Ben jij 16 jaar of ouder? Doe dan mee aan dit leuke testje voor het CBR. In een paar minuten moet je steeds kiezen tussen 2 personen.

Meedoen

Dreadlocks & lippenstift door Maren Stoffels

Beoordeling 7.9
Foto van een scholier
Boekcover Dreadlocks & lippenstift
Shadow
  • Boekverslag door een scholier
  • 1e klas vmbo | 3598 woorden
  • 26 maart 2012
  • 53 keer beoordeeld
Cijfer 7.9
53 keer beoordeeld

Boekcover Dreadlocks & lippenstift
Shadow
Dreadlocks & lippenstift door Maren Stoffels
Shadow
ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie

Gegevens
Titel: Dreadlocks en lippenstift.
schrijver: Maren Stoffels.
Datum verslag: 25-1-12 / 25 Januari 2012
Genre: Verdriet, geluk, pesten, en vriendschap.
Bladzijde: 143
Uitgeverij: Leopold
Jaar: 2005
Prijzen: Debuutprijs in 2007, prijs van de Jonge Jury in 2007, Hotze de Roosprijs in 2007.


Schrijver
Maren is geboren op 13 Januari in 1988.
Vroeger schreef Maren altijd al veel verhaaltjes. Zo had ze al jong haar eerste boek geschreven.
Op de middelbare school nam ze het wat serieuzer en stuurde haar verhalen naar de uitgeverij Leopold.
En op haar 17e kwam Dreadlocks en Lippenstift uit. Later kwamen Piercings en Parels en
Cocktails en Ketchup uit. Na deze 3 boeken begint Maren met een ander verhaal.
Op dit moment wil Maren liever een studie gaan volgen. Wat weet ze nog niet precies.

Online interview.
Naam: Maren Inne Stoffels
Geboren: 13-01-1988
Te: Amsterdam
Hobby's: Schrijven, tekenen, lezen, msn’en, met vrienden leuke dingen doen, winkelen en gitaar spelen.
Lievelingsvak op school: Dat was toch wel Nederlands...ik vond de creatieve opdrachten GEWELDIG!
Stomste vak: Maatschappijleer, de docent was geweldig, maar het vak interesseerde me het TOTAAL niet.
Lievelingsmuziek: Hanson!
Lievelingseten: Pizza salami!
Lievelingsboek: 'Je moet dansen op mijn graf'.
Lievelingsschrijver: Mijn collega's bij Leopold zijn geweldig.


Personages
Hoofdpersonen:
Sofie:
Sofie is echt een leuke meid! In het verhaal ziet zij zichzelf voor als de dreadlocks. Waarom? Omdat ze stoer is en van skaten houd. Zij is 15 jaar oud, heeft in het begin van het verhaal een gevoelig, verlegen karakter maar later durfde ze ineens meer te zeggen wat ze vind en kwam goed voor derzelf op. In het verhaal is ze smoor maar dan ook echt smoorverliefd op Tygo! Later veranderde dat. Gelijk toen ze in Frankrijk aankwam ging ze meteen bellen naar Tygo, Maar ze hoorde Kelly op de achtergrond! Die stommen huppelkut dacht ze! Meteen gooide ze de telefoon op de haak en was super boos. De volgende dag werd ze mee uitgevraagd door Menno, ze had dan nog wel met Tygo maar ze ging toch mee, maar ze stond ineens te zoenen! Ze kreeg ineens heel veel vlinders in haar buik. Sofie bracht zichzelf ermee in de problemen!

Floor:
Floor is een leuke en spontane meid! Maar diep van binnen is ze heel erg verlegen maar dat laat ze op deze vakantie niet merken. Zij is 16 jaar oud. In het verhaal is zij de lippenstift. Waarom? Omdat ze een beetje tuttig is, ze wordt ook als eerst ingeschat door Sofie als huppelkutje, maar later veranderde dat. Toen Floor in Frankrijk in de disco was, danste ze super veel met Jim. Daardoor kreeg ze dorst en ging naar de wc om een slok water te drinken. Op de wc kwam ze Sofie tegen. Zij maakte samen een praatje. Later ging Sofie weg. Floor ging naar de wc en stak haar vinger in der keel. Alleen Sofie hoorde dat! Later op de avond wilde Floor met Sofie naar het strand gaan om samen te kletsen. Sofie vroeg ineens of Floor Anorexia Nervosa had. En ze zei ja, alleen ze weet niet hoe ze der af moet komen. Sofie kon haar echt goed vertrouwen, ( vroeg haar later in het verhaal ook om hulp ) , ze stuurde vaak e-mails en belde graag samen. Floor heeft op vakantie verkering met Jim. Alleen na de vakantie is het niet lang aan meer. Omdat ze de afstand van elkaar echt té ver vinden.

