Hoe kies jij een studie?

Daar zijn wij benieuwd naar. Vul onze vragenlijst in en bepaal zelf wat voor beloning je daarvoor wilt krijgen! Meedoen duurt ongeveer 7 minuten.

Meedoen

Dik in mijn hoofd door Victoria Farkas

Beoordeling 5.5
Foto van een scholier
Boekcover Dik in mijn hoofd
Shadow
  • Boekverslag door een scholier
  • 1e klas tto vwo | 642 woorden
  • 13 juni 2015
  • 1 keer beoordeeld
Cijfer 5.5
1 keer beoordeeld

Boekcover Dik in mijn hoofd
Shadow
Dik in mijn hoofd door Victoria Farkas
Shadow
ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie

boekverslag nederlands Dik in mijn hoofd

1. Titel + verklaring

Titel: Dik in mijn hoofd

Ik denk dat het boek zo heet, omdat ze erg dun is, maar in haar hoofd denkt ze dat ze dik is.

2. Schrijver

Victoria Farkas

3. Omslag

Op de voorkant staan een heel dun meisje dat zichzelf uithongert. Dat heeft met het boek te maken, omdat  het in het boek over een meisje gaat die zichzelf uit uithongert.

4. Onderwerp/hoofdgedachte

Roos heeft zichzelf zo uitgehongerd, dat ze dood zou gaan als ze er mee door zou gaan. De hoofgedachte van het boek is dus dat je jezelf niet moet uithongeren, omdat dat erg gevaarlijk is.

5. Genre

Het is een non-fictieve fictief boek. Dat komt omdat het verhaal verzonnen is, maar het kan zo wel gebeurd zijn.

6. Hoofdpersonen

Roos: Roos is een heel knap, dun meisje, ook al vindt ze zelf van niet. Later is ze heel extreem dun. Ze is best verlegen en is een heel verantwoordelijk meisje.

Karlijn: Karlijn is de beste vriendin van Roos. Zij is een lang, stevig meisje en vindt dat gewicht niets uitmaakt. Ze is een heel vrolijk en romantisch meisje.

7. Ruimte

De meeste gebeurtenissen spelen zich af op school en thuis. Soms speelt het zich ook af bij de dokter of in een kliniek. Het speelt daar af, omdat daar bij anorexia patiënten daar de belangrijkste gebeurtenissen gebeuren.

8. Tijd

Het verhaal speelt zich 21e eeuw. Dat weet ik omdat er gebruik wordt gemaakt van Pro-Ana sites en andere chatsites. Ook gaat het over de winkels H&M en eerste winkel van H&M ontstond pas in 1947.

9. Inhoud

Het gaat over Roos, een meisje van 14 jaar. Ze is niet blij met haar lichaam, ze vindt zichzelf te dik en met de liefde gaat het ook niet zo goed. Als er een nieuw meisje bij haar in de klas komt, wordt ze nog onzekerder over haar lichaam. Ze gaat dan begin met lijnen. Eerst eet ze allen geen snoep meer, maar na een maand vindt ze nog steeds dat ze te dik is en dat het veel te langzaam gaat. Vanaf dat moment slaat ze sommige maaltijden over en wordt ze steeds dunner, gaat ze laxeermiddelen gebruiken en elke dag fanatiek sporten. Ook wordt ze gesteund door de Pro-Ana sites op internet. Verder heeft ze geen contact meer met vrienden. Ze wordt steeds dunner en dunner. Na een tijdje valt ze steeds vaker flauw. Haar moeder vertrouwt het niet en gaat met haar naar de dokter. Die stuurt haar door naar een kliniek. Daar gaat het heel goed en ze komt steeds meer aan. Haar streefgewicht is 54 kilo, maar als ze 50 kilo weegt mag ze naar huis en gaat ze knokken om nog 4 kilo aan te komen. Dat lukt haar, maar ze zal altijd nog onzeker over haar lichaam blijven.

10. Beoordeling

Ik vind het een heel interessant, mooi en origineel boek, omdat de schrijfster heel goed laat zien hoe de wereld van anorexia in elkaar zit en ze heeft het heel goed proberen uit te leggen hoe het precies in elkaar zit. De leukste persoon vind ik Karlijn, omdat ze best veel op mij lijkt en ze is heel aardig. Ik heb nog geen andere boeken van deze schrijfster gelezen, maar ik ben wel van plan dat te gaan doen. Ik vind het minder leuk dat het soms al heel voorspelbaar was wat er ging gebeuren met Roos. Ook vond ik dat ze soms wat meer op de gevoelens van Roos mocht ingaan. Ik vond het ook jammer dat het boek een open eind heeft, omdat ik wou weten hoe het daarna met haar ging. Wel vond ik het leuk dat ze ook over haar eigen gebeurtenissen heeft geschreven. Ik vind dat andere mensen dit boek ook moeten lezen, omdat het boek je echt laat merken dat anorexia gevaarlijk is.

 

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "Dik in mijn hoofd door Victoria Farkas"