Drie versies van mij door Wendy, Eefje & Joany Buenen

Beoordeling 6.3
Foto van een scholier
Boekcover Drie versies van mij
Shadow
  • Boekverslag door een scholier
  • 1e klas vmbo | 1637 woorden
  • 11 maart 2011
  • 77 keer beoordeeld
Cijfer 6.3
77 keer beoordeeld

Eerste uitgave
2009
Pagina's
208
Oorspronkelijke taal
Nederlands

Boekcover Drie versies van mij
Shadow
Drie versies van mij door Wendy, Eefje & Joany Buenen
Shadow

Samenvatting.
De drieling Alice, Esther en Marieke kunnen nooit uit elkaar gehouden worden, en daar worden ze gek van, maar soms is het toch ook wel weer fijn. Ze hebben het examen net achter de rug. Ze zitten met spanning op de uitslag te wachten, de afvallers zouden tussen 6uur en 7uur ’s avonds gebeld worden. Marieke had weken niet kunnen slapen, voor de uitslag. Ze had het hele jaar door al het huiswerk van haar zussen overgeschreven, daarom dacht ze nu dus dat ze gezakt was. Maar Alice en Esther wisten zeker dat ze geslaagd waren. Opeens ging de telefoon, hun moeder nam op. De leraar had tegen hun moeder gezegd: ‘Ze zijn alle drie geslaagd!’. Hun moeder was dolblij. Ze gingen de volgende dag gelijk een jurk kopen voor de diploma uitreiking.

De volgende dag.
Het vriendje van Marieke (Robin) die wilde een ring aan haar geven, maar ze was boven en Alice en Esther waren beneden. Robin die dacht dat Alice Marieke was, dus gaf hij de ring die Marieke al heel graag wilde hebben aan Alice, en Marieke stond net om de hoek en zag dat. Marieke werd heel boos, en dacht kan Robin ons niet eens uit elkaar houden! Dat vindt Marieke verschrikkelijk.

Daarom had ze voorgesteld volgend jaar als eenling door het leven te gaan. Ze sluiten een deal, ze gaan allemaal regels op een briefje opschrijven en die moet je dat jaar gaan doen, hieronder zie je de regels:
1. We gaan ieder een eigen studie doen.
2. Alice moet minder shoppen.
3. Esther moet meer ja zeggen tegen jongens.
4. Marieke moet alles op eigen kracht doen.
5. Marieke moet ook nog een nieuwe liefde zoeken, die hun wel uit elkaar kan houden.
6. Esther moet lid worden van een club of een vereniging.

Ze schrijven ook allemaal een doel op. De doelen zijn:
1. Alice: een serieuze journalist worden.
2. Marieke: het hoogste cijfer van de klas krijgen, want dat heeft ze nog nooit gehad.
3. Esther: Hopeloos verliefd worden.

Ze gaan alle drie het deal ondertekenen, en hier moeten ze zich aan houden ook.


Esther.
Esther ging naar de Studentenvereniging Pegasus. Ze stond voor de vereniging voor studenten. Ze hoorden allemaal stemmen en gelach achter de deur vandaan komen. Ze drukte de bel in, en de deur zwaaide open. Ze stelde zich voor aan Fleur. Esther zette haar tas neer en Fleur wees haar de weg naar een tafeltje, waar haar groepje stond. Ze zag dat haar groep compleet was, ze had 3 jongens in haar groepje en 2 meisjes.

Ze moesten een ontgroening doen, dat is dat je allemaal opdrachten moet doen om bij de vereniging te horen, je mocht geen opdracht weigeren, want dan lag je er gelijk uit. Ze moesten als eerste opdracht het lied van de vereniging in hun hoofd krijgen en zingen met ze allen. Later gingen ze de straat op. Het groepje van Esther moest voor een vol terras het lied van de vereniging zingen, nou dat wilde Esther helemaal niet. Toen ze weer terug was bij de vereniging besloot ze maar terug te gaan naar huis, ze had het er niet naar haar zin en ze vond het helemaal niet leuk.

