Bovenbouwers gezocht!

Ben je bezig met je studiekeuze en doe je havo of vwo? Doe mee aan dit onderzoek over een Nederlandse universiteit. Vul de vragenlijst in en maak kans op één van de Bol.com bonnen!

Doe mee!

De vlucht door Suzanne Vermeer

Beoordeling 7.2
Foto van een scholier
Boekcover De vlucht
Shadow
  • Boekverslag door een scholier
  • 3e klas vmbo | 1293 woorden
  • 28 oktober 2014
  • 40 keer beoordeeld
Cijfer 7.2
40 keer beoordeeld

Boek
Auteur
Genre
Taal
Nederlands
Vak
Methode
Eerste uitgave
2007
Pagina's
254
Geschikt voor
bovenbouw vmbo/havo
Punten
1 uit 5
Oorspronkelijke taal
Nederlands
Literaire thema's

Boekcover De vlucht
Shadow
De vlucht door Suzanne Vermeer
Shadow

Persoonlijke reactie:

Dit boek vond ik een spannend boek. Het ging over iemand in die in de toerisme werkt. Dat vind ik wel heel erg leuk. Alle gebeurtenissen in dit verhaal waren spannend. Daar houd ik wel van.
Dit boek is niet echt van mijn leeftijdscategorie maar meer voor volwassene. Soms snapte ik helemaal niks van het boek. Ik denk dat dit verhaal wel in het echt zou kunnen gebeuren. Op de wereld zijn denk ik wel genoeg criminele connecties waar het draait om drugs en geld en waar ze mensen gebruiken om hun klussen te klaren. Alleen de mensen merken daar weinig van totdat je er zelf in terecht komt.

Samenvatting:
Het leven van Dagmar Vredeling loopt goed. Ze werkt als stewardess en woont 2 jaar samen met haar vriend Ruben de La Porte. Maar dan als er een feestje is komt Dagmar erachter dat Ruben regelmatig vreemd gaat. Die avond thuis is Dagmar zo boos op Ruben dat ze hun relatie verbreekt. Ruben word door Dagmar het huis uitgezet en mag nooit meer terug komen. Ruben laat het hier niet bij zitten en verspreid aan iedereen leugens over Dagmar. Iedereen gelooft wat Ruben zegt en laten haar vallen als een baksteen. Hierdoor voelt Dagmar zich zo slecht en nutteloos dat ze haar werk ook niet goed uitvoert. Dan krijgt haar baas klachten van passagiers en van collega’s . ze word tijdelijk ontslagen en gaat er 2 weken er tussen uit naar Mallorca. Daar werkt haar vriendin Marianne, Zij werkt daar als reisleidster. Marianne helpt haar door alle problemen heen en probeert haar wat op te beuren na al het gedoe met Ruben. Als de 2 weken daar om zijn gaat ze weer terug naar Nederland. Dagmar is al weer een aantal weken in Nederland. Dan word ze gebeld vanuit Mallorca dat haar vriendin Marianne is neergestoken.
Dagmar probeert achter de dood te komen van Marianne. Daarom reist ze af naar Mallorca en probeert er daar achter te komen. Ondertussen heeft ze ook nog relatie problemen met Ruben. Daarom schakelt ze een privé detective in. Via hem probeert ze erachter te komen waar Ruben is en wat hij uitspookt. Later als ze op Mallorca is krijgt ze ineens telefoon van Ruben, Ruben wil het nog proberen goed te maken en niet met ruzie uit elkaar gaan en vrienden blijven maar Dagmar voelt daar niks voor en dumpt hem kei hard. En ze wilt dat Ruben haar nooit meer belt , hij belooft dat hij nooit meer zou bellen. En dat doet hij ook.
Dan gaat het verhaal door op Mallorca dat ze de dood van haar vriendin wilt achterhalen. Uiteidelijk komt ze erachter. Maar ze zal het nooit zeker weten. En zo eindigt het boek.
In dit boek is Dagmar de hoofdpersoon. Ze heeft veel relaties met andere personen in dit boek. Onder andere met Ruben. Dat is haar vriend maar het gaat uit al vrij snel in het begin van dit verhaal. Verder heeft ze nog een relatie met haar collega’s . Ze kan goed met de collega’s overweg. Totdat Ruben allemaal leugens over haar verspreid. Dan laat iedereen haar vallen als een baksteen. Haar enige vriendin die ze nog heeft is Marianne zij is reisleidster op het eiland Mallorca. Als ze er dus achter komt dat ze is neergestoken staat ze er helemaal alleen voor. Op het eiland ontmoet ze Orlando Pons. Ze heeft een keer een date met hem gehad. Maar daar bleef het bij. Verder zijn ze hele goede vrienden gebleven. Orlando helpt haar met het onderzoek op de moord van haar vriendin Marianne. Alle gebeurtenissen spelen zich af in Nederland en op Mallorca. Dit verhaal is geschreven in opbouwende stijl want de schrijver geeft elke keer meer informatie vrij om het boek spannend te houden. In dit verhaal zijn geen flashbacks het verhaal loopt in chronologische volgorde. Ze wisselen wel van het ene verhaallijn naar de andere. Dan gaat het over Dagmar met haar problemen met Ruben en dan weer over Dagmar met haar problemen van haar vriendin Marianne. Deze hoofdpersoon maakt veel ontwikkeling mee. In het begin van het verhaal was ze een vrouw die gewoon haar werkt deed. Nu is ze via al die problemen erachter gekomen dat aan haar werk nadelen zitten. Ze heeft nu wel van haar fouten geleerd en zal de volgende keer op haar hoede zijn.


