Lesuitval, een mondkapjesplicht, onzekerheid over de eindexamens... Wij zijn benieuwd hoe jij met de coronacrisis omgaat en wat jij vindt van de maatregelen. Doe mee met ons corona-onderzoek! 😷🦠🏫 We zoeken nog extra jongens!

Doe mee


ADVERTENTIE
Open Dag = online ontdekken en ontmoeten

Bezoek onze Online Open Dag dit jaar vanaf je bank! Ontdek bijzondere verhalen van onze studenten en docenten. Stel je vragen. Én luister naar onze gezellige radioshow! Klaar voor een toekomst als student in het hbo? 

Meld je dan nu aan!

Samenvatting:

Wanneer Martje te horen krijgt dat ze gaat verhuizen van Amsterdam naar IJsselstein stort haar wereld in. In haar nieuwe woonplaats en op school heeft ze geen vriendinnen meer en is er niks te beleven… Tenminste, dat denkt ze. Totdat Gabriëlle ziet dat Martje op de markt een kettinkje steelt. Daarom vraagt ze Martje bij haar ‘club’ aan te sluiten. Een klasgenootje waarschuwt Martje het niet te doen, omdat de ‘club’ van Gabriëlle volgens haar een criminele bende zou zijn, maar ondanks dat luistert Martje niet naar haar. Door de ‘club’ van Gabriëlle komt Martje terecht in een waas van criminaliteit. Ze doet mee aan winkeldiefstallen, gebruikt drugs, en bedreigd, samen met de club, andere, onschuldige meiden. Door betrokken te zijn bij een brand in hun clubhuis, een kraakpand, komt ze ook nog in aanraking met de politie. Van de lieve, aardige en rustige Martje van vroeger is niks meer over. Ze is een crimineel geworden en dat voelt ze zelf ook. Maar hoe erg ze het ook vind, ze kan niet los komen van Gabriëlle, omdat ze bang is ook bedreigd te worden. […] Ondertussen woedt er ook nog een felle strijd tussen de bende van Gabriëlle en die van haar ex-vriendje Kars. Maar wanneer Gabriëlle ontdekt dat Meral, een ander meisje uit haar bende, een relatie heeft met Kars, keert de hele bende zich tegen Meral. Op het tramstation ontstaat een conflict tussen de bende en Meral waardoor Meral onder de tram beland en overlijd. […] Martje kan zich niet meer herinneren hoe het gebeurt is, het enige wat ze weet is dat ze nu in de jeugdgevangenis zit, klaar om veroordeeld te worden voor moord. Zij zou Meral onder de tram geduwd hebben, maar ze weet het zelf niet meer. Toch komt de gebeurtenis stukje bij beetje weer bovendrijven. De ruzie, het tramstation… Maar het moment dat Meral onder de tram kwam, blijft een vage plek. Gelukkig krijgt Martje in de gevangenis vaak bezoek van Glenn, een klasgenoot die haar de tijd in de gevangenis helpt door te brengen. Ondanks dat ziet het er slecht uit voor Martje, want ze kan niet bewijzen dat ze misschien onschuldig is. Maar een paar dagen voor de officiële rechtszitting krijgt ze opeens hulp uit onverwachte hoek. Een taxichauffeur die het ongeval vanuit zijn auto heeft zien gebeuren, meld zich als getuige. Hij legt een verklaring af waaruit blijkt dat Martje onschuldig is. Zij zou geduwd zijn door Gabriëlle, waardoor ze Meral onder de tram stootte. Voor Martje wordt alles opeens duidelijk. Ook zij legt nu haar werkelijke verklaring af. Dezelfde dag nog komt Martje vrij en is ze klaar om een nieuw leven te beginnen.


REACTIES

Er zijn nog geen reacties op dit verslag. Wees de eerste!

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.