Ben jij 16 jaar of ouder? Doe dan mee aan dit leuke testje voor het CBR. In een paar minuten moet je steeds kiezen tussen 2 personen.

Meedoen

Dreadlocks & lippenstift door Maren Stoffels

Beoordeling 6.9
Foto van een scholier
Boekcover Dreadlocks & lippenstift
Shadow
  • Boekverslag door een scholier
  • 2e klas vwo | 704 woorden
  • 20 december 2007
  • 16 keer beoordeeld
Cijfer 6.9
16 keer beoordeeld

Boekcover Dreadlocks & lippenstift
Shadow
Dreadlocks & lippenstift door Maren Stoffels
Shadow
ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie
© Het Boek

© De auteur is Maren Stoffels.
© De titel van het boek is Dreadlocks & Lippenstift en de betekenis daarvan is eigenlijk Stoer & Netjes.
© Het boek is een romantisch/relatie boek en ook een Avontuur boek.
© Het is een romantisch/relatie boek omdat het over relaties gaat ( ook vriendschappen ) en het boek is een avontuur boek omdat ze van alles beleven en ze hebben veel problemen dat moet worden opgelost.
© De gebeurtenissen spelen zich af op school, bij Roosmarijn thuis, bij Sofie thuis, op de Camping in Frankrijk, in de disco, bij de Begrafenis en op kamp.

© Het speelt zich af in de zomer ( vakantie ) en in de schooltijd (bovenbouw ) nog niet zo lang geleden. En er wordt wel veel tijd in het verhaal beschreven zoals de hele Zomervakantie en hoelang ze naar Frankrijk gaan ( 3 weken ) in op school wordt de tijd niet zo goed beschreven.
© De hoofdpersonen zijn Sofie, Floor en Roosmarijn
© Sofie is pas 15 jaar en heeft een stoer uiterlijk en een leuk karakter
Floor is 16 jaar en heeft een tuttig uiterlijk en een heel lief karakter
Roosmarijn is 15 jaar en heeft een nerd uitstraling en heeft een leuk/lief
karakter.
© Sofie moet naar Frankrijk met haar broer Stefan en haar ouders en dat vind ze niet leuk, want dan kan ze 3 weken haar geheime vriendje Tygo en haar vriendin Bella niet meer zien. Toen ze in Frankrijk was kwam ze Floor en Menno tegen. Eerst wou ze niks van Floor weten want zij was ‘anders’ zij was de lippenstift en Sofie de dreadlocks. Sofie wou ook geen vrienden maken in Frankrijk het enige wat ze wou was naar haar vriendje en haar vriendin Belle toe. Toen ze naar tygo belde hoorde ze dat Kelly bij hem was. Sofie dacht toen dat Tygo vreemd ging en hing meteen op ook al zei Tygo dat Kelly voor zijn broer kwam maar Sofie geloofde hem niet. Ze ging die avond maar mee met haar broer Stefan. Toen ze daar was bleek Floor eigenlijk wel hersens te hebben en je kon heel goed met der praten. Ook ging ze met Floor’s broer Menno vreemd. Om wraak te nemen op Tygo. Toen Sofie een keer met Floor aan het praten was bleek Floor een eetstoornis te hebben. Toen Sofie naar huis moesten hadden Floor en Sofie nog e-mail adressen uitgedeeld. Toen Sofie thuis was, kwam Tygo erachter dat Sofie vreemd was gegaan. Tygo was zelf niet vreemd gegaan Kelly heeft namelijk verkering met zijn broer. Na de vakantie kwam ze ook in een nieuwe klas en daar werd ze heel erg gepest door Edwin. Pancake en Edwin hadden een plan bedacht dat Tygo Sofie niet meer wil. En dan kon Pancake met Tygo nemen. Daardoor kregen Sofie en Pancake heel erge ruzie en toen Sofie naar het ziekenhuis moest kwam het weer goed tussen Sofie en Tygo. Want hij hoorde dat het kwam door Edwin en Kelly.
© Het is een open einde want het boek gaat nog verder in het volgende boek Piercings & Parels.

© Je Mening

© Ik heb mijn keuze op dit boek laten vallen omdat meerdere vriendinnen het boek al gelezen hadden en ze vertelden waar het over ging en dat sprak mee heel erg aan.
©Ik vond het indrukwekkendste uit het boek dat Sofie in de Aula/Kantine werd uitgescholden en dat ze zijden dat Sofie vreemd was gegaan met Menno. En ik vond het heel indrukwekkend omdat ik me helemaal kon laten meeleven in het verhaal en het leek net of ik daar stond dus daarom vond ik dat heel erg indrukwekkend.
©Ik vond het slechtste uit het boek dat ze vertrokken naar Frankrijk met de auto en dat Sofie daar geen vrienden wou maken, dat vond ik een beetje vaag en raar, het was niet zo duidelijk beschreven.

© Ik vind het echt een fantastisch boek en het is ook super leuk om te lezen omdat er steeds bijzondere dingen gebeuren die je helemaal niet verwacht en ik kon me helemaal meeleven in het verhaal bij sommige stukjes. Ik las dit boek altijd ’s avonds voordat ik naar bed ging en ik vond het zo’n leuk boek en zo spannend ook dat ik niet meer kon ophouden met lezen...!!!

REACTIES

F.

F.

ik vindt het echt een super goed boek het spreekt me echt aan als ik de achterkant van het boek lees!!

13 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "Dreadlocks & lippenstift door Maren Stoffels"