Lesuitval, een mondkapjesplicht, onzekerheid over de eindexamens... Wij zijn benieuwd hoe jij met de coronacrisis omgaat en wat jij vindt van de maatregelen. Doe mee met ons corona-onderzoek! 😷🦠🏫 We zoeken nog extra jongens!

Doe mee


ADVERTENTIE
Open Dag = online ontdekken en ontmoeten

Bezoek onze Online Open Dag dit jaar vanaf je bank! Ontdek bijzondere verhalen van onze studenten en docenten. Stel je vragen. Én luister naar onze gezellige radioshow! Klaar voor een toekomst als student in het hbo? 

Meld je dan nu aan!

Titel: Een gang met gele deuren

Schrijver: Rom Molemaker

Uitgeverij: Van Holkema & Warendorf

Verschenen: 2005DE SAMENVATTING

Martje verhuist van Amsterdam naar IJsselstein, een dorp vlak naast Utrecht. Ze vindt het niet leuk daar, op school loopt ze helemaal alleen en ze mist haar vriendinnen. Ze zou graag in een groepje horen, vooral het groepje van Gabriëlle trekt haar aan.

Als ze een opstootje met haar ouders heeft gehad, loopt ze het huis uit en gaat naar de markt. Ze ziet een heel leuk armbandje en laat het in d’r zak glijden. Dan loopt ze naar een kraampje met petten en daar steelt ze ook een pet.Op het schoolplein komt Gabriëlle naar haar toe. Ze heeft gezien dat Martje op de markt spullen gesloten had en ze vraagt of ze zich aansluit bij de groep.

Als Martje bij de groep zit, ziet ze dat het echt een criminele bende is. Ze stelen spullen, gebruiken drugs en bedreigen mensen.Martje komt voor de eerste keer in aanraking met de politie als er een brand wordt gemaakt, niet door Martje’s groepje, maar een groepje jongens die een hekel aan hun hebben. Martje krijgt door dit incident door dat ze zo snel uit het groepje moet.Een paar dagen later lopen ze over het tramstation waar ze Meral tegenkomen. Meral zit ook bij het criminele groepje alleen zij heeft met één van de jongens gezoend die ook brand heeft gesticht. Ze omsingelen haar. Martje staat het dichtste bij Meral en Gabriëlle staat daarachter. Precies als de tram aankomt, duwt Gabriëlle Martje in haar rug. Uit reflex doet Martje haar armen naar voren. Hierdoor valt Meral precies als de tram eraan komt. Meral komt onder de tram en is dood. Heel het groepje van Gabriëlle wordt opgepakt en komt in een jeugdinrichting.Martje is alles vergeten als ze in de jeugdinrichting zit. Ze weet niet hoe alles is gebeurd. Gelukkig meldt een getuige zich die heeft gezien dat Martje werd geduwd.

REACTIES

Er zijn nog geen reacties op dit verslag. Wees de eerste!

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.