Meespelers:
Menno:
Menno is het broertje van Floor. Hij is 2 jaar jonger dan Sofie, dus hij is 14 jaar oud. Hij heeft een vriendin thuis. Zij heet Isabel, hij maakt het later in het verhaal uit omdat hij erg veel verliefd op Sofie is. Menno heeft een hoofd vol sproeten en bruin krullend haar en een lieve lach vind Sofie. Hij is erg behulpzaam voor Sofie. Toen ze op de laatste avond in Frankrijk afscheid moest nemen van Sofie kon hij dat niet aan en zij heel droog ‘’ toeziend’’ dat raakte Sofie echt. Maar ze gaf hem nog een kusje. Hij deed ook stiekem in de koffer van Sofie deed hij in een envelop, een foto en een kettinkje van hem
Erin. Hij vindt het jammer dat Sofie later voor Tygo kiest en niet voor hem. Dat breekt zijn hart.

Tygo:
Tygo is het '' geheimen vriendje van Sofie '' waarom Tygo geheim word gehouden is: omdat de vader van Sofie haar nog veel te jong vind om verkering te krijgen. En omdat ze er slechtere cijfers erdoor haalt. Toen Sofie op kamp aankwam ging ze als eerst Tygo bellen. Maar ze hoorde die huppelkut Kelly op de achtergrond! Sofie wist het zeker. Ik ben op vakantie, En gelijk gaat Kelly achter mijn vriendje aan. Sofie werd boos, hangde de telefoon op de haak. Toen ging ze flowen ( flirten ) met Menno. Daar ging ze later in het verhaal ook mee zoenen. Maar toen Sofie thuis kwam, komt ineens Tygo langs. Hij zei '' Lieve Sofie jij bent de ware ik hoef geen ander zoals die Kelly, ik wil niet met haar. Mijn broer heeft nu met der en dat mag zo wel blijven ook. Ik wil niets maar dan ook niets met haar temaken hebben, als ik hoor wat ze allemaal gedaan heeft bij jou. ''

Rosemarijn:
Rosemarijn is een lief en ontroerend meisje, ze wordt ook als eerst ingeschat voor een nerd. Rosemarijn ziet er een beetje raar uit. Ze heeft vuurrood trollen haar wat alle kanten opstaat. Ze heeft een brilletje en draagt rare kleding. Rosemarijn is heel erg slim! Ze heeft een goed karakter maar ze wordt eerst raar uitgemaakt door Sofie. Sofie wil niet echt met haar omgaan omdat ze zich voor Rosemarijn schaamt. Rosemarijn ging naar het huis van Sofie. Om haar te helpen voor wiskunde. Dat had Sofie zelf gevraagd. Rosemarijn kwam meteen. Ze hadden het super gezellig en Sofie had wiskunde in een klap door. Sofie vroeg ‘’Volgende keer bij jou?’’ Rosemarijn zij ‘’Nee dat mag niet van mijn moeder’’ Sofie vond het verdachtig. Later in het verhaal gaan ze met de hele nieuwe klas op kamp. Maar Rosemarijn ging niet mee.. Sofie werd er geïrriteerd om. Na kamp ging ze naar het huis van Rosemarijn en heeft haar geslagen met der woorden. Ze heeft haar flink uitgescholden. Sofie zei ‘’ Je doet ineens mysterieus dat ik niet bij je mag komen omdat het niet van je moeder mag, en je gaat niet eens mee op kamp. Ik had het echt moeilijk ja. Je laat me gewoon zitten! ‘’ Rosemarijn ging huilen en zei ‘’ Oké wil je het weten. Mijn moeder is dood ja. Je kon niet komen omdat mijn moeder ernstig ziek was. ‘’ en toen gooide ze de deur dicht.

