Duizend kilometer door Elle van den Bogaart

Beoordeling 5
Foto van een scholier
  • Boekverslag door een scholier
  • 2e klas vwo | 449 woorden
  • 27 september 2006
  • 200 keer beoordeeld
  • Cijfer 5
  • 200 keer beoordeeld

Eerste uitgave
2005
Pagina's
160
Oorspronkelijke taal
Nederlands

Boekcover Duizend kilometer
Shadow
Duizend kilometer door Elle van den Bogaart
Shadow
Titel Duizend kilometer
Auteur: Elle van den Boogaart
Samenvatting:
Ilias en Kim verblijven al een tijdje in een woonboerderij in Zuid-Frankrijk, omdat ze in Nederland teveel problemen hebben. Ze moeten hier klusjes doen in en rondom de boerderij. Er zijn ook strenge regels, je mag bijvoorbeeld niet roken of internetten.
Een tijdje later komen Stephan en Suzie erbij. Kim is blij dat er weer eens een meisje bij komt en heeft er veel zin in, tot ze Suzie ziet. Ze is een beetje een ruig type en doet totaal niet aardig tegen Kim. Ilias kan het ook niet goed vinden met Stephan, omdat Ilias gek is op Feyenoord en Stephan juist op ajax, toch zullen ze met zijn alle moeten samenwerken.
Als ze dan een tijdje met z’n vieren daar zitten opgescheept en taken moeten uitvoeren, raakt Suzie helemaal geirriteerd en ze probeert iets te bedenken om daar weg te komen. Ze praat erover met Stephan en die ziet het ook wel zitten. ‘s Nachts sluipt Suzie uit bed en zoekt het dossier van Kim en Ilias om te kijken waarom die hier zitten, ze ziet dat Ilias aan joyrijden heeft gedaan dus die kan ze makkelijk gebruiken om te ontsnappen. Kim is seksueel misbruikt dus daar heeft ze niet zoveel aan, maar ze heeft wel door dat Ilias en Kim het goed met elkaar kunnen vinden dus zal ze Kim er toch bij moeten betrekken.

Dan een paar dagen later is het zover, Suzie heeft alles voor haarzelf uitgewerkt en Stephan is ermee akkoord gegaan. Ze hebben bedacht om het plannetje van Suzie vroeg in de ochtend uit te voeren. Stephan heeft Kim meegenomen en Suzie heeft ondertussen de autosleutels gejat uit de jaszak van een van de begeleiders. Terwijl Stephan Kim ondertussen dwingt om in de auto te gaan zitten, haalt Suzie Ilias uit zijn bed en sleurt hem mee naar de auto. Ilias weet totaal niet wat hem overkomt en stapt dan maar de auto in, want het enige wat voor hem telt is dat er niks gebeurt met Kim. Suzie weet precies waar ze naartoe moeten en als ze dan op een gegeven moment geen benzine meer hebben komt Suzie erachter dat ze het geld is vergeten mee te nemen. Zo ontstaat er een onderlinge ruzie, waardoor Ilias en Kim besluiten om te ontsnappen. In de eerste instantie wordt Kim woedend, maar later beseft ze dat ze toch niks aan Ilias en Kim heeft. Ook Stephan laat ze vallen en ze besluit om alleen op pad te gaan. Hierdoor komt Stephan er ook alleen voor te staan. En wat Ilias en Kim betreft, ze hebben verdriet, maar ze zijn bij elkaar en daar gaat het om.

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

S.

S.

Dit verslag klopt helemaal niet, bij de ontsnapping haalt suzie ilias niet uit bed en de rest is inderdaad gekopieert van een ander verslag!

11 jaar geleden

P.

P.

Deze samenvatting klopt niet mang!! Kweet niet wat je hebt zitten doen met deze verslag! maar is niet waar dat suzie s'nachts wegging om in dossiers te kijken en dat ze sleutels jatte uit die jaszak en dat ze geen geld meer hadden. En kim was gepleurd en ilias en kim werden gedumpt en later idd ook stephan..

11 jaar geleden

P.

P.

Dit klopt niet helmaal. Volgensmij is het inderdaad grotendeels gekopiert van een ander verslag, vol met fouten.

11 jaar geleden

L.

L.

dit klopt niet!!

9 jaar geleden

Andere verslagen van "Duizend kilometer door Elle van den Bogaart"