De trap naar de hemel door Susanne Koster

Beoordeling 5.5
Foto van een scholier
Boekcover De trap naar de hemel
Shadow
  • Boekverslag door een scholier
  • 1e klas havo/vwo | 362 woorden
  • 15 mei 2007
  • 17 keer beoordeeld
Cijfer 5.5
17 keer beoordeeld

Boekcover De trap naar de hemel
Shadow
De trap naar de hemel door Susanne Koster
Shadow
ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie
De trap naar de hemel, Susanne Koster. 1. Schrijf in hooguit tien regels op waarover het boek gaat. Iemand die het verhaal niet kent, moet jouw samenvatting kunnen begrijpen! Als Marika de mysterieuze Martijn ontmoet, lijkt er niets anders te bestaan dan zij tweetjes. Martijn is een oudere jongen, die altijd in het zwart gekleed is, met zwarte sporthandschoentjes. Martijn is zwijgzaam, zorgzaam, attent, mysterieus en hard. Waar Marika ook is, Martijn lijkt er ook altijd te zijn met zijn zwarte Golf TDI. Martijn weet alles over Marika, Marika niks over hