Havisten uit de bovenbouw gezocht! Vul deze korte vragenlijst over jouw studiekeuze in en maak kans op een Bol.com bon t.w.v. 15 euro.

Doe mee


0
Het leven van een loser Gedumpt, geschreven en getekend door: Jeff Kinney
Uitgever: Amulet Books New York
Uitgever Nederland: De Fontein Jeugd en vertaald door Hanneke Majoor

1
A.
Bram Botermans, want het is zijn dagboek en we lezen zijn verhaal.
B. Bram heeft een heel groot probleem, want zijn beste vriend Theo heeft een vriendin en dat vindt Bram niet leuk, want hij gaat nu meer om met zijn vriendin dan met Bram zelf en Bram zijn enige vriend is Theo
C. Gelukkiger, want hij heeft zijn beste/enige vriend weer terug.

2
Bram had niks te doen na school niks te doen dus hij ging naar een naschoolse club en hij kwam uiteindelijk bij de jaarboek club. Hij werd fotograaf van de club en hij moest allemaal foto’s maken van de leerlingen voor in het jaarboek. Theo en zijn vriendin (Anouk) tot schattigste stel uit gekozen door de leerlingen en dat was de druppel voor Bram en hij ging weg bij de club. Bram moest ook nog een Bètaproject inleveren en hij had nog, maar 1 week en hij had niet eens een onderwerp dus ging hij naar de andere kant van de school, want daar was een groep die allemaal Bètaprojecten, werkstukken en boekverslagen hadden, maar hij zag in dat het niet zo slim was en ging weg. Hij had nog, maar 1 dag om het bètaproject af te maken en hij had uiteindelijk een onderwerp. Hij had de hele nacht aan gewerkt, maar toen zij zijn moeder dat je ook nog een verslag moest maken en toen raakten Bram in stres. Hij dacht dat hij het morgen vroeg kon maken, maar zijn wekker ging pas om 8 uur en hij moest om half 9 naar school, maar uiteindelijk heeft zijn moeder het de hele nacht zitten te typen en hij kreeg een redelijke cijfer. Theo had geen vriendin meer, haar vriendin (Anouk) had hem de hele tijd gebruikt.
Zij had alleen verkering met hem om haar oude vriendje terug te krijgen en het was gelukt. Theo had waarschijnlijk ook geen vrienden en uiteindelijk ging Bram weer bij hem zitten en hem troosten ook al deed Theo heel stom tegen hem toen hij nog een vriendin had. Sproet een sukkel is nu een van de populairste kind van de school vanwege dat hij alles kon uitgooien uit zijn navel.

3
A.
Bij het stukje dat hij vrienden nodig heeft.
B. Ik zou gewoon met iedereen vrienden proberen te worden. Je weet nooit of iemand je mag of je haat.

4
Romantiek: Je ziet dat Theo en Anouk verliefd op elkaar zijn en dat Anouk Theo alleen gebruikte om haar oude vriendje terug te krijgen.
Familie: Bram zijn Familie komt bij elkaar en vieren samen Pasen en het gaat dan heel erg fout, want Bram had een overgrootmoeder en die is vorige jaar overleden en ze had haar ring moeten erven, maar ze had bij haar laatste Pasen had ze het in een verrassing eitje gestopt en toen zijn ze het kwijtgeraakt. Dus kwam er ruzie voor wie de ring bedoelt was. Uiteindelijk had Bram hem gevonden en stopte het in haar moeders kast zodat niemand.

5
Dit boek doet me denken aan Tom Groot, want ze hebben alle 2 ook een logboek/dagboek bij gehouden we beleven hun avontuur ook.

6
Vrienden komen en vrienden gaan en familie is voor altijd, want het is een mooie zin, omdat het ook nog klopt en waar is.

7
A, want het is een leuke boek en is onthoud dit soort boeken heel snel en vergeet het niet zo gauw

8
Achter de wolken schijnt de zon: want Theo was eerst heel naar tegen Bram aan het doen, maar toen waren ze weer vrienden.
Beter een half ei dan een lege dop: Beter vrienden zijn met sproet dan geen vrienden hebben en voor altijd alleen blijven.
Boontje komt om zijn loontje: want bij dat ene groep ze verkochten illegale projecten, boekverslagen en werkstukken en werden betrapt en moesten ze naar zomerschool.
De wens is de vader van de gedachte: want Bram wilt geloven dat hij heel populair is, maar hij heeft geen vrienden en is een sukkel.
Wie a zegt moet ook b zeggen: Bram moest doorgaan met een club zoeken anders moest hij weer door die enge bos lopen/wandelen/rennen.

Geen rozen zonder doornen: ook al heeft Bram het zwaar hij moet gewoon door gaan en het negeren en gewoon aan het positieve denken.
We gaan geen ijsje eten: Bram doet alles verkeerd, heeft altijd pech en krijgt overal de schuld over terwijl hij sommige dingen niks aan kon doen.
Als een kat in een vreemd pakhuis: Toen Bram in de brugklas zat kende hij niemand alleen Theo, maar Bram vond het gênant als hij met Theo omging.

Olie in het vuur gooien: Bram en Theo hebben altijd weer ruzie om de domste redens en ik vind dat Bram ze zelf veroorzaakt, want hij is niet blij voor zijn vriend als hij een vriendin heeft.
Het zijn de slechtste vruchten niet waaraan de wespen knagenTheo is altijd aardig tegen Bram en Bram zegt altijd nare dingen over Theo en laat Theo ook al het moeilijke klussen doen.

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

super-G2006

super-G2006

leuke recensie

2 jaar geleden

marjan

marjan

knap ik heb een 5.4 op mijn boekverslag

1 jaar geleden

Kifesh

Kifesh

Kill dat komt vanwege het feit dat er plagiaat op zit snap je

11 maanden geleden