Ben jij 16 jaar of ouder? Doe dan mee aan dit leuke testje voor het CBR. In een paar minuten moet je steeds kiezen tussen 2 personen.

Meedoen

Een gang met gele deuren door Rom Molemaker

Beoordeling 4.7
Foto van een scholier
Boekcover Een gang met gele deuren
Shadow
  • Boekverslag door een scholier
  • 2e klas vwo | 334 woorden
  • 3 oktober 2007
  • 22 keer beoordeeld
Cijfer 4.7
22 keer beoordeeld

Boekcover Een gang met gele deuren
Shadow
Een gang met gele deuren door Rom Molemaker
Shadow
ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie
Titel: Een gang met gele deuren Schrijver: Rom Molemaker Uitgeverij: Van Holkema & Warendorf Verschenen: 2005 DE SAMENVATTING Martje verhuist van Amsterdam naar IJsselstein, een dorp vlak naast Utrecht. Ze vindt het niet leuk daar, op school loopt ze helemaal alleen en ze mist haar vriendinnen. Ze zou graag in een groepje horen, vooral het groepje van Gabriëlle trekt haar aan. Als ze een opstootje met haar ouders heeft gehad, loopt ze het huis uit en gaat naar de markt. Ze ziet een heel leuk armbandje en laat het in d’r zak glijden. Dan loopt ze naar een kraampje met petten en daar steelt ze ook een pet. Op het schoolplein komt Gabriëlle naar haar toe. Ze heeft gezien dat Martje op de markt spullen gesloten had en ze vraagt of ze zich aansluit bij de groep. Als Martje bij de groep zit, ziet ze dat het echt een criminele bende is. Ze stelen spullen, gebruiken drugs en bedreigen mensen. Martje komt voor de eerste keer in aanraking met de politie als er een brand wordt gemaakt, niet door Martje’s groepje, maar een groepje jongens die een hekel aan hun hebben. Martje krijgt door dit incident door dat ze zo snel uit het groepje moet. Een paar dagen later lopen ze over het tramstation waar ze Meral tegenkomen. Meral zit ook bij het criminele groepje alleen zij heeft met één van de jongens gezoend die ook brand heeft gesticht. Ze omsingelen haar. Martje staat het dichtste bij Meral en Gabriëlle staat daarachter. Precies als de tram aankomt, duwt Gabriëlle Martje in haar rug. Uit reflex doet Martje haar armen naar voren. Hierdoor valt Meral precies als de tram eraan komt. Meral komt onder de tram en is dood. Heel het groepje van Gabriëlle wordt opgepakt en komt in een jeugdinrichting. Martje is alles vergeten als ze in de jeugdinrichting zit. Ze weet niet hoe alles is gebeurd. Gelukkig meldt een getuige zich die heeft gezien dat Martje werd geduwd.

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "Een gang met gele deuren door Rom Molemaker"