Dik in mijn hoofd door Victoria Farkas

Beoordeling 7.1
Foto van een scholier
Boekcover Dik in mijn hoofd
Shadow
  • Boekverslag door een scholier
  • 3e klas vmbo | 801 woorden
  • 8 februari 2011
  • 20 keer beoordeeld
Cijfer 7.1
20 keer beoordeeld

Boek
Auteur
Genre
Taal
Nederlands
Vak
Eerste uitgave
2007
Pagina's
223
Oorspronkelijke taal
Nederlands
Literaire thema's

Boekcover Dik in mijn hoofd
Shadow
Dik in mijn hoofd door Victoria Farkas
Shadow
ADVERTENTIE
"Hij was echt die meester die iedereen voor de klas wil hebben"

Pabo-student Melle wil graag leraar worden. Wij spreken hem over zijn rolmodel en hoe het is om stage te lopen. Wil je meer weten over hoe het is om voor de klas te staan en hoe je zelf leraar kunt worden? Check onze pagina over ‘leraar worden’! 

Naar de pagina


Dik in mijn hoofdNaam: Betty Verbaan

Klas: 3B

Schrijver: Vicotoria Farkas

Uitgever: Moon

Waarom heb ik dit boek gekozen?

Ik heb het boek gekozen omdat ik van drama boeken houd. Ik dacht eerst dit is gewoon weer zo’n zelfde boek als die andere anorexia boeken. Maar toen ik hem ging lezen kon ik hem niet meer wegleggen. Het was een heel mooi boek. Je zat gelijk bij de eerste bladzijde al in het boek. Het was ook wel een heel heftig boek. De titel sprak me ook gelijk aan. Ik vind anorexia een heel interessant onderwerp en dat is ook een reden dat ik het ben gaan lezen. Mijn spreekbeurt is er ook over gegaan. Het is ook een non-fictie boek dus het is dus waargebeurt.

Samenvatting van het boek.Als Roos en haar beste vriendinnen (Karlijn, Jet en Eva) een middag naar de stad gaan om te winkelen voor een feest van school. Ziet ze een hele mooie broek, als ze die aan heeft zit hij best wel strak. Ze besluit hem toch te kopen, dan maar even opletten wat ik eet denkt ze bij zichzelf. De volgende dag begint ze ermee en tot haar verbazing lukt heel goed. Ze houd het langer vol als gedacht. Maar het gaat voor haar doen niet snel genoeg dus ze gaat flink sporten. Elke dag gaat ze op de fiets naar school en ze rent elke dag een heel stuk. Ze is ook nog verliefd op de populairste jongen van de school, en als er ook nog een nieuw meisje in de klas komt word roos helemaal onzeker over zichzelf. Het meisje heet Noa en ze is heel dun en knap en heeft altijd korte rokjes aan. Haar vriendinnen vinden Noa erg aardig. Als ze op dat feest zijn past ze haar nieuwe broek. Ze vind dat ze er geweldig uitziet, maar als ze Noa ziet, dan twijfelt ze weer over haar zelf. Jet en eva zijn helemaal weg van Noa en neemt haar mee naar de populaire jongen Constantijn. Ze dansten heel de avond met elkaar en aan het eind van de avond zaten ze te zoenen. Ze was echt verschrikkelijk boos op Jet en Eva. Maar Jet en Eva wisten niet dat ze verliefd was op Constantijn, dat durfde ze niet tegen ze te zeggen. Ze was bang dat ze haar uitzouden lachen. Hoe kan een dik meisje nou zo’n knappe en populaire jongen krijgen. Vanaf toen ging ze echt heel hard lijnen. Ze at bijna niets meer sloeg maaltijden over en liet haar vriendinnen in de steek. Ze ging veel meer sporten en fietsen op de hometrainer. Haar vriendin raakte ze een beetje kwijt. Dat was haar eigen schuld want ze ging niet meer met ze om in de pauze en na school ook niet, ze had steeds weer andere smoesjes en de smoesjes werden ook steeds beter dat je ze wel moest geloven. Ze werd steeds dunner en dunner. Op pro-ana had ze haar nieuwe vriendinnen gevonden en telde elke calorie die er in haar eten zat. 40 kilo was haar streef gewicht. Maar ze was dus nog steeds 5 kilo te zwaar! Ze maakt geen ruzie meer thuis. Ze geeft ook over en ze slikt laxeerpillen. Op een dag op school valt ze flauw. Ze word naar een kliniek gebracht en is verschrikkelijk boos op iedereen. Als ze dan wat zwaarder geworden is mag ze weer naar huis. Iets later krijgt ze weer anorexia en er staat niets in over hoe dat afloopt dus misschien komt er nog wel een volgende deel.toen ze gingen winkelen gingen ze naar de H&M dus het speelt zich in deze tijd af.

Het speelt zich gewoon in Nederland ergens in een stad af.

De belangrijkste personages zijn:Roos:

Uiterlijke kenmerken: blond haar, blauwe ogen, een erg dun.

Iets over Roos: Roos is de hoofdpersoon in dit boek en is verliefd op Constantijn. Alleen zit haar iets in de weg: haar onzekerheid en het nieuwe perfecte meisje ‘Noa’.Karlijn:

Uiterlijke kenmerken: wordt niet verteld.

Iets over Karlijn: Karlijn is de beste vriendin van Roos. En ze weet alles van Roos, behalve Roos haar grootste afslank geheim.Jet:

Uiterlijke kenmerken: wordt niet verteld.

Iets over Jet: Jet is een meisje die heel onbezorgd is, altijd vrolijk en spontaal. En heeft heel veel zelfvertrouwen. Roos is ook vaak jaloers op Jet.Eva:

Uiterlijke kenmerken: word niet verteld.

Iets over Eva: Eva heeft humor, en maakt altijd flauwe grapjes. En ook Eva is één van de vriendinnen van Roos.Noa:

Uiterlijke kenmerken: slank en lang.

Iets over Noa: Noa is een meisje vol zelfvertrouwen. Het type meisje waar elke jongen voor valt vindt Roos.Spanning

In het boek word het niet echt spannend, het word eerder een zielig en een leerzaam boek.


REACTIES

A.

A.

hahahahahahahhahaha
wat een leuk boek qq
xxxx

11 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "Dik in mijn hoofd door Victoria Farkas"