Ben jij 16 jaar of ouder? Doe dan mee aan dit leuke testje voor het CBR. In een paar minuten moet je steeds kiezen tussen 2 personen.

Meedoen

Dik in mijn hoofd door Victoria Farkas

Beoordeling 5.2
Foto van een scholier
Boekcover Dik in mijn hoofd
Shadow
  • Boekverslag door een scholier
  • 2e klas vmbo | 277 woorden
  • 26 maart 2008
  • 95 keer beoordeeld
Cijfer 5.2
95 keer beoordeeld

Boekcover Dik in mijn hoofd
Shadow
Dik in mijn hoofd door Victoria Farkas
Shadow
ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie
Over het boek Dik in mijn hoofd

´Dik in mijn hoofd´ is een non-fictief boek. Dat betekent dat dit boek een waargebeurd verhaal is. Victoria heeft voor dit boek verschillende vrouwen en meisjes geïnterviewd die anorexia hebben gehad of het nog altijd hebben. Het verhaal gaat over Roos, ze is veertien en vindt zichzelf te dik. Daarom besluit ze drastisch te gaan lijnen. Eerst door niet meer te snoepen, dan door minder te eten en ten slotte door over te geven, laxeermiddelen te gebruiken en fanatiek te gaan sporten. Roos wordt dunner en dunner, maar ze heeft niet door dat haar leven in gevaar komt.

Over Victoria Farkas

Victoria Alexandra Farkas is geboren op 25 april 1973 in Amsterdam. Op jonge leeftijd wist Victoria al dat ze schijfster wou worden. Maar toch volgde ze vier jaar lang de lerarenopleiding in Amsterdam. Intussen schreef ze thuis korte en lange verhalen, gedichten en bedacht ze honderden ideeën voor nieuwe verhalen. Uiteindelijk kwam Victoria als lerares voor de klas terecht. Het eerste jaar gaf ze les aan kinderen met een verstandelijke handicap. Na dat jaar ging ze naar een andere school en gaf ze les aan kleuters. Maar na drie jaar stopte ze met lesgeven. Ze liet haar droom uitkomen, ze werd schrijfster.


Anorexia nervosa

Anorexia nervosa betekent letterlijk ‘gebrek aan eetlust door psychische oorzaken’. Deze naam is misleidend, omdat de patiënten die eraan lijden, geen gebrek aan eetlust hebben. Ze hebben wel honger maar ze geven er niet aan toe.
Mensen met anorexia denken de hele dag aan eten en afvallen. Ze tellen de calorieën van alles wat ze eten, ze wegen zich dagelijks en meten hun lichaamsomvang.

REACTIES

B.

B.

erg bedank ik heb er veel aan gehad en een heel goed cijfer gekregen voor mijn boekpresentatie

12 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "Dik in mijn hoofd door Victoria Farkas"