Doorgeschoten door Mirjam Mous

Beoordeling 6.2
Foto van een scholier
Boekcover Doorgeschoten
Shadow
  • Boekverslag door een scholier
  • 3e klas vmbo | 582 woorden
  • 6 april 2006
  • 187 keer beoordeeld
Cijfer 6.2
187 keer beoordeeld

Boekcover Doorgeschoten
Shadow
Doorgeschoten door Mirjam Mous
Shadow
ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie
Titel: Doorgeschoten Schrijver: Mirjam Mous Uitgeverij: Van Holkema & Warendorf Jaar van uitgave: 2004 Genre: Het verhaal is een beetje drama liefdesachtig. Het is ook gebaseerd op een waargebeurd verhaal. Titelverklaring: Omdat 2 jongens doorgedraaid raken en mensen gaan doodschieten. Belangrijkste hoofdpersonen en beschrijvingen: Janna: Is een meisje dat voor een jaar naar de VS verhuist. Ze logeert bij haar oom en tante. Ze heeft rood haar. Ze vergelijkt mensen altijd met dieren, ze vind ze Eloy een egel omdat hij zo schuw is. Cassie: Ze heeft verkering met Kenneth maar dat wil ze eigenlijk niet. Ze heeft alleen iets met hem omdat ze populair wilde zijn. Haar ouders zijn gescheiden omdat haar vader hun heeft verlaten voor andere vrouw.
Bud: is een vreemde jongen. Hij is altijd heel eenzaam, totdat hij Eloy ontmoet. Eloy en Bud worden de beste vrienden. Bud zijn vader is altijd aan het werk, zijn moeder is weggelopen toen hij 5 jaar was. Eloy: Hij is ook heel eenzaam. Hij draagt altijd zwarte kleren en heeft een pony die tot over zijn ogen hangt. Eloy heeft een hekel aan zijn broer Kenneth. Want Kenneth is wel populair en hij niet. Andere personen: Alle ouders, de oom en tante van Cassie, Kenneth De broer van Eloy en verder nog wat vrienden en vriendinnen op school. Ruimte: Op school en bij de hoofdpersonen thuis. Tijd: Het verhaal speelt zich in het heden af. Dat merk je aan hoe de mensen zich gedragen en ze spelen bijvoorbeeld ook computergames. Geloofwaardigheid: Het verhaal is wel erg geloofwaardig omdat je zulke verhalen ook de laatste jaren veel in het nieuws hebt gehoord. Einde van het boek: Het boek heeft wel een triest einde en je blijft ook wel met een triest gevoel zitten. Andere titel: Doorgedraaid, omdat Bud en Eloy doordraaien.
Eigen mening: Het is een mooi boek. Maar het eind is niet helemaal goed, je weet niet goed wie wel en niet dood zijn. Ik
vind het een leuk en spannend verhaal. Het was makkelijk lezen. Samenvatting: Janna gaat haar laatste schooljaar bij haar oom en tante in de Verenigde Staten volgen. Ze komt bijzondere personen tegen, Eloy, de buurjongen van Janna's oom en tante. Hij draagt zwarte kleren en is dus heel erg anders dan zijn populaire broer kenneth, die in het football team van de school speelt en verkering heeft met Cassie. Cassies ouders zijn gescheiden en haar moeder is daarom heel erg depressief. Janna word vrienden met Cassie en helpt haar veel. Ondertussen probeert ze ook tot Eloy door te dringen en ze worden vrienden. Eloy is verliefd op Janna en als ze een keer gaan bergklimmen probeert hij haar te zoenen. Janna is niet verliefd op Eloy en ze wijst hem af, vanaf dan houdt Eloy afstand van Janna. Bud een jongen bij hem op school maakt graffiti op muren en als hij een keer gesnapt word schuilt Bud bij Eloy in de tuin en Eloy helpt hem. vanaf dan worden ze vrienden. Bud heeft het ook erg moeilijk, zijn moeder is van hun huis weggelopen toen Bud nog jong was, en zijn vader heeft helemaal geen tijd voor hem. Bud is kwaad op iedereen en hij wil ook graag iedereen die ooit wat tegen hem heeft gedaan neerknallen. Wapens heeft hij ook en hij begint ELoy te manipuleren, Ze gaan met wapens naar school en schieten iets van 20 mensen neer, veel vrienden van Janna en Cassie , en Eloy schiet ook zijn broer Kenneth neer. en tenslotte plegen ze beiden zelfmoord.

REACTIES

M.

M.

bedankt voor de info maar de helft klopt niet ;)

13 jaar geleden

M.

M.

wa s da hier voor gangsta sh!t!!

12 jaar geleden

P.

P.

lol ik heb bijna de helft gebruikt voor m'n eigen boekverslag :P

10 jaar geleden

K.

K.

dikke kutboekje jwz

9 jaar geleden

K.

K.

dikke boekje

9 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "Doorgeschoten door Mirjam Mous"