Personages:
Dagmar Vredeling:
Dagmar is een vrouw die in de sector Toerisme werkt. Ze leid een leuk leven en ze werkt als stewardess . Ze heeft goede en leuke collega’s om zich heen en ze woont al 2 jaar samen. Haar leven veranderd helemaal als ze erachter komt dat haar vriend vreemdgaat.

Ruben de La Porte.
Ruben is de vriendin van Dagmar. Hij woont al 2 jaar samen met haar. Maar hij gaat regelmatig vreemd met andere vrouwen. Hierdoor komt er een eind aan zijn relatie

Marianne:
Zij werkt op Mallorca als reisleidster. Ze is de beste vriendin van Dagmar. Marianne ondersteunt haar vooral bij haar problemen. Marianne is een vrouw die vol van haar zelf is en heel zelfverzekerd. Altijd blij en nooit chagrijnig
Maar Marianne word neergestoken op het eiland Mallorca. Als Dagmar daarachter komt dan is ze de klos.

Orlando Pons:
Hij is de rijke touroperator van het Toerisme. Hij is een rijke man die veel geld verdiend. Als Dagmar 2 weken op Mallorca is ontmoet ze Orlando. Samen hebben ze een date die perfect is volgens Dagmar. Meer dan dat word het niet. Als Dagmar erachter komt dat haar vriendin is neergestoken blijft ze bij Orlando op het eiland. Hij ondersteund haar ook met wat er allemaal gebeurd.

Dit waren de belangrijkste personages in het boek.

Tijd:
Dit verhaal speelt zich af in Nederland en op Mallorca. Verder in Nederland in hun stamcafé De Derde Oktober. En op Mallorca op het appartementen complex Neptunes. In de stad Palma(de hoofdstad van het Spaanse eiland)
In dit boek zitten 2 verhaallijnen dat is namelijk een van in Nederland. Met Dagmars vriend Ruben die vreemd is gegaan. En het andere verhaallijn is op Mallorca dat de vriendin van Dagmar(Marianne) is neergestoken.Thema:
Dit is een literaire thriller. Het boek is bedoeld voor volwassene. Het gaat vooral ook over Toerisme. En de onderwereld van de drugshandel. Alles lijkt geweldig maar als je er zelf in terecht komt is het echt niet leuk. Het boek slaat niet echt aan bij mijn leeftijd. Naar mijn mening vind ik het meer aansluiten bij volwassenen of vanaf 16-17 jaar. Er staan regelmatig moeilijke woorden wat je dan toch niet altijd begrijpt. Ik heb er toch nog wel wat van begrepen. Ik zou het boek wel aanraden aan mensen want het is een best spannend boek.

Vertelsituatie:
Dit verhaal word vertelt in vorm vanuit de hoofdpersoon. In dit geval Dagmar. Alles weet je van haar, haar gevoelens wat ze denkt, wat haar problemen zijn. Je weet ook wat ze gaan doen en waarheen en waarom ze deze beslissing nemen.

Informatie over de schrijver:
Suzanne Vermeer is een andere naam. Je denkt namelijk dat dit een schrijfster is. Alleen het boek is geschreven door Pol Goeken.
Suzanne Vermeer heeft een hele serie boeken zoals ’Noorderlicht’, Apres- Ski’, ‘Bella Italia’.
Allemaal hebben ze een apart verhaal maar wel dezelfde stijl. Allemaal hebben ze de genre literaire thriller.
Ze bouwt de spanning langzaam op. In het begin van het verhaal legt ze uit hoe de hoofdpersoon leeft. En laat ze je kennis maken met de andere personen die in het verhaal spelen. Langzamerhand word het uitgebreid en spannender gemaakt. Ze geeft stukjes spanning weg. Steeds meer kom je erachter hoe het probleem in elkaar zit.
Suzanne Vermeer is genomineerd tot de NS Publieksprijs met haar boek Cruise.

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "De vlucht door Suzanne Vermeer"