Stefan:
Stefan is de broer van Sofie. Hij is een jongen die achter alle meisjes aan loopt, en snel met iemand zal zoenen. Soms doet Stefan een beetje stom of irritant tegen Sofie, maar hij kan ook erg aardig doen tegen haar. Op vakantie doet die dan ook extra lief tegen Sofie. Hij probeert Floor ook te versieren maar dat lukt hem jammer genoeg niet!

Mark, Nina, Andries, Frank, Claar, Ranessa, Jessica
Dit zijn vakantie vrienden van Sofie, Stefan, Floor & Menno.
Over hun wordt in het verhaal niet veel geschreven.

Bella, Malou, Ellen.
Zij zijn met z'n alle beste vriendinnen, samen met Sofie dan. Hun komen er als eerst achter wat Sofie heeft uitgespookt in de vakantie met Menno. Ze hebben beloofd om niks te zeggen. Maar dat komt later toch uit! Kelly moet het toch wel van iemand anders hebben! Ze heeft het uiteindelijk van Bella gehoord.. Bella gaat in die tijd ineens met Kelly om. Omdat ze bij elkaar in de klas zitten. Kelly haalt de dreadlocks bij Bella eruit, en maakt der helemaal op als een Barbie pop. Later in het verhaal wordt Sofie super boos op haar. Maar later komt alles goed.

Caroline.
Caroline is de klassen mentrix van Sofie. ze ziet er een beetje bekakt uit. Caroline kan heel goed opschieten met Sofie. Sofie vraagt Caroline op kamp ook om veel hulp! omdat ze het zelf alleen niet aankan. Caroline helpt ook bij het probleem van Menno, Tygo, Floor. Ze wilt dat ze over Floor heel goed moet nadenken, en heel veel steun moet bieden. en over Tygo en Menno.. moet ze naar der hart luisteren.

Kelly.
Kelly is de allergrootste huppelkut van de klas, ( voor Sofie heel de wereld ) Kelly probeert Sofie en Tygo uit elkaar te halen. Dat lukt haar later in het verhaal wel. Maar daarna niet meer. Sofie word zo boos. Ging met Rosemarijn naar Kelly toe. Ze hadden elkaar uitgescholden. Kelly zei net iets teveel. En boem, ze ging op de vuist met elkaar. Toen kwam Tygo eraan. Hij duwde Kelly van Sofie af. Later gingen Tygo en Sofie naar het ziekenhuis. Ze zoende in de auto en alles kwam goed!

Jim.
Jim is het vakantie vriendinnetje van Floor. Jim wordt in het verhaal ook goeie vrienden met Stefan. ( Stefan is de broer van Sofie ) Jim is smoorverliefd op Floor. Alleen als hij erachter komt dat Floor Anorexia Nervosa heeft dan vind die het niet meer leuk worden. Hij ziet het later na de vakantie helemaal niet meer zitten, omdat ze té ver uit elkaar wonen. Ze snappen het allebei wel. Allebei zijn ze verliefd op elkaar maar kunnen elkaar niet gelukkig maken. Uiteindelijk maken het met elkaar ( samen dus ) uit.


Tijd.
Het speelt zich in het heden af, wat zich nu afspeelt. Ik kwam dus bijv. een laptop/Computer tegen. En dat hebben wij nu ook!


Plaats.
Het speelt zich op bestwel veel plaatsen af.
In het begin van het boek bij Sofie der huis.
Later in de auto, Vervolgens een lange tijd in Frankrijk. Daarna in Nederland bij Sofie thuis. Later op schoolkamp ( plaats wordt niet in het boek aangegeven) Daarna een langdurende tijd op school. Vervolgens manou der huis. En tot slot in het ziekenhuis.


Titel uitleg.
Dreadlocks en lippenstift. Zo heet het boek, omdat Maren graag een tegenstelling wilde als titel. Met deze stelling bedoeld ze de 2 hoofdpersonen van het boek, Sofie is de dreadlocks en Floor is de lippenstift. Sofie is de skater en Floor is meer opgemaakt.

Uit eindelijk na een diepgaand gesprek op het strand ziet Sofie dat ze Floor verkeerd heeft veroordeeld.

Mijn eigen oordeling over de titel.
Ik vind deze titel helemaal passen bij dit boek! Het geeft een goeie uitdrukking wat het inhoud. Als het bijv. heette: Mijn vriendin heeft anorexia. Dan had ik hem waarschijnlijk niet gelezen omdat de titel niet echt boeiend is.

