De zwarte baron door Annejoke Smids

Beoordeling 7.7
Foto van een scholier
Boekcover De zwarte baron
Shadow
  • Boekverslag door een scholier
  • 1e klas havo/vwo | 689 woorden
  • 9 juli 2015
  • 29 keer beoordeeld
Cijfer 7.7
29 keer beoordeeld

Boek
Auteur
Genre
Taal
Nederlands
Vak
Methode
Eerste uitgave
2004
Pagina's
343
Oorspronkelijke taal
Nederlands
Onderwerpen

Boekcover De zwarte baron
Shadow
De zwarte baron door Annejoke Smids
Shadow
ADVERTENTIE
Sturen mensen in jouw appgroep ongevraagd naaktbeelden door?

Weinig mensen zitten te wachten op ongevraagde naaktbeelden, maar toch worden ze massaal doorgestuurd. Het verspreiden van zulke beelden is eenvoudig, maar kan grote gevolgen hebben voor degene over wie het gaat. Het is dus belangrijk om in actie te komen als je ongevraagd naaktbeelden van iemand hebt ontvangen. Weten wat jij het beste kunt doen? 

Check het nu!

Boek: De zwarte Baron
Schrijver: Annejoke Smids
Illustratie: John Rabou
Omslagontwerp: Studio Jan de Boer 
Uitgever: Ploegsma Amsterdam

Mening vooraf: 
Eerlijk gezegd kende ik de boeken en Annejoke Smids niet, maar ik denk dat ik het boek heel leuk ga vinden. De kaft van het boek vind ik al spannend. En toen ik de inleiding las wist ik het zeker. Wat ik er ook leuk aan vind is; dat mijn achternaam Barron in de titel staat al schrijf je dat met één R (Baron).

Samenvatting:
Julien is de hoofdpersoon hij woont samen met zijn zus Sophie bij hun oom en tante. Julien zoekt Jean-Marc. Even later staat hij voor de port van het kasteel Bélibaste. Het is geen fijn oord, er gebeuren altijd vreemde dingen. Zijn zus laat hem schrikken. Daarna zoeken ze samen naar Jean-Marc. Als ze terug naar huis gaan begint het te onweren. Ze schuilen bij een dikke eik, maar Julien loopt naar een dunne boom. Dan slaat de bliksem in op de dunne boom. Julien voelt een schok. Even later komt hij weer bij, omringd door een groep zwarte ridders. Ze nemen hem mee naar het kasteel. Daar maakt hij kennis met de ridders. Guy Tarascon is de Baron van Bélibaste, Thierry de Vilmorin, Gustave Raynouard, Barthélemy Lizier en Christian Dupont. 

Drie weken verstreken en Julien zit nog steeds op Bélibaste. Hij leert boogschieten en paardrijden. En is er achter gekomen dat de Baron hem een wonderkind vindt. De baron heeft gehoord over een goudsmid die zilver in goud kan veranderen. Maar dat blijkt een nepper te zijn. 
Sophie is aangekomen op het kasteel. Ze doet zich voor als een jongen genaamd Michel de leerling van de alchemist die op vreemde wijze verdronk. 
Een paar weken later arriveert er een magiër genaamd Domenico Parlobene. Hij wordt de nieuwe leermeester van Bruno, Julien en Michel (eigenlijk Sophie).
Maar dan komen ze er achter dat Michel eigenlijk Sophie is. Domenico beschouwt dat als een goed teken. En nu wil hij er voor zorgen dat de Sophie met de Baron trouwt. Of toch met Julien. Maar gaat de Baron iemand anders trouwen. Bélibaste wordt belegerd door de koning.
En gaan nu gaan ze naar Montfort-Amiel. Een van de kastelen van de Baron in het zuiden van Frankrijk. Aangekomen op het "nieuwe" kasteel gaat alles weer zoals van ouds. Maar dan verband de paus de baron uit de kerk.
 En dan is het gelukt ze hebben goud gemaakt, ze zijn goed op weg om De Steen der Wijzen te make.Dan tijdens midzomernacht gaan Bruno, Sophie, Julien, de baron en Dominico het bos in ze doen een aantal rituelen, schrijven tekens op de grond en
ze moeten doodstil blijven staan. Dan verschijnt er een geest Belial iedereen schrikt en rent weg. De volgende dag gaan ze naar het dorp en hoort de baron dat hij vervloekt is door de priester. De baron is razend en wil meteen weer weg uit Monfort-Amiel naar Italië naar kasteel Montefeltro. Daar is nog een andere alchemist en Dominico kan het niet goed met hem vinden. Onder het kasteel zit een mijn. En Julien en Sophie weten zeker dat Jean-Marc daar zit te werken. En de Vilmorin wil weggaan met Fabienne de vrouw van de baron. En het is Dominico niet gelukt om de steen te maken want de doelen waren niet zuiver. Julien en Sophie hebben Jean-Marc gevonden ze blazen een gat om naar buiten te komen alle kinderen in de mijn rennen voor hun leven. Maar het water is te sterk toch vinden ze hun weg eruit en zien het kasteel met de baron er nog in ondergaan.

Mening achteraf:
Ik vind dit boek hartstikke leuk want, er zitten echt hele leuke wendingen in en dat maakt het spannend. Of dan zijn ze dichterbij het maken van De Steen der Wijzen of het vinden van Jean-Marc. Ik heb dit boek met veel plezier gelezen en denk dat ik nog meer boeken ga lenen van Annejoke Smids.

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "De zwarte baron door Annejoke Smids"