Ben jij 16 jaar of ouder? Doe dan mee aan dit leuke testje voor het CBR. In een paar minuten moet je steeds kiezen tussen 2 personen.

Meedoen

Drijfjacht door Rom Molemaker

Beoordeling 4.7
Foto van een scholier
Boekcover Drijfjacht
Shadow
  • Boekverslag door een scholier
  • 4e klas vmbo | 854 woorden
  • 14 oktober 2013
  • 121 keer beoordeeld
Cijfer 4.7
121 keer beoordeeld

Boekcover Drijfjacht
Shadow
Drijfjacht door Rom Molemaker
Shadow
ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie

Korte inhoud van het verhaal

Als Thomas vrienden wordt met Arthur, ontdekt Arthur een nieuwe wereld: de wereld van het mountainbike. Thomas zijn zus is ook mooi en dat is natuurlijk ook mooi meegenomen. Thomas denkt dat er in de hemel levenslijnen zijn en dat als je iemand ontmoet ze elkaar kruizen en dat is wat er nu gebeurt met hun volgens Thomas. Thomas nodigt Arthur uit voor 2 weken mountainbiken bij zijn oom ergens in de middle of no where. Als ze daar aankomen zien ze het huis het is oud en ziet er gammel uit ze willen de deur open doen maar dat gaat niet ze klopte aan maar niemand. Dan vist thomas een sleutel uit een geheim kiertje. Met een beetje moeite opende hij het slot het rook er raar het rook naar, naar dode dieren of zo iets. Maar ze waren er niet voor het knusse samen zijn maar voor het mountainbike. Thomas ging naar de achterkant van het huis. Arthur hoorde bijlslagen op hout hij werd bang maar ging er toch maar naar toe het bleek een vrouw te zijn een vrouw die hij al kende hij had met haar een seksuele relatie gehad wanneer is niet duidelijk. Ook was Martin de oom van Thomas er haast nooit dat verbaasde Arthur ten zeerste. Dan komt Arthur er ook achter dat Thomas zijn ouders niet zijn echte ouders zijn. Zijn beide ouders zijn dood gegaan hij kwam pas op zijn vierde bij zijn tegenwoordige ouders hij praat liever niet over zijn vorige ouders. Als ze gingen mountainbike zagen ze schaduwen van dingen die er niet waren. Later in het boek wordt er weer terug gekeken naar het begin van het boek met de man die in het ijs zakt daar is Arthur in betrokken en hij wordt opgehaald door

De schrijver is Rom Molemaker

Hier is een stukje geschreven door hem zelf

Rom Molemaker

Ik ben vlak na de tweede wereldoorlog  in Hardewijk geboren. De school waar ik heen ging, is jaren later afgebroken, dat vind ik nog steeds jammer.

Na het Christelijk Lyceum ging ik naar de kweekschool in Utrecht elke dag met de trein heen en weer omdat mijn ouders vonden dat ik maar schoolmeester moest worden. Twee dagen nadat ik mijn diploma had gehaald, ging ik in militaire dienst,, en drie dagen nadat dat voorbij was, stond ik voor de klas op een basisschool in Utrecht. Het was gebeurd voor ik er erg in had Drie jaar later trouwde ik met Joke. We kregen twee zonen: Rombout en Joram Ik woon nog steeds in de buurt van mijn eerste school, die overigens ook is afgebroken. Na bijna dertig jaar voor de klas was ik er wel klaar mee. Genoeg geweest. Mijn wens om schrijver te worden, een wens die ik al een tijd had, kon nu uitkomen. Met mijn eerste kinderboek, Olaf de Polaf, kwam ik bij de uitgeverij v. Holkema en Warendorf in Houten terecht. Zij hebben 27 kinderboeken van me uitgegeven. Ik schrijf en schrijf, inmiddels voor uitgeverij Holland in Haarlem, en er is inmiddels een literaire thriller (moord in de dom) uitgekomen bij AWbruna in Utrecht. Ook bezoek ik scholen en bibliotheken. Het mooiste boek moet overigens nog geschreven worden.

Ik ben nog lang niet klaar

                                                      Bron: http://www.rommolemaker.nl

De bespreking van het boek

Het boek is een non-fictie boek het kan echt gebeurd zijn wel een beetje raar op sommige momenten zoals dat Arthur een seksuele relatie heeft gehad met de buurvrouw maar het kan echt gebeurd zijn.

Ik denk dat dit boek niet echt een bedoeling heeft behalve vermaken van mensen.

De thema van dit boek is een Thriller.

De Hoofdpersoon: Arthur

De bijpersonen: Thomas, linde, oom Martin, Weylyn, Lara en de buurvrouw.

Het boek is geschreven vanuit het ik perspectief.

Het boek speelt zich af in deze tijd.

De chronologie: een man in het bos zakt door ijs. Arthur wordt bevriend met Thomas.

Ze gaan samen mountainbiken. De rare gebeurtenissen. Terug bij het begin van het boek. De politie komt Arthur ophalen. Einde.

Eigen mening over het boek.

Ik verwachte bij dit boek dat het spannend zou zijn als in de gebeurtenissen enge donkere plaatsten dat soort dingen. Ook verwachte ik dat ik me zelf goed in het boek zou kunnen inleven omdat het van deze tijd is en dat is een ding waar ik van houd omdat ik het dan kan vergelijken met mijn eigen leven.

Ik vind het een goed boek omdat het leuk geschreven is twee jongens mountainbiken is volgens mij wel een goed verhaal omdat het dan een stoere uitstraling heeft. Het begint met een later deel waardoor je geïnteresseerd blijft en wil blijven lezen dus een zekere aanrader.

Ik heb niet echt iets geleerd van het boek maar andere mensen kunnen misschien wel iets hebben geleerd als ze dit boek hebben gelezen.

REACTIES

J.

J.

Hier klopt echt helemaal niets van....

10 jaar geleden

T.

T.

idd lijkt wel achterstevoren gelezen.

9 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "Drijfjacht door Rom Molemaker"