Een e-mail van Lumie door Ben Slingenberg

Beoordeling 8.2
Foto van een scholier
Boekcover Een e-mail van Lumie
Shadow
  • Boekverslag door een scholier
  • Klas onbekend | 360 woorden
  • 23 januari 2017
  • 5 keer beoordeeld
Cijfer 8.2
5 keer beoordeeld

Boekcover Een e-mail van Lumie
Shadow
Een e-mail van Lumie door Ben Slingenberg
Shadow
ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie
Derde fictie- opdracht: Een e-mail van Lumie
Kort verslag:
Het boek gaat over een meisje die kanker heeft: Lumie, ze zit in groep 8 van basisschool De Punt. Lumie is de beste vriendin van Eefje. Eefje is in dit boek ook de hoofdpersoon. Lumie heeft ook nog een goede vriend: Peter. Hij had een broer die zelfmoord had gepleegd.
Op een dag krijgt de klas te horen dat Lumie kanker heeft. Na een tijdje gaat het weer wat beter met haar en mag ze mee met een schoolvoetbaltoernooi. Als ze daar is, heeft ze ineens heel erg last van haar been en kan niet meer lopen. Daarna gaat het nog slechter met haar en dan wordt ze in het ziekenhuis opgenomen. Er is ook een huisarts die vaak in de klas komt vertellen van Lumie. Die huisarts was er ook toen Peters broer zelfmoord had gepleegd. Peter reageert ook heftig op al de berichten van Lumie.
Er is ook een Anne frank project in de klas en dan hebben ze het vaak over het dagboek van Anne Frank. Lumie schrijft het dagboek verder en dan mag zij als beloning, levenslang het Anne Frank huis bezoeken (maar daar wordt ze verdrietig van omdat ze waarschijnlijk niet lang meer leeft).

Eefje en peter bezoeken Lumie vaak. Er is aan het eind van het jaar altijd een afscheidsavond en als het met Lumie weer ietsje beter gaat, mag zij er ook heen en zingt dan ook een lied.
De klas gaat ook naar het Anne Frank huis en Lumie gaat ook mee, maar dan gaat het niet goed met haar, ze wordt met de ambulance opgehaald en een paar dagen erna overlijdt ze.
Dit boek heet een e-mail van Lumie omdat terwijl ze in het ziekenhuis lag, allemaal mailtjes stuurde naar de klas over hoe het met haar ging. En de klasgenootjes stuurden zelf ook mailtjes terug. Aanrader:
Ik raad dit boek aan omdat het een realistisch boek is, want het zou ook echt gebeurt kunnen zijn. Ik raad het boek ook aan omdat je dan voelt hoe het is als een vriendin van je kanker heeft en overlijdt.  
Joanne Hoogendoorn V1Lg

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "Een e-mail van Lumie door Ben Slingenberg"