Diary Of A Wimpy Kid door Jeff Kinney

Beoordeling 6
Foto van een scholier
Boekcover Diary Of A Wimpy Kid
Shadow
  • Boekverslag door een scholier
  • groep 8 | 471 woorden
  • 25 januari 2015
  • 247 keer beoordeeld
Cijfer 6
247 keer beoordeeld

Boek
Vertaald als
Het leven van een loser
Auteur
Genre
Taal
Nederlands
Vak
Methode
Eerste uitgave
2010
Pagina's
223
Oorspronkelijke taal
Engels
Verfilmd als
Prijzen

Boekcover Diary Of A Wimpy Kid
Shadow

Being a kid can really stink. And no one knows this better than Greg Heffley, who finds himself thrust into middle school, where undersized weaklings share the hallways with kids who are taller, meaner, and already shaving.

 

In Diary of a Wimpy Kid, author and illustrator Jeff Kinney introduces us to an unlikely hero. As Greg says in his diary: ‘Just don…

Being a kid can really stink. And no one knows this better than Greg Heffley, who finds himself thrust into middle school, where undersized weaklings share the hallways with kids w…

Being a kid can really stink. And no one knows this better than Greg Heffley, who finds himself thrust into middle school, where undersized weaklings share the hallways with kids who are taller, meaner, and already shaving.

 

In Diary of a Wimpy Kid, author and illustrator Jeff Kinney introduces us to an unlikely hero. As Greg says in his diary: ‘Just don’t expect me to be all “Dear Diary” this and “Dear Diary” that.

 

Luckily for us, what Greg Heffley says he won’t do and what he actually does are two very different things.

Diary Of A Wimpy Kid door Jeff Kinney
Shadow
ADVERTENTIE
Twijfel je nog over jouw studiekeuze?

Of heb je hulp nodig bij het inschrijven? Bezoek dan onze Extra Open Avond op 7 juni. Kom een kijkje nemen en voel hoe het is om te studeren bij Hogeschool Inholland. Wij staan voor je klaar! 

Meld je aan!

Dit boek is geschreven door Jeff Kinney, een Amerikaanse schrijver en het is vertaald door Hanneke Majoor. Bram Botermans, de hoofdpersoon van dit boek, moet een danspartner vinden voor de schoolfeest. En dát is een MEISJE!! Het meisje dat hij als eerst in gedachten had, was al bezet. De volgende twee ook, en zo ging het maar door. Steeds dacht Bram dat hij als enige over zou blijven. Zie je het al voor je, Bram midden op de dansvloer? Zijn beste vriend Theo is zijn redder in nood. Hij heeft namelijk ook geen danspartner. Als ze dus samen geen danspartner hebben, staan ze samen voor schut! Maar Bram, Theo en de meisjes die Bram in gedachten had om ermee te dansen op de dansvloer, zijn niet de enige personages. Rik, Brams broer, vader, moeder, broertje en een paar klasgenootjes van Bram komen er ook in voor.

Bij Bram thuis is het een RAMP! Zijn totaal mislukte, en onopgevoede oom logeert namelijk bij hem thuis! Maar gelukkig is Bram om een ding wel blij. Zijn oom geeft zojuist liefdesadvies. Bram wordt helemaal in LOVE gezet, maar is hij daar wel klaar voor? Zal Bram wel een danspartner kunnen vinden? Lopen ze samen zonder danspartner over de dansvloer? Dat zeg ik pas als je het boek hebt gelezen…

Wat ik nog even kwijt wil, is dat ik je dit boek heel erg aanraad. Waarom? Nou, omdat ik het een heel humoristisch (grappig) boek vind. Hij beleeft niet alleen in dit boek spannende dingen maar ook in zijn andere delen. Hij heeft er zojuist negen!! Zijn eerste deel heet: Het Leven van een Loser, de deel die we tot nu toe als laatste deel in het Nederlands vertaald zien,  heet: Het Leven van een Loser, Niet te Filmen! Maar twee van deze serie, Het Leven van een Loser dus, is niet echt een leesboek. Één daarvan heet: Jouw leven als een Loser. (Die zie je hier links van je!)  Je kunt er zelf ook in schrijven. De andere heet: Het Leven van een Loser, Niet te Filmen! Dat is niet echt een leesboek, maar meer een boek, met foto’s en daarin zitten Brams gebeurtenissen en een paar alinea’s, waarin hij verteld wat er gebeurd. (Die zie je rechts van deze bladzijde.) Wat ik nog meer leuk vind aan deze boeken, zijn de belevenissen. Ook vind ik de plaatjes die in de boeken staan heel erg mooi. En wist je dat Jeff Kinney, de schrijver van deze boeken, ze zelf tekent? En dan nog één laatste weetje: wist je dat het nieuwe boek in Amerika, deel 8, Diary of a Wimpy Kid, Hard Luck heet? Nou dit was mijn boekverslag dus. Ik hoop dat je het leuk vind. Veel plezier met het boek!

REACTIES

D.

D.

Zibi

6 jaar geleden

L.

L.

super leuk boek!!!

6 jaar geleden

G.

G.

super leuk boek al zeg ik het zelf ik hou van het leven van een loser dus ik ben eigenlijk gewoon een SUPERFAN

5 jaar geleden

B.

B.

izan hoofd dit is kort jij hebt je verslag verneukt ga beter een verslag doen van groep 4 izan hoofd

5 jaar geleden

P.

P.

boizan

4 jaar geleden

een scholier

een scholier

AHHAHHAHAHAH JA WOLLAH

6 maanden geleden

S.

S.

Ik snap dit niet

5 jaar geleden

een scholier

een scholier

wazebiiiii

6 maanden geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "Diary Of A Wimpy Kid door Jeff Kinney"