Hoe kies jij een studie?

Daar zijn wij benieuwd naar. Vul onze vragenlijst in en bepaal zelf wat voor beloning je daarvoor wilt krijgen! Meedoen duurt ongeveer 7 minuten.

Meedoen

Donna Lisa door Mirjam Oldenhave

Beoordeling 6.4
Foto van een scholier
Boekcover Donna Lisa
Shadow
  • Boekverslag door een scholier
  • 2e klas vmbo | 439 woorden
  • 14 oktober 2003
  • 128 keer beoordeeld
Cijfer 6.4
128 keer beoordeeld

Boekcover Donna Lisa
Shadow

Om te bewijzen dat Donna en Lisa echt beste vriendinnen zijn, geven ze elkaar spannende opdrachten. Zoals: neem een piercing door je wenkbrauw. Of: neem verkering met Tonnie, de absolute sukkel van de klas. Als Lisa verkering aan Tonnie vraagt, wil ze het de volgende dag gewoon weer uitmaken. Makkelijke opdracht! Maar het loopt heel anders dan ze dacht...

Om te bewijzen dat Donna en Lisa echt beste vriendinnen zijn, geven ze elkaar spannende opdrachten. Zoals: neem een piercing door je wenkbrauw. Of: neem verkering met Tonnie, de ab…

Om te bewijzen dat Donna en Lisa echt beste vriendinnen zijn, geven ze elkaar spannende opdrachten. Zoals: neem een piercing door je wenkbrauw. Of: neem verkering met Tonnie, de absolute sukkel van de klas. Als Lisa verkering aan Tonnie vraagt, wil ze het de volgende dag gewoon weer uitmaken. Makkelijke opdracht! Maar het loopt heel anders dan ze dacht...

Donna Lisa door Mirjam Oldenhave
Shadow

Oefenen voor je mondelingen?

Komen je mondelingen er aan en wil je oefenen? Probeer onze Boekenquiz. We stellen je open vragen over de gelezen boeken.

ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie
Gegevens: 1. Datum: 13.Oktober.2003
2. Titel: Donna Lisa
3. Auteur: Mirjam Oldenhave
4. Genre: Humor en Avontuur Inhoud: 5. De hoofdpersonen in dit boek zijn: Lisa en Donna. En natuurlijk hun gouden boekje met de opdrachten. 6. De belangrijkste bijpersonen in dit boek zijn: Tonnie Beusink, de ouders van Lisa en een aantal andere vrienden. 7. Het verhaal speelt zich het meeste op school af. Dat wet ik doordat de meeste opdrachten ook met school te maken hebben. 8. De tijd van het verhaal is heel even ’s nachts, als Donna stiekem moet komen logeren. Voornamelijk speelt het verhaal zich overdag af. Dat weet ik doordat de schooltijden overdag zijn. 9. De titel slaat op de 2 beste vriendinnen. De titel: ‘Donna Lisa’ gaat ook echt letterlijk over de 2 allerbeste vriendinnen. Totdat ze ruzie krijgen. 10. het grootste probleem in dit verhaal is dat Lisa met Tonnie verkering moet nemen. Hij is heel erg S, maar toch vindt ze hem zielig als ze het uit moet maken. Later op school komen ze er achter dat Lisa verkering heeft met Tonnie, en opeens is iedereen tegen haar. Daardoor komt ze bij het Kneuzenmuurtje terecht en maakt nieuwe vrienden. Het wordt allemaal na een tijdje helemaal goed, Donna gaat vertellen dat het haar idee was om met Tonnie verkering te nemen. Iedereen begrijpt nu dat Lisa toch gelijk had, en alles loopt toch nog een beetje goed af…. 11. Donna en Lisa zijn hartsvriendinnen, ze geven elkaar om de beurten rare opdrachten, zoals: ‘neem een piercing in je wenkbrauw’ ‘kom één nacht stiekem bij mij logeren’ of ‘zoek uit of de juf een vriend heeft’. Die opdrachten schrijven ze dan in het gouden boekje. Ook staat er in dat boekje: S, M en L kinderen, dat staat voor: Stomme, Middelmatige en Leuke Kinderen, maar ook XS of XL dat is: Extra-Stom en Extra-leuk. Lisa krijgt de opdracht om met Tonnie Beusink verkering te nemen, maar Tonnie is heel erg S. Eigenlijk moet Lisa het na 1 dag weer uitmaken, maar dat gaat niet zo makkelijk als ze gedacht had…... Beoordeling: 12. Het boek vond ik heel erg leuk, ik vond de opdrachten van Donna en Lisa ook leuk. Ik zelf vond het wel laf vond Donna dat ze er niet voor uitkwam dat zij de opdracht had verzonnen. Het allerbeste stuk vind ik dat Lisa toch nog weet haar klasgenoten ervan te overtuigen dat ze het aanhield met Tonnie niet om het geld, maar omdat ze hem zielig vond, zelf zou ik ook niet weten wat ik er tegen zou moeten/kunnen doen. Heel erg knap dus dat ze het toch nog allemaal voor elkaar hebben gekregen dat het weer een happy end is geworden.

REACTIES

S.

S.

Hai ik ben sjelieta. En ik vind dit boek echt leuk.
Dank je wel

20 jaar geleden

S.

S.

nou ik heb er niks aan ik heb info over de schrijver nodig

20 jaar geleden

R.

R.

hey egt een heel goed verslag ik ga hem gebruikn voor mijn boekverslag dank je wel doeii

20 jaar geleden

R.

R.

hey nogmaals het is een superboekverslag !!

20 jaar geleden

S.

S.

ik vond het een heel leuk boekverslag, jammer genoeg mag ik het van mijn moeder niet gebruiken maar nu weet ik ook wat andere mensen er van vinden!!!
dankje voor het helpen(niet helemaal maar ik heb nu wel een beetje het iedee hoe ik het ga doen).
Hroetjes van Saartje

19 jaar geleden

P.

P.

heb jij het boek glezen ?????
en bedankt hoop alleen dak der wat aan heb.

19 jaar geleden

M.

M.

er staat niet echt een samenvatting bij :'(

13 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "Donna Lisa door Mirjam Oldenhave"