De kaft.
Ik vind het een super leuke kaft! je ziet 2 meisjes, een mooi gekleed met bloementjes. dat zal dan wel Floor betekenen ( lippenstift ) en daarnaast, een beetje slordig / stoer. dat zal dan wel Sofie zijn ( dreadlocks) De achterkant van het boek is wel een eentonige kleur namelijk, roze.


Samenvatting:
Helemaal tegen Sofie haar zin gaat ze met haar ouders en broer Stefan mee op vakantie naar Frankrijk. Jammer genoeg moet ze nu haar geheime vriendje Tygo 3 weken missen! Maar de vader vindt dat niet erg. Hij vind dat ze al haar tijd uitbesteed aan hem en niet meer goed leert. Als ze op de camping aankomen, voelt Sofie zich er alleen, terwijl haar broer nieuwe vrienden heeft gemaakt. Stefan haalt Sofie over om een avond mee naar het strand te gaan. Op het strand vindt Sofie het erg stom. Iedereen heeft een vriendje of een vriendinnentje behalve Sofie en haar broer. ze heeft wel een meisje leren kennen, ze heet Floor, maar ze vindt haar maar een huppelkutje. Menno komt op Sofie af en vraagt of ze zin heeft om de volgende avond mee uit te gaan naar de disco, ze zegt erop nee. Iedereen heeft op het strand plezier behalve zij. Daar kan Sofie niet tegen dus gaat ze Tygo bellen. Als ze Tygo belt hoort ze Kelly op de achtergrond. Sofie dacht gelijk ‘’ DIE HUPPELKUT’’ Sofie werd erg kwaad en wist het meteen, Tygo gaat vreemd ! Ze weet ook wel dat Kelly haar en Tygo uit elkaar wilt halen, omdat ze Tygo zelf leuk vindt.Ze gooide de telefoon op de haak en was heel erg kwaad. De volgende dag gaat Sofie toch mee met Menno naar de disco. In de disco staan Menno en Sofie tegenover elkaar op de dansvloer. Als er een schuifelnummer komt zoenen ze ineens. Dan gaat ze snel even naar de wc om zichzelf op te frissen,in de wc komt ze Floor tegen. Dan hoort ze een geluid uit de wc, het klinkt als overgeven. Maar er is maar 1 wc, dan is het Floor! Maar Floor is toch niet ziek, opeens moet Sofie denken aan een artikel wat ze wel eens heeft gelezen, over Anorexia. Zou Floor anorexia hebben? ze is wel erg dun! Als de disco af is gelopen, lopen Sofie en Floor naast elkaar. Opeens vraagt Sofie aan Floor of ze anorexia heeft. Floor barst in huilen uit. Sofie probeert haar te troosten, en Floor vertelt Sofie alles, van haar anorexia en over haar onzekerheid. Floor is helemaal niet zoals Sofie dacht, helemaal geen huppelkutje! Als ze weer naar Nederland moet, vind ze het heel moeilijk. Zo’n leuke vakantie heeft ze nog nooit gehad! Als Sofie thuis is komt Tygo stiekem langs. Tygo vertelt dat hij niks met Kelly heeft, maar zijn broer! Dan ziet Tygo een foto van Menno en vraagt aan Sofie wie het is, Sofie verteld hem dat het een foto is van een jongen van de camping. Als Tygo weg is mailt Sofie direct Floor, om te vragen wat ze moet doen. Gelijk krijgt ze een mailtje terug van Floor, dat Sofie eerlijk moet zijn.
Dit jaar moesten ze op school een profiel kiezen, Sofie heeft iets anders gekozen als haar vriendinnen. Sofie vindt dat ze een rotklas heeft, ze komt naast een meisje te zitten dat Roosmarijn heet. Het lijkt Sofie een aardig meisje, maar omdat de klas niet met Roosmarijn omgaat, durft ze het niet. Ook komt ze bij een vervelende jongen in de klas, Edwin. In de pauze gaat Sofie gelijk naar haar vriendinnen toe. Aan Bella heeft ze alles verteld over Menno en Tygo. Haar vriendinnen staan bij Kelly, Sofie voelt zich ellendig, ze raakt al haar vriendinnen kwijt aan Kelly! Als Sofie thuis komt heeft ze een mailtje van Floor. Het gaat niet goed met haar, Jim (haar vriendje) begint er ook steeds over dat Floor zo is afgevallen, en zelfs haar moeder krijgt het in de gaten! Ook vertelt ze dat Menno Sofie haar emailadres wil hebben, en ze hem heeft gegeven. Dan krijgt Sofie een mailtje van Menno. Hij vertelt dat Sofie nog geen moment uit zijn gedachten is geweest. Menno denkt dat het uit is met Tygo, en wil een relatie met Sofie beginnen. Hier schrikt Sofie van, en dus stuurt ze maar gelijk een mailtje terug waar ze in verteld dat het weer aan is met Tygo. Ook vraagt ze tijd om na te denken, op wie ze nu écht verliefd is. Ondertussen is er iets raars aan de hand met Roosmarijn, ze is er verdrietig. Op school tekent ze engelen in haar agenda, en als