Later bedacht ze dat ze toch iets moest gaan doen, ze ging Nederlands leren, in plaats van journalistiek. Op haar studie ontmoette ze ook een hele leuke jonge, Lucas. Ze was helemaal smoor verliefd op hem geworden. Ze ging ook rij lessen nemen bij Brullende Bert. Esther kon absoluut niet auto rijden, maar dat kwam ook wel door Brullende Bert hij werd telkens heel woest en daar door voelde ze heel veel spanning in haar lichaam, en kon ze niet goed rijden. Op een dag moest ze haar rij bewijs halen, maar ze kon absoluut niet rijden, dus liet ze het Marieke doen, Marieke stelde het zelf voor. Marieke ging rijden en rijden, ze hadden niks door, en toen later had Marieke dus de rijbewijs voor Esther gehaald. Toen Esther hem in haar handen zag, werd ze helemaal blij. Later ging ze werken bij een universiteitsbibliotheek. Ze had het er heel erg naar haar zin, en af en toe kwam haar vriendje (Lucas) langs.


Alice.
Alice die ging naar een studentenhuis in Tilburg. Het was absoluut het smerigste studentenhuis in Nederland. Er liep een rat rond, en er vlogen fruitvliegjes en de lege collectie flessen. Ze ging zich er niet druk om maken, want ze moest naar haar college.

Ze was op school. Ze moest een artikel schrijven, en wie de 5 beste artikels die had mochten naar een tijdschrift of krant. Alice ging gelijk op zoek, ze kon niks vinden in de stad, bij het station. Toen ze thuis was ging ze een kooi zoeken voor die rat. Ze zag opeens allemaal advertenties staan van mensen die zijn/haar dier weg wilden doen. De één verkoopt een konijn, de ander een cavia. Ze dacht is dat niet iets voor mijn artikel. Ze ging verder kijken, en ze vond heel veel dieren die op internet waren gezet. Ze ging een paar mensen bellen, en vragen waarom zij/hij haar dier op internet verkocht. 1 daarvan was Marit de Wit die ze belde, zij had wel een speciale rede. Die rede was: ‘Ze doet haar kat weg, omdat haar dochtertje allergisch is voor katten.’ Ze vind het vreselijk maar het kan niet anders, daarom zoekt ze een eigenaar via internet. Later vroeg Marit de Wit: ‘Heeft u zelf niet interesse. Als je toch een artikel over dieren schrijft bent u vast een dierenvriend.’ Alice vond het een top idee en ging hem gelijk ophalen. Toen ze weer thuis was ging ze haar artikel schrijven. De volgende dag hoorde ze dat ze had gewonnen, ze was 1 van de 5 beste schrijvers van de artikelen.

Het was haar eerste stage dag bij het magazine Fame. Ze was binnen en ze moest gelijk allemaal opdrachten gaan doen. Ze stond er verstelt van. Later toen vroeg haar baas: ‘Of ze een make-over wilde doen.’ Alice vond het wel goed, dus ze ging gelijk met de baas mee, ze moest 2 trappen op en toen was ze er al. Ze moest gelijk in een kapper stoel zitten. Alice deed het natuurlijk, maar ze zei wel: ‘Ik wil alleen de puntjes er van af.’ Maar die man (de kapper) die wilde gelijk haar hele paardenstaart er afhalen. Alice riep: ‘Nee!’ En ze rende gelijk naar de wc. Later toen ze niemand meer zag op de gang, liep ze naar buiten en ging ze naar haar vieze studentenhuis. De volgende dag ging ze gewoon weer naar haar stage. Ze was er binnen en iedereen keek haar aan. Haar baas vroeg of ze weer even naar haar kantoor wilde komen. Alice ging er heen. Ze moest gelijk weer allemaal klusjes doen. Ze had niet eens tijd om een artikel te schrijven. Ze moest haar hond uitlaten, bloemen kopen, en nu moet ze vijftig enveloppen vullen en een cappuccino vullen voor haar. Het einde van de stage was al bijna in het zicht, en ze had nog geen 1 artikel geschreven. Later legde haar baas een hele grote doos op haar bureau, daar zat allemaal post in die zij moest open maken. Later kwam Alice er achter dat magazine Fame niet alles zelf ontdekte, nee ze haalde alle informatie uit andere tijdschriften en die schreven ze over, met een paar aanpassingen.

