Dreadlocks & lippenstift door Maren Stoffels

Beoordeling 7.4
Foto van een scholier
  • Boekverslag door een scholier
  • 2e klas vmbo | 896 woorden
  • 31 juli 2007
  • 35 keer beoordeeld
  • Cijfer 7.4
  • 35 keer beoordeeld

Eerste uitgave
2005
Pagina's
143
Oorspronkelijke taal
Nederlands
Literaire thema's
Prijzen
Jonge Jury (2007 Winnaar) , Debuutprijs Jonge Jury (2007 Winnaar) , Hotze de Roos-prijs (2007 Winnaar)

Boekcover Dreadlocks & lippenstift
Shadow
Dreadlocks & lippenstift door Maren Stoffels
Shadow
Waarom heb ik dit boek gekozen?
Ik heb dit boek gekozen omdat, het een leuk boek is. En omdat er nog een vervolg aan zit.

De personen.
Wie zijn de hoofdpersonen?

- Sophie: Een leuke en aardige meid die 15 jaar is. Alleen soms heeft ze het moeilijk met de liefde is ze nou op Tygo verliefd of op Menno? Sophie verandert snel zodra ze Floor kent.

- stefan: Stefan is de broer van Sophie. Hij is soms nogal stom en irritant tegen Sophie. Hij zit graag achter de meiden aan.

-Floor: Een leuke en aardige meid. Alleen niet altijd gaat het goed met haar, ze heeft anorexia. Daar heeft Sophie moeite mee. Maar dat verandert snel.


- Menno: Menno is een aardige en ook wel een beetje een verlegen jongen. Menno is de broer van Floor. Zodra Sophie Menno op vakantie tegenkomt loopt ze Menno al achterna.

Ik kan me het beste in Sophie plaatsen hoe zij is in het verhaal.
Stefan is de minst leuke persoon in het verhaal. Hij is in het verhaal erg stom en irritant tegen zijn zus Sophie.

Plaats.
Het verhaal speelt zich af op een vakantie in Frankrijk en thuis. Sophie gaat met haar ouder naar Frankrijk terwijl ze daar eigenlijk geen zin in heeft. Want ze moet haar vriendje Tygo 3 weken missen.

Tijd.
Het verhaal speelt zich af in de zomervakantie en als de school weer is begonnen.

Gebeurtenissen.
Sophie gaat met haar ouder en haar broer stefan op vakantie. Sophie heeft daar helemaal geen zin in want, ze moet haar vriendje Tygo 3 weken missen! Ze verveelt zich kapot de eerste paar dagen op de camping. Ze denkt alleen maar dat Tygo vreemd is gegaan want, toen ze Tygo belde hoorde ze de stem van kelly. Maar als ze een avond met haar broer Stefan mee gaat ontmoet ze andere mensen waaronder Floor en haar broertje Menno. Ze ziet Floor eerst helemaal niet zitten maar als ze met haar gepraat heeft vind ze Floor wel aardig. Ze wordt ook nog verliefd op Menno waarmee ze verkering krijgt. Ze komt er ook nog eens achter dat Floor anorexia heeft. Als ze weer naar huis gaat heeft ze met Floor afgesproken dat ze met elkaar zullen mailen. Als ze weer thuis is komt ze er achter dat Tygo helemaal niet is vreemd gegaan maar dat zijn broer iets met Kelly heeft. Ze vertelt Tygo helemaal niks over Menno, omdat ze dat niet durft. Als ze weer naar school moet heeft ze daar helemaal geen zin in ,want haar vriendinnen zitten in een andere klas dan haar. Haar nieuwe klas vind ze helemaal niet leuk ,want ze heeft daar geen vrienden. Er is wel een meisje dat aardig tegen haar doet Roosmarijn maar daar wil Sofie niks mee te maken hebben. Sophie raakt toch bevriend met Roosmarijn. En het gepest van Edwin word ook steeds erger hij verzuipt Sofie bijna in het zwembad. Ze heeft ook steeds minder contact met haar andere vriendinnen Bella, Malou en Ellen die trekken steeds meer op met Robin die door Sofie Pancake word genoemd. Als ze op schoolkamp gaat en Roosmarijn niet komt wordt ze boos op haar. Ze is dus helemaal alleen op schoolkamp en ze word nog steeds gepest door Edwin. Op schoolkamp verteld ze aan haar Mentor Carolien over de problemen met Tygo en Menno. Ze wordt op schoolkamp midden in de nacht bedreigt door Edwin als ze door verteld dat Edwin haar pest dan gaat hij over zorgen dat iedereen haar gaat haten. Als ze weer terug komt van schoolkamp komt ze erachter dat Edwin weet dat ze is vreemd gegaan. Sofie is nu als de dood dat hij het aan Tygo verteld. Als Sofie Roosmarijn begint te missen gaat ze naar Roosmarijn toe om te vragen wat er nou aan de hand is, ze komt erachter dat Roosmarijn haar moeder is overleden. Als ze de volgende dag weer naar school gaat heeft Edwin aan Tygo verteld dat ze vreemd ging. Ze is daar heel erg verdrietig over en ze houd zich schuil achter en kastje, dan hoort ze 2 stemmen die van Edwin en Robin en ze komt erachter dat het een opgezet plan was om haar en Tygo uit elkaar te halen. Een paar dagen daarna heeft Sofie een gevecht met Robin op school en dan horen Tygo, Bella, Malou en Ellen wat Robin allemaal gedaan heeft. Sofie moet naar het ziekenhuis toe door het gevecht met Robin, Carolien brengt haar met de auto en Tygo gaat mee en daar praten ze alles uit. Als alles weer goed is gekomen gaat Sophie naar Floor toe om te kijken hoe het met haar gaat. Want het ging de laatste tijd niet goed met Floor.
Opbouw.


Op het begin van het verhaal, gaat Sophie met haar ouder en haar broer Stefan op vakantie. Waar ze helemaal geen zin in heeft want ze moet haar vriendje Tygo wel 3 weken missen!

Dit boek heeft geen gesloten einde, er komen nog twee vervolg boeken na. Onder andere: Piercings & Parels, Cocktails & Ketchup.

Dit boek is wel realistisch geschreven want, als je het boek leest denk je echt van dit kan best echt gebeurd zijn.

Mening.
Ik vind het echt een superleuk boek. Ik vind het ook leuk dat er nog een vervolg aan zit. Het is een fijn boek om te lezen. Het wordt allemaal duidelijk uitgelegd.

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

A.

A.

ik vind het een goede boekverslag en ik heb het zelf ook gebruikt:$
xd

11 jaar geleden

A.

A.

Dit heeft mij echt goed geholpen bij mij samenvatting. en heb er dan ook een 9.4 voor gehaald!!
xx

10 jaar geleden

M.

M.

hopen dat t lukt:D moet wel een beetje aanpassen want dat hoort bij de opdracht. hopen dat ik een goed cijfer haal. heel erg bedankt! alvast

10 jaar geleden

M.

M.

ik ga m tog niet gebruiken hij is namelijk goed en waarom praat ik hierin als ik een opdr8 moet maken...........

10 jaar geleden

J.

J.

leuk

9 jaar geleden

Andere verslagen van "Dreadlocks & lippenstift door Maren Stoffels"