ADVERTENTIE
Luisterboeken: de makkelijke optie? Lars is niet echt een fan van lezen. Daarom gaat hij op zoek naar de beste manieren om door zijn leeslijst heen te komen. Red je het met alleen maar samenvattingen, of is een e-reader of luisterboek een betere optie? Deze video wordt mede mogelijk gemaakt door Storytel.

Probeer 30 dagen gratis

Algemene informatie
Titel: De zevensprong
Schrijver: Tonke Dragt
Jaar van uitgave: 2004
Over de schrijver van het boek:

Tonke Dragt werd geboren in Nederlands-Indië. Na de Tweedewereld oorlog kwam zij met haar moeder en zusjes naar Nederland. In 1961 verscheen haar eerste boek: Verhalen van tweelingbroers. Een jaar later kwam De brief voor de koning. In 2004 kreeg dit boek de Griffel der Griffels. Een ander bekend boek van Tonke Dragt is De zevensprong die ook verfilmd is.
Het uiterlijk van het boek

Ik heb dit boek gekozen omdat het er spannend uitziet. Meestal houd ik wel van spannende boeken. Ik heb de achterkant gelezen en daarop lijkt het ook om een spanend boek te gaan.
De inhoud van het boek
Hoofd personen: (veel weet ik er nog niet omdat ik het boek nog niet helemaal heb gelezen) Frans van der Steg.
Wat er gebeurt met de hoofd personen:

Frans van der Steg is leraar van de vijfde klas. Hij vertelt elke dag tijdens het opruimen een verhaal. Deze verhalen heeft hij ‘zoogenaamd’ meegemaakt. De verhalen gingen over zijn gebeurtenissen in het koninkrijk van Torelore. Meester Frans werd ook wel Frans de Rode genoemd omdat hij in zijn verhalen tegen iedereen op kon. Na al die verhalen wist hij even niets meer. Tot hij begon over een mysterieuze brief. Tot hij zelf op een dag echt de mysterieuze brief krijgt. Hij denkt dat het een grap van de kinderen uit de vijfde klas is.
Belangrijke gebeurtenissen:

Wanneer Frans de brief krijgt.
Het boek in het algemeen

Ik vond het verhaal makkelijk te lezen.
Ik vond het verhaal leuk, grappig, mooi, spannend. En ik zou het boek aan iemand anders aanraden, omdat het heel erg leuk is en niet al te moeilijk om te lezen
Tot slot

Het verhaal vind ik tot nu toe nog erg leuk en spannend.

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.