Echt sexy door Renate Dorrestein

Beoordeling 5.3
Foto van een scholier
Boekcover Echt sexy
Shadow
  • Boekverslag door een scholier
  • 4e klas vmbo | 970 woorden
  • 8 april 2010
  • 11 keer beoordeeld
Cijfer 5.3
11 keer beoordeeld

Boekcover Echt sexy
Shadow

Deze roman dankt zijn bestaan aan twee krantenberichten die ik kort achter elkaar las. Het ene bericht ging over groepsverkrachtingen door brugklassers. Het andere over ouders die hun ongeboren baby alvast hadden aangemeld bij Hyves, een vriendennetwerk op internet. Een knal in mijn hoofd was het gevolg. Hoe krankzinnig kan het leven worden? Echt sexy doet er nog een …

Deze roman dankt zijn bestaan aan twee krantenberichten die ik kort achter elkaar las. Het ene bericht ging over groepsverkrachtingen door brugklassers. Het andere over ouders die …

Deze roman dankt zijn bestaan aan twee krantenberichten die ik kort achter elkaar las. Het ene bericht ging over groepsverkrachtingen door brugklassers. Het andere over ouders die hun ongeboren baby alvast hadden aangemeld bij Hyves, een vriendennetwerk op internet. Een knal in mijn hoofd was het gevolg. Hoe krankzinnig kan het leven worden? Echt sexy doet er nog een schepje bovenop, om te laten zien wat de consequenties zouden kunnen zijn. 
Maak kennis met Fiebie Koolveld, mijn dertienjarige heldin. Bij haar op het schoolplein maken minderjarige dealers de dienst uit, in garageboxen en fietstunnels voltrekken zich duistere zaken, en volwassenen geven niet thuis. Vaak heeft Fiebie het gevoel dat zij de enige op aarde is die zou willen dat iedereen wat minder gemeen was. Wanneer haar beste vriendinnetje op een dag spoorloos verdwijnt, begint Fiebie, in de hoop haar terug te vinden, aan een lange zwerftocht door de stad. Opgejaagd door een griezelige jongen die erop uit is háár te laten verdwijnen, dromend over haar moeder in Oezbekistan en hunkerend naar Johnny, bij wie zij in huis woont, belandt ze ten slotte bij Van Hamelen, expert in het opsporen van vermiste meisjes. En dan komt ze niet alleen achter bepaalde economische wetten, ze ontdekt ook zichzelf. In Echt Sexy gaat een onthutsende wereld open. Het is de onze.

Echt sexy door Renate Dorrestein
Shadow

Oefenen voor je mondelingen?

Komen je mondelingen er aan en wil je oefenen? Probeer onze Boekenquiz. We stellen je open vragen over de gelezen boeken.

ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie

A: Zakelijke gegevens.

1: Titel: Echt sexy.

2: Auteur: Renate Dorrestein.

3: uitgever: Contact.

B: Genre.

4: Genre: Jeugdroman.

C: Dialoog.

5: Opzoeken.

6: Hé, Fiebie … Doos.

7: Bladzijde: 101 – 102

D: Personages.

8. Fiebie en Klimwand.

9: Fiebie komt thuis en ziet dat Klimwand bij Puck in de jacuzzi zit.

Gegeven moment gaat Fiebie er bij zitten en loopt Puck weg naar de keuken. Klimwand heeft een goed idee om geld in te zamelen, hij wilt dat Fiebie in een gat in de grond in Klimwand’s achtertuin gaat als een zogenaamde ontvoeren. Met de bedoeling dat Johnny losgeld betaald. Fiebie is hier helemaal niet mee eens.

10.

Fiebie is de hoofdpersoon in het verhaal.

Klimwand is bijpersoon in het verhaal.

E: Samenvatting van de inhoud.
Fiebie is een meisje van 13 jaar, en is in dit verhaal de hoofdpersoon. Fiebie woont met Johnny samen in huis, dat is de ex vriend van haar moeder. Haar moeder is overleden aan een overdosis. Johnny heeft inmiddels een nieuwe vriendin Puck. Fiebie ziet Puck als een stief heks.

Op een dag wordt er in de klas verteld dat Sasha’ Fiebie’s beste vriendin die ze vanaf de kleuterklas kent is vermist. Fiebie weet niet wat ze er aan moet.

Fiebie wil graag een goede jurist hebben die de opsporing kan doen. Van de bazin van Johnny; Shireen krijgt ze een adres van het bedrijf Van Hamelen Telecom.

