De zwarte rugzak door Abbing & Van Cleeff

Beoordeling 5.4
Foto van een scholier
Boekcover De zwarte rugzak
Shadow
  • Boekverslag door een scholier
  • Klas onbekend | 348 woorden
  • 7 juni 2001
  • 234 keer beoordeeld
Cijfer 5.4
234 keer beoordeeld

Boekcover De zwarte rugzak
Shadow
De zwarte rugzak door  Abbing & Van Cleeff
Shadow
ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie
Schrijver: Abbing en van Cleeff Mening: Ik vond het verhaal erg onrealistisch maar wel leuk om te lezen Samenvatting: Op een dag in een zomervakantie vertrekt een trein vanuit vanuit Utrecht naar het Vivacanciakamp in Frankrijk. Op het perron in Frankrijk staan er vijf kinderen, deze kinderen hebben geen zin in het kamp en besluiten zelf op pad te gaan. Tessel een van de kinderen kijkt in haar rugzak en merkt dat het haar rugzak niet is maar dezelfde zwarte alleen van iemand anders. In de rugzak zit een marmeren paardenpoot de kinderen weet geen raad met de rugzak en nemen hem gewoon mee. Ze zwerven door de Fransen bossen en weilanden en blijven in de openlucht slapen. Tessel bekeek de tas nog eens en zag er een kaart in zitten met allemaal kruisjes erop. De kinderen hadden toch niks te doen en gingen naar de kruisje toe. Bij het eerste kruisje was een beeld dat helemaal kort en klein geslagen was en bij het tweede kruisje was dat ook zo. Het eerste beeld was een vrouw haar naam stond eronder. Er was een dorpje dicht in de buurt en daar was waarschijnlijk het 2e kruisje. In het dorpje aangekomen zien ze het model wat voor het beeld van de vrouw had gestaan het was de bakkersvrouw.De volgende dag bleek de vrouw vermoord te zijn en de kinder gingen verder op pad naar het volgende kruisje. Bij een beeldhouwer stond het grootste kruisje deze tuin stond vol met beelden. 1 daarvan was een kat van de beeldhouwer de kinderen spraken de beeldhouwer en zagen de kat zitten. De volgende 2 dagen bleek de kat vermoord te zijn en het beeld was kapot geslagen. Alle beelden die kapot waren geslagen waren van de beeldhouwer waar bij ze op bezoek waren. Aan het eind redde de kinderen de beeldhouwer van de dood. Hij was bijna vermoord door zijn jaloerse neef hij had ook alle beelden kapot geslagen. En de kat en de vrouw vermoord. De kinderen krijgen een lift van de beeldhouwer en rijden weer met de trein naar Utrecht toe.

REACTIES

M.

M.

ik het verslag echt super ,ik heb er op school een 8 voor gehad

22 jaar geleden

E.

E.

hey man, ik ben elias uit amsterdam je hebt me leven gered!!! ik moest een boekverslag maken en ik had nog geen boek gelezen je bent de man!
mzzl
elias

22 jaar geleden

J.

J.

Bedankt ik kwam er net achter dat ik een uitreksel moest maken voor morgen!!!

22 jaar geleden

J.

J.

hoi ik vind jou uitreksel knude wat er in staat daar is niks van waar het is een cool boek een gaaf boek een stylo boek het beste

22 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "De zwarte rugzak door Abbing & Van Cleeff"