Hoe kies jij een studie?

Daar zijn wij benieuwd naar. Vul onze vragenlijst in en bepaal zelf wat voor beloning je daarvoor wilt krijgen! Meedoen duurt ongeveer 7 minuten.

Meedoen

Echt sexy door Renate Dorrestein

Beoordeling 5.2
Foto van een scholier
Boekcover Echt sexy
Shadow
  • Boekverslag door een scholier
  • 4e klas bso | 1051 woorden
  • 19 februari 2010
  • 16 keer beoordeeld
Cijfer 5.2
16 keer beoordeeld

Boekcover Echt sexy
Shadow

Deze roman dankt zijn bestaan aan twee krantenberichten die ik kort achter elkaar las. Het ene bericht ging over groepsverkrachtingen door brugklassers. Het andere over ouders die hun ongeboren baby alvast hadden aangemeld bij Hyves, een vriendennetwerk op internet. Een knal in mijn hoofd was het gevolg. Hoe krankzinnig kan het leven worden? Echt sexy doet er nog een …

Deze roman dankt zijn bestaan aan twee krantenberichten die ik kort achter elkaar las. Het ene bericht ging over groepsverkrachtingen door brugklassers. Het andere over ouders die …

Deze roman dankt zijn bestaan aan twee krantenberichten die ik kort achter elkaar las. Het ene bericht ging over groepsverkrachtingen door brugklassers. Het andere over ouders die hun ongeboren baby alvast hadden aangemeld bij Hyves, een vriendennetwerk op internet. Een knal in mijn hoofd was het gevolg. Hoe krankzinnig kan het leven worden? Echt sexy doet er nog een schepje bovenop, om te laten zien wat de consequenties zouden kunnen zijn. 
Maak kennis met Fiebie Koolveld, mijn dertienjarige heldin. Bij haar op het schoolplein maken minderjarige dealers de dienst uit, in garageboxen en fietstunnels voltrekken zich duistere zaken, en volwassenen geven niet thuis. Vaak heeft Fiebie het gevoel dat zij de enige op aarde is die zou willen dat iedereen wat minder gemeen was. Wanneer haar beste vriendinnetje op een dag spoorloos verdwijnt, begint Fiebie, in de hoop haar terug te vinden, aan een lange zwerftocht door de stad. Opgejaagd door een griezelige jongen die erop uit is háár te laten verdwijnen, dromend over haar moeder in Oezbekistan en hunkerend naar Johnny, bij wie zij in huis woont, belandt ze ten slotte bij Van Hamelen, expert in het opsporen van vermiste meisjes. En dan komt ze niet alleen achter bepaalde economische wetten, ze ontdekt ook zichzelf. In Echt Sexy gaat een onthutsende wereld open. Het is de onze.

Echt sexy door Renate Dorrestein
Shadow

Oefenen voor je mondelingen?

Komen je mondelingen er aan en wil je oefenen? Probeer onze Boekenquiz. We stellen je open vragen over de gelezen boeken.

ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie
Samenvatting.

De hoofdpersoon Fiebie Koolveld is een meisje van 13 jaar oud. Op een dag komt ze naar school, en komt ze erachter dat haar beste vriendin Sacha is verdwenen. Niemand weet er wat vanaf, en ze was als laatst gezien op het schoolplein. Ze zit ook op een rare school. Het hele schoolplein zit vol met drugs dealers. Dan komt er een scooter aan, waar Klimwand afstapt. Hij heeft de bijnaam Klimwand gekregen, omdat zijn hele gezicht onder de puistjes zit. Hij zit Fiebie het hele verhaal achterna. Hij is uit op het geld van haar rijke stiefvader, Johnny. Johnny is de stiefvader van Fiebie, ze heeft geen echte vader. Ze is namelijk product van de spermabank. Haar moeder is overleden. Sinds haar moeder is overleden, woonde ze samen met Johnny in huis. Johnny heeft nu een nieuwe vriendin. Puck heet ze. Fiebie noemt haar de stief heks. Op een avond gaan ze naar een groot gala feest, waar Johnny een uitspraak wilt doen. Op het gala feest ontmoet Fiebie ook Shireen dat is de baas van Johnny. Fiebie zoekt namelijk een goede jurist die haar vermiste vriendin Sacha kan opsporen. Shireen zegt dat zij haar niet echt kan helpen. Het loopt eerst op niets uit, maar dan geeft ze alsnog een adres die haar kan helpen. Dat bedrijf heet Van Hamelen Telecom. Wanneer ze met de metro onderweg is naar Van Hamelen Telecom, komt ze en chinees meisje tegen. Die naast de roltrap staat, en de hele tijd: ‘’mind Your Step’’ Zegt. Ze word geslagen door een paar jongens, en Fiebie besluit haar mee te nemen. Ze gaan naar de bijen korf om zich een beetje op te knappen. Wanneer ze zijn opgeknapt gaan ze naar Van Hamelen Telecom. Wanneer ze bij het bedrijf komt, moet ze eerst bonnen uit gaan delen aan meisjes met blond haar. Bij het bedrijf ontmoet ze ook Happy, die ook de taak heeft bonnen uit te gaan delen. Fiebie en Happy gaan die nacht naar een lollypop party om de bonnen uit te gaan delen. Als ze klaar zijn besluiten ze ook nog wat te pokeren. Fiebie wint niets, maar Happy wel. Daarna vertrekken ze weer naar Van Hamelen Telecom. Daarna denkt Fiebie dat het wel eens tijd word om naar de moeder van Sacha te gaan, want die is erg gespannen. De politie komt er aan om iets aan haar te laten zien. Het is een pot met de afgesneden vagina van Sacha erin! Fiebie pakt de pot en vlucht weg met een taxi waar toevallig Happy ook in zit. Ze gaat naar Van Hamelen Telecom, waar ze ook Klimwand tegen komt. Ze komt er nu ook een beetje achter dat het bedrijf Van Hamelen Telecom iets in kinderhandel doet. Happy slaat dan de pot, waar het geslachtsdeel van Sacha in zat, op het hoofd van Klimwand. Dat overleeft hij niet.