Later kreeg Alice ook een vriendje, Julius. Hij was eerst haar huisgenoot in het vieze studenten huis van Tilburg.


Marieke.
Marieke ging naar een studenten huis in Amsterdam. Het was een puinhoop. Ze noemde het: Villa Vuilnisbelt. Het liefst pakte ze haar spullen vandaag nog uit, maar het was een troep op haar kamer, dus dat moest ze eerst opruimen.

De volgende ochtend ging ze naar haar college. Ze had netjes haar huiswerk gedaan, haar zussen konden trots op haar zijn. Uit school ging ze haar haren knippen. Ze liep een Kinki Kapper in, maar gelukkig zei een vrouw: ‘Ik zal er wel puntjes van af doen.’ ’s Avonds ging ze naar een feest, Laila (een meisje van school) had haar uitgenodigd. Laila zei: ‘Je wilt toch een nieuw vriendje?’ ‘Ja,’ zei Marieke. En Laila haalde een jongen tevoorschijn. En ze werd helemaal verliefd, hij was zo knap. Hij heet Tim. Ze vond hem zo knap ze had een beetje met hem gedanst, gepraat en nog veel meer. De volgende dag werd ze wakker met knallende kop pijn. Ze had met een wildvreemde jongen gezoend. En hoe is ze eigenlijk thuis gekomen? Een tijdje pijnigde haar hersens, maar er kwam weinig boven drijven, van die avond ervoor. Vandaag ging ze de rijbewijs voor Esther halen, ze was zo zenuwachtig. Ze ging ze omkleden, ze was nog maar net klaar en de lesauto stond er al. Ze reed heel rustig en voor ze het wist had ze de rijbewijs voor Esther in haar handen.

De volgende avond had ze een date met Tim. Ze keek uit het raam, en opeens hoorde ze achter haar: ‘Marieke?’ Marieke keek om en opeens stond Tim achter haar. Ze schrok zich dood. Haar kamer was een troep, en ze schaamde zich dood. Wat moest ze doen?! Ze ging een beetje spullen aan de kant gooien en dan was haar kamer wat netter. Ze hebben de hele avond wat gekust, en gezoend. En toen ging hij weg. Uiteindelijk kreeg ze toch verkering met Tim.

Uiteindelijk konden ze een jaar als eenling door het leven gaan. Ze hebben alle drie veel meegemaakt, maar ze hebben ook wat met elkaar mee gemaakt in dat jaartje. Ze hebben uiteindelijk alle drie een vriendje, die echt op alleen op één van hun valt. Ze zijn dol blij dat ze het hebben overleeft, en ze zijn natuurlijk alle drie heel blij dat ze een eigen vriendje hebben. Ze hebben elkaar nog heel veel te vertellen.

REACTIES

A.

A.

hallo ,
er staan veel spellingsfouten in.
niet handig om te kopieeren.

dag,
amanda

11 jaar geleden

L.

L.

klopt door de spelling heb een 5 gekregen maar het is wel een goede samenvatting

10 jaar geleden

A.

A.

Geen goede opbouw, en er zitten zelfs fouten in.

10 jaar geleden

A.

A.

het is geen goed verslag want er zitten gewoon dialogen in, en dat is geen samenvatting. Een samenvatting hoort ook niet zo lang te zijn als deze. Ik vind het niet goed.
'X

10 jaar geleden

E.

E.

sorry ik vind het niet goed geschreven.

10 jaar geleden

A.

A.

Dit is eerder een gewone samenvatting dan een echt boekverslag

10 jaar geleden

A.

A.

Ik wil weten hoe oud wendy van buenen is maar dat staat er niet bij?

9 jaar geleden

M.

M.

ik vind het slecht

5 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "Drie versies van mij door Wendy, Eefje & Joany Buenen"