Dreadlocks & lippenstift door Maren Stoffels

Beoordeling 6
Foto van een scholier
  • Boekverslag door een scholier
  • 2e klas vmbo/havo | 802 woorden
  • 7 augustus 2006
  • 46 keer beoordeeld
  • Cijfer 6
  • 46 keer beoordeeld

Eerste uitgave
2005
Pagina's
143
Oorspronkelijke taal
Nederlands
Literaire thema's
Prijzen
Jonge Jury (2007 Winnaar) , Debuutprijs Jonge Jury (2007 Winnaar) , Hotze de Roos-prijs (2007 Winnaar)

Boekcover Dreadlocks & lippenstift
Shadow
Dreadlocks & lippenstift door Maren Stoffels
Shadow
ADVERTENTIE
Help nu jouw favoriete goede doel door jouw mening te geven!

Hoe? Heel simpel. Geef je op voor het panel van Young Impact en geef jouw mening over diverse onderwerpen zoals gelijke kansen, diversiteit of het klimaat. Voor iedere ingevulde vragenlijst (+/- 1 per maand) ontvang je een bedrag dat je direct mag doneren aan een goed doel naar keuze. Goed doen was nog nooit zo easy!

Meld je aan!
Verslag:

Zeer tegen haar zin in gaat Sofie, met haar ouders en broer mee op vakantie naar Frankrijk. Ze moet haar geheime vriend Tygo wel 3 weken gaan missen!
Als ze op de camping aankomen voelt Sofie zich heel alleen en rot. Haar broer Stefan vermaakt zich wel hij heeft al nieuwe vrienden gemaakt en haalt haar over om mee te gaan naar het strand. Op het strand heeft Sofie het niet naar haar zin ze heeft wel een meisje leren kennen maar ze denkt niet dat het meisje meent wat ze zegt zij is het type lippenstift en Sofie een skater, iedereen heeft lol behalve zij daardoor mist ze haar vriendje Tygo verschrikkelijk dus besluit ze hem op te bellen. Maar als ze Tygo opbelt hoort ze de stem van Kelly op de achtergrond ze vraagt aan Tygo wat dat te betekenen heeft en hij zegt dat het een vriendin van zijn broer is maar Sofie gelooft hem niet en hangt op zonder gedag te zeggen het kan haar allemaal niks meer schelen. Maar tot haar verbazing heeft Floor (de lippenstift) ook nog hersens in haar hoofd en worden ze beste vriendinnen. Haar broer vraagt weer of ze meegaat iets leuks doen, dit keer naar de disco Sofie heeft het heel erg naar haar zin vooral met de broer van Floor, Menno na een tijdje staat ze zelfs de hele avond te zoenen. Als Sofie even naar de wc gaat hoort ze Floor al haar eten uitspugen en komt erachter dat Floor anorexia heeft. Sofie is de enige die het weet en daarom helpt ze Floor met haar probleem.

Als Sofie thuiskomt van vakantie komt ze erachter dat Tygo helemaal niet vreemd is gegaan, Kelly was echt de vriendin van Tygo’s broer Sofie voelt zich verschrikkelijk schuldig maar durft het niet tegen Tygo te zeggen dus besluit ze het geheim te houden voor hem. Terwijl haar vriendinnen het wel allemaal weten. Na de vakantie gaat Sofie Cultuur en Maatschappij doen terwijl al haar vriendinnen een andere richting hebben gekozen. Ze komt in een rotklas terecht. Ook hier voelt ze zich erg alleen. Gelukkig heeft Sofie Floor om haar verdriet mee te delen via de mail. Ze steunen elkaar in alles dat ze meemaken en geven elkaar raad .Er is wel een meisje in de klas waar ze contact mee heeft Roosmarijn. Roosmarijn is een beetje een vreemde “vogel”en Sofie schaamt zich eigenlijk best wel om het haar om te gaan maar ze vindt het niet eerlijk Roosmarijn is zo’n lieve meid. Sofie vindt het moeilijk om open tegen vrienden te zijn en komt daardoor steeds verder in de problemen. Ze durft niemand te vertellen dat ze wordt gechanteerd door Edwin een jongen uit haar klas. Maar ondertussen gaat het van kwaad tot erger. Het begon met grappen maar nu verdrinkt Edwin haar bijna door direct achter haar aan te gaan van de glijbaan en haar expres in haar rug te schoppen. Sofie en haar vriendinnen beginnen steeds meer uit elkaar te groeien Sofie’s vriendinnen hebben een nieuwe vriendin gevonden: Kelly een verschrikkelijke meid waar Sofie en haar (oude) vriendinnen eerst altijd een hekel aan hadden.

Sofie heeft te maken met allemaal problemen: Floor met haar eetprobleem en dan nog Menno die haar opeens een mailtje stuurt met daarin een liefdes verklaring. Sofie is ten einde raad wie moet ze kiezen Menno of toch haar vertrouwde Tygo, hoe kan ze Floor helpen, hoe moet het nou met het gepest van Edwin en waarom doet Roosmarijn zo vreemd en afstandelijk?
Op een gegeven moment loopt het allemaal mis. Midden in de aula waar iedereen is vertelt Edwin openlijk dat Sofie een slet is omdat ze tijdens de vakantie is vreemdgegaan. Ze is ten einde raad wie heeft het Edwin verteld en hoe kan ze dit ooit weer goedmaken met Tygo. Ze rent weg en gaat achter een kast in het verlaten gedeelte van de school zitten zodoende komt ze erachter dat het een voortgezet plan is van Kelly en Edwin, Kelly wilde Tygo als haar vriendje hebben, daarom werd ze beste vriendinnen met Sofie’s vriendinnen zodat ze daar wel geheimen over Sofie te horen kon krijgen! Sofie besluit te gaan praten met Tygo, dat komt weer helemaal goed. Ook gaat ze gaat praten met Roosmarijn en dan komt ze achter het raadsel Roosmarijn deed zo afstandelijk omdat haar moeder op sterven lag en nu is overleden, Sofie troost haar en vertelt haar dat ze best had kunnen vertellen dan had ze haar kunnen helpen, zo worden Roosmarijn en Sofie ook beste vriendinnen. Heel langzaam worden haar problemen opgelost en staat ze niet langer meer alleen. Als ze in de aula openlijk uitvalt tegen Kelly weet iedereen dat het een vooropgezet plan is en zijn haar vriendinnen weer bij haar.

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

M.

M.

hOoi ik had dit boek gelezen en moest een verslag en een fictie dossier maken.
en toen belande ik op jou tekst t is eg SUPER
bedankt voor je hulp anders was ik morgen nog niet klaar Xx michelle

15 jaar geleden

Andere verslagen van "Dreadlocks & lippenstift door Maren Stoffels"