Hoe kies jij een studie?

Daar zijn wij benieuwd naar. Vul onze vragenlijst in en bepaal zelf wat voor beloning je daarvoor wilt krijgen! Meedoen duurt ongeveer 7 minuten.

Meedoen

Diary Of A Wimpy Kid door Jeff Kinney

Beoordeling 7.8
Foto van Jean-Pierre
Boekcover Diary Of A Wimpy Kid
Shadow
  • Boekverslag door Jean-Pierre
  • 2e klas tto vwo | 420 woorden
  • 15 juni 2018
  • 82 keer beoordeeld
Cijfer 7.8
82 keer beoordeeld

Boekcover Diary Of A Wimpy Kid
Shadow

Being a kid can really stink. And no one knows this better than Greg Heffley, who finds himself thrust into middle school, where undersized weaklings share the hallways with kids who are taller, meaner, and already shaving.

 

In Diary of a Wimpy Kid, author and illustrator Jeff Kinney introduces us to an unlikely hero. As Greg says in his diary: ‘Just don…

Being a kid can really stink. And no one knows this better than Greg Heffley, who finds himself thrust into middle school, where undersized weaklings share the hallways with kids w…

Being a kid can really stink. And no one knows this better than Greg Heffley, who finds himself thrust into middle school, where undersized weaklings share the hallways with kids who are taller, meaner, and already shaving.

 

In Diary of a Wimpy Kid, author and illustrator Jeff Kinney introduces us to an unlikely hero. As Greg says in his diary: ‘Just don’t expect me to be all “Dear Diary” this and “Dear Diary” that.

 

Luckily for us, what Greg Heffley says he won’t do and what he actually does are two very different things.

Diary Of A Wimpy Kid door Jeff Kinney
Shadow

Oefenen voor je mondelingen?

Komen je mondelingen er aan en wil je oefenen? Probeer onze Boekenquiz. We stellen je open vragen over de gelezen boeken.

Het leven van een loser: Gedumpt

Jeff Kinney

 

Titel:  Het leven van een loser: Gedumpt

Serie: Het leven van een loser

Deel: 8

Auteur: Jeff Kinney

Niveau: A

Uitgever: de Fontein

Pagina’s: 223

Hoofdpersoon: Bram Botermans

Samenvatting:

 Bram Brotermans zijn beste vriend is Theo maar sinds Bram maandag weer op school komt, komt hij erachter dat Theo een vriendin heeft. En als er iemand was die als laatste een vriendin zou krijgen was het Theo volgens Bram. Alles dat Bram en Theo normaal deden vindt Anouk kinderachtig. Sindsdien gaan ze niet meer met elkaar om. Bram vindt dat hij gedumpt is. Hij gaat opzoek naar een nieuwe vriend die Theo voor zolang de relatie duurt kan vervangen. Het leukt hem niet om de ideale vervanger te vinden.

Uiteindelijk stuit hij thuis op een Magic 8-ball. De bal bepaalt welke beslissingen hij wel of niet moet nemen. Zijn familie komt ook op bezoek maar dat belooft niet veel goeds want als vader Botermans ergens een hekel aan heeft is het wel de familie van zijn vrouw. Vaak gat hij die dag weg. Bram komt op een gegeven moment ook nog in de problemen door zijn magic 8-ball omdat de geschiedenis docent denkt dat het een hightech afkijkapparaatje is. Hij moet naar de conrector en binnen 15 minuten staat zijn moeder op de stoep van de school. Zijn moeder praat hem eruit maar dan begint de conrector over zijn cijfers en daar wordt zijn moeder niet blij van. Hij is bang dat hij naar zomerschool moet, maar dat wil hij absoluut niet want daar hoort hij erge dingen over die je niet zelf wil meemaken. Hij gaat extra goed zijn best doen en maakt al zijn huiswerk af dat hij moest doen voor de afgelopen weken. Zijn moeder helpt hem een handje en uiteindelijk is het allemaal af, maar hij moet over 5 dagen een Betaproject voor biologie inleveren en dat is niet zijn sterkste vak. Uiteindelijk heeft hij het de laatste dag afgemaakt en is zijn docent en zijn moeder blij met het resultaat. 1 week later heeft Theo geen verkering meer en is alles weer gewoon zoals het hoort te zijn.

 

Mening: Ik vind het een erg leuk boek. Het is precies mijn genre: Humor. Het is erg grappig met een leuke twist eraan. De dingen die hij meemaakt zijn erg leuk. Ik heb alle delen van deze serie gelezen en vind ze allemaal super. Zeker aan te raden voor iemand die veel van humor.

Leeftijd: 10-15 jaar

Cijfer: 10/10

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "Diary Of A Wimpy Kid door Jeff Kinney"

Ook geschreven door Jean-Pierre