Fiebie moet een goede jurist hebben, omdat ze weet dat het anders fout gaat.

Ze gaat snel naar het kantoor van Johnny, die net op dat moment met iemand aan het praten is, en wat Fiebie eigenlijk helemaal niet mag horen. Ze word door Johnny weggestuurd en gaat weer opnieuw terug naar de afhaalbalie. Het lijkt van Klimwand is opgeruimd. In de vriezer, wat ze dus wel vaker doen met blonde meisjes. Dan hoort ze van Happy dat het Telecom bedrijf in meisjes handelt, zo zal het dus ook wel met Mind Your Step gegaan zijn! Dan op het eind, laat Fiebie de papegaai Nokia nog vrij in het park. Ook komt er nog een knappe jongen met verleidende praatjes naar haar, maar ze heeft door dat het een loverboy is, en laat zich niet overhalen. Op het eind, besluit Fiebie haar verhaal op haar laptop uit te gaan typen. Ze begint haar verhaal met: ‘’Ik ben Fiebie, en ben voor niemand bang’’.

wie zijn de hoofdpersonen en vertel wat over hun.

De hoofdpersoon is Fiebie Koolveld. Het is een meisje van 13 jaar. Ze woont bij haar stief vader, haar moeder is overleden. Een echte vader heeft ze eigenlijk niet, ze komt namelijk van de sperma bank af. Het is wel duidelijk dat ze voor niemand bang is, behalfe voor Klimwand.

Bij personen.

Johnny. De stiefvader van Fiebie Koolveld. Hij is een rijke man en heeft een goed betaalde baan.
Happy. Een meisje die af en toe nogal raar kan doen. Of zomaar uit het niets boos worden. Ook werkt zij voor Van Hamelen.
Sacha. Het verdwenen vriendinnetje van Fiebie. Zij is eigelijk de gene waar het hele verhaal over gaat.
Puck. 'De stiefheks', Zo noemt Fiebie haar. Maar eigenlijk is ze helemaal zo kwaat nog niet. Zo probeerd juist het beste voor te hebben met Fiebie.
Klimwand. Een van de drugs dealers op haar school. Iemander een is wel een beetje bang voor hem. Hij zit Fiebie het hele verhaal een beetje achterna, omdat hij uit is op Haar stiefvaders geld, van Johnny dus.
Mind Your Step. Het meisje dat ze ontmoeten op het metro station. Ze is erg arm.
Van Hamelen. Hij wil dat Fiebie voor hem werkt. Het lijkt net of die net is begonnen of er niets van weet, want ze hele kamer staat zowat leeg.


waar en wanneer speeld het verhaal zich af.

Het verhaal speelt zich af in deze tijd. Want ze heeft al een mobieltje en dat soort technologie. Het is ook een beetje een verhaal wat zo nu en dan gebeurd. je vind wel aanwijzingen dat het van deze tijd is, maar er staat niets in het boek, dat ik ga twijfelen dat het jaren geleden was.

Op welke manier word het verhaal verteld?

Het verhaal is Chronologisch verteld. Er Komen heel af en toe een paar kleine flash backs in voor. Het is geen dood einde, of een klifhenger, want je weet wat er met sascha is gebeurd, en hoe het verhaal afloopt.

Mening.

Mijn mening over het boek, is dat ik het een erg saai boek vind. Ik vind dat alles veel te sloom word uitgelegt. Ook vind ik het van ongeveer bladzijde 50 tot en met 150 allemaal erg moeilijk te begrijpen is. Ook vind ik het erg irritant dat er zoveel bijnamen in het verhaal zitten. de helft van de bijpersonen in het verhaal heeft een bijnaam. Geen aanrader om te lezen.

REACTIES

I.

I.

Erg slechte zinsopbouw, grammatica en spelling. Heb er 1 ster voor gegeven

13 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "Echt sexy door Renate Dorrestein"