Van Hamelen Telecom is een opsporingsbedrijf voor vermiste meisjes, maar hij doet tevens in mobiele telefoons. Als Fiebie met de metro richting het bedrijf Van Hamelen wil gaan, ziet ze dat Mind your step in elkaar wordt geslagen. Fiebie besluit te helpen. Eenmaal in de trein wil Fiebie graag Mind your Step helpen, maar ze weet niet hoe, want ze spreken niet de zelfde taal. Toen ze gearriveerd waren zijn ze naar de bijenkorf geweest en heeft Fiebie, Mind your step een make-over gegeven. Fiebie had namelijk geld van Johnny bij zich om paardrijd spullen te kopen voor het pony kamp waar ze heen moet. Als ze de Bijenkorf uit gaan, gaan ze verder naar de zoektocht naar Van Hamelen. Daar komen ze een meisje Happy tegen, ze doet een beetje raar. Ze zegt dat ze ergens anders hun mobieltjes moeten ophalen, en dat ze hier niet hebben te zoeken. Fiebie vraagt aan haar of Van Hamelen hier is, vanwege een vermissing. Dan komt Van Hamelen naar buiten, en nodigt ze uit. Na een gesprek te hebben gehad, en Van Hamelen hen gaat helpen moet Fiebie hier iets voor terug doen, ze gaat pamfletten uitdelen. Dan gaat Fiebie opstap. Volgende dag als ze thuis komt zit Klimwand in de jacuzzi en wil graag dat Fiebie zogenaamd ontvoerd wordt, zijn bedoeling is dat Klimwant losgeld krijgt van Johnny. Fiebie wilt dat niet. Ze besluit om ’s nachts het huis uit te gaan en in een basisschool te blijven. Maar al snel is ze niet de enige ook happy is er. In school heeft Happy het over een lollipop feestje, daar moet ze pamfletten voor uitdelen. Na dat zijn Fiebie en Happy naar een café gegaan om daar iets te gaan drinken.

Een paar dagen later hoort Fiebie wat van de moeder van Sasha. Fiebie gaat langs haar huis en het stinkt er vreselijk naar katten. De moeder van Sasha gaat boven zitten, ze verwacht mensen. Ze zegt dat het gaat over haar katten. Fiebie doet de deur open maar het lijkt er op dat ze niet voor de katten komen. Ze geven een zak met wat spullen van Sasha. Als ze ziet wat er in zit, schrikt ze zich rot! De afgesneden vagina in een glazen pot van Sasha.

Klimwand wil perse de pot hebben. Dan gooit Happy de pot naar Klimwand’s hoofd. Klimwand is daardoor dood.

Fiebie weet niet meer wat ze moet doen, en gaat daarom naar Johnny.

Johnny is Shireen op het spoor, en zij is bezig met een ander project.

Johnny heeft geen tijd voor Fiebie. Fiebie gaat daarom naar Happy, die bij een brug staat te wachten. Ze heeft Klimwand in de vriezer gelegd. Happy begint nu uit te leggen waar Fiebie mee aan meegeholpen had. De meeste meiden werden toch wel gepakt, en daardoor ook in stukjes gesneden. Daarom deden Van Hamelen en Happy het ‘netter’. Ze haalden kwetsbare meisjes van de straat, en maakte ze eerst bewusteloos door alcohol. En daarna intact in te laten vriezen. Het was volgens haar minder pijnlijk, en zo eindig je nooit vervelend. Happy voegde er ook nog aan toe, dat ze zo als enige de meisjes konden beschermen. Anders worden ze toch maar misbruikt. Fiebie gaat zo gauw mogelijk weg. Als ze thuis komt zegt Johnny dat hij een paar dagen het land uit gaan, en dat niet alle jongens slecht zijn. Dan gaat Fiebie naar haar kamer. Ze wilt een verhaal schrijven over Sasha.

F: Analyse.
12: Ja, het verhaal wordt chronologisch verteld, omdat het verhaal begint met de ontvoering van Sasha, en dat Fiebie haar het hele boek door probeert op te sporen.

13: Alles is slecht afgelopen, Sasha is er niet meer ze zit nog steeds in over haar moeder en Van Hamelen Telecom was ook niet wat ze gedacht had. Ze gaat een verhaal schrijven over Sasha.

14: In de tijd van nu. Bladzijde 1; zegt Fiebie ik heb mijn nieuwe H&M – topje aan. Ook hebben ze mobiele telefoons enz.

15: Interessant: je hoort niet alledaags dat een meisje op zo’n manier is vermoord.

Verrassend: Dat een meisje van 13 er alles aan probeert te doen om Sasha te redden.

Zet me aan het denken: Dat Fiebie als maar in de problemen terecht komt.

Sfeervol: Er komen veel gebeurtenissen in dit boek voor.

Realistisch: Zoiets speelt vaak ook in het dagelijkse leven af. Beste vriendin wordt ontvoerd, je probeert er alles aan te doen om iemand te vinden. Je hebt een stiefvader enz.

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "Echt sexy door Renate Dorrestein"