Sofie erover begint wordt Roosmarijn boos. Als Sofie een keer vraagt of ze bij Roosmarijn huiswerk gaan maken, mag het niet omdat haar moeder te streng is. Dan gaan ze met de klas 3 dagen op kamp. Sofie heeft met Roosmarijn afgesproken in een tent te gaan. Als Sofie al in de bus zit om op kamp te gaan, ziet ze Roosmarijn nergens. Als de bus wegrijdt is ze er nog steeds niet, dus vraagt Sofie het aan Caroline. Die verteld dat Roosmarijn niet mee op kamp gaat, omdat ze het moeilijk heeft waarom verteld Caroline niet. Als ze aangekomen zijn gaan de jongens voetballen. Sofie vraagt of ze mee mag doen, eerst mag het niet maar later wel. Sofie is erg goed in voetbal, veel beter als Edwin. Als snel staat het 11-6 voor het team van Sofie. Dan vraagt Edwin een time-out. Edwin heeft blijkbaar een goede peptalk gehouden, want ineens staat het 11-11. Edwin maakt een sliding en raakt het scheenbeen van Sofie, waardoor ze haar been zwaar gekneusd heeft. Haar team krijgt wel een penalty, en die zit! De volgende ochtend wordt Sofie ineens wakker gemaakt door Caroline, terwijl alle andere kinderen uit haar klas nog slapen. Caroline vraagt of Sofie mee boodschappen gaat doen, dat wil Sofie graag, even geen Edwin! Als ze in de auto zitten verteld Sofie alles aan Caroline, over Tygo, Menno, Kelly, de zoenen en wie ze nu moet kiezen! Caroline vertelt dat ze vroeger precies hetzelfde heeft meegemaakt, en zij ook helemaal gek werd. Ze vertelt Sofie dat ze naar haar hart moet luisteren, Sofie snapt het maar vind het nog steeds moeilijk. Die nacht gaat Sofie naar de wc, als ze voor de wc’s staat, staat Edwin ineens voor haar. Hij zegt dat Sofie hem niet mag verraden wat hij ook doet, verteld ze het toch zal ze ervoor zorgen dat iedereen haar haat. Dan schopt hij Sofie op de grond. Als Caroline haar op de grond vindt, zegt Sofie dat ze bang was in het donker. Maar Caroline gelooft dit niet. De volgende dag zijn ze weer op school. Roosmarijn is er nog steeds niet, en Edwin zit de hele tijd Sofie grijnzend aan te kijken. Ineens heeft Sofie het door, Edwin kan haar helemaal niks maken! Na de les gaat ze meteen tegen Edwin zeggen dat ze alles aan Caroline gaat vertellen. Edwin zegt dat het hem niks uitmaakt, en hij alles weet van Tygo en Menno. Sofie heeft geen idee hoe Edwin dit weet! Dan gaat ze maar niet naar Caroline. Als Sofie thuis zit, heeft ze weer een mailtje van Floor. Ze vertelt dat het helemaal niet goed gaat, en ze de laatste tijd heel erg veel afvalt, en ze zelfs van eten misselijk wordt! Sofie heeft bedacht om verder te gaan met Tygo. Ze vertelt het maar gelijk aan Menno. Hij mailt gelijk terug, en is boos. Sofie heeft hem gebruikt om Tygo te pesten! Nu is Sofie nog verdrietiger. Sofie besluit om langs Roosmarijn te gaan. Sofie is zo boos op Roosmarijn dat ze haar de wind van voren geeft, en dat Roosmarijn haar moet vertrouwen! Dan barst Roosmarijn in huilen uit, en verteld dat haar moeder is overleden. Dan slaat ze de deur met een harde klap dicht. Sofie voelt zich enorm schuldig. Als Sofie de volgend
De dag op school komt hoort ze allemaal geroezemoes. ‘Sofie, uit de 4e, vreemdgegaan, wat zal haar vriend ervan vinden, weet hij het eigenlijk al, wat een slet zeg!’ Tygo staat voor Sofie. Sofie biecht alles aan hem op, voor die het van andere hoort. Iedereen staat mee te luisteren. Sofie rent huilend weg. Dan hoort ze de stem van Edwin en die van KELLY! Kelly heeft tegen Edwin verteld dat Sofie is vreemdgegaan. Thuis heeft ze weer een mail van Floor. Floor vindt dat Sofie naar Roosmarijn moet gaan om het goed te maken. Sofie gaat die middag gelijk naar Roosmarijn toe, en ze maken het weer goed. De volgende dag is Roosmarijn weer op school. Sofie gaat samen met Roosmarijn naar Bella toe. Helaas staat Kelly er ook bij. Kelly en Sofie krijgen ruzie, en gaan zelfs vechten! Iedereen staat er omheen. Opeens hoort Sofie de stem van Tygo. Tygo rukt Kelly van Sofie af. Dan gaan Sofie, Caroline en Tygo samen naar het ziekenhuis. In de auto maken Tygo en Sofie het weer goed. Gelukkig is er niks ernstigs met Sofie en mag ze weer naar huis. Op de terugweg zitten Tygo en Sofie dicht naast elkaar, en zoenen ze elkaar. Dan is alles weer goed!


Probleem.
Er waren meerdere problemen dan 1.
1: Floor heeft anorexia maar die kan er niet van af komen.
2: Sofie gaat vreemd
3: Ze wordt gepest door Edwin

De problemen worden later wel opgelost. Behalve die met Edwin. Die blijf haar nog pesten. Maar Sofie heeft er gewoon schijt aan. Floor blijft nogsteeds in haar anorexia hangen. In het 2e boek heeft ze ook nog steeds anorexia. Maar ze komt er ook weer van af. Met het vreemdgaan van Sofie lees je in de samenvatting, dat het allemaal goed komt.


Het begin.
Het begin is echt het begin van het boek. Het verhaal begint dus niet bijv. dat het begin begint in het midden van het boek. Het begin van het boek begint goed, je kunt ook echt zien dat het het begin is.


Wat betekend dit boek voor mij:
Best veel ik heb er veel van geleerd. Wat anorexia betekend, en over voetbal, en pesten. Ik weet zelf wel hoe je moet pesten. Maar dat wat Edwin doet is weer een anderen manier. Maar ik zou niet weten waarom , ik heb het boek gewoon gepakt?

Wat betekend dit boek voor anderen.
Lani heeft het ook gelezen en vond hem ook geel erg boeiend, ze heeft hem gepakt om de kaft. Ze heeft ook veel geleerd van het boek netzoals mij, hoe je moet pesten, dat je geen anorexia krijg. Dat soort dingen.


Beoordeling.
Ik vond het boek super leuk heb hem ook in een week al uitgelezen. ( had hem dus meegenomen naar huis sorry ! ) ik heb er een heel goed gevoel erbij ervaren alleen het was wel zielig. Ik ga dingen zeker aanpakken. Niet proberen te afvallen. Ik ben goed zoals ik ben.

REACTIES

J.

J.

Jim is het vakantie vriendje niet vriendinnetje

11 jaar geleden

J.

J.

je bent Robin (Pancake) vergeten

11 jaar geleden

D.

D.

Ik doe er ook een verslag over!

10 jaar geleden

A.

A.

Robin (pancake), was aan het vechten met Sofie.
Kelly dus niet!

10 jaar geleden

T.

T.

Jullie zouden ook kunnen zeggen van goh je bent pancake vergeten en het is t vriendje en geen vriendinnetje in plaats van een hele attack op haar ?

9 jaar geleden

A.

A.

Superleuk boek heb hem zelf gelezen voor school. Ik zie een foutje in je verslag. Volgens mij is het Robin die wil dat Tygo en Sofie uit elkaar gaan en niet Kelly.

7 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "Dreadlocks & lippenstift door Maren Stoffels"