat Amos een hartafwijking had, ze konden het niet genezen, tenzij ze een donorhart voor hem hadden, maar de wachtlijst daarvoor was lang, het werd steeds erger en Amos werd overgeplaatst naar de intensive care
Toen ging de telefoon, en de zus van Amos zei met een zacht stemmetje: Als je Amos nog wil zien moet je nu komen, Tod had er nooit aangedacht dat Amos dood zou gaan. Op de intensive care zag Amos er uit als een vod en bij elk woord wat hij zei leek hij buiten adem. Een dag later stierf Amos. Toen Amos eenmaal gestorven was stierf de relatie tussen Hillary en Tod ook uit. Op de begrafenis huilde Tod niet. Maar toen hij later met zijn vader in de auto zat moest hij heel erg huilen. Hij besloot iets te gaan doen wat hij altijd al wou, zijn familie in Engeland op zoeken.

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

F.

F.

Dit verslag gaat over een heel ander boek dan de titel aangeeft!!!

15 jaar geleden

Andere verslagen van "Een meisje, twee jongens door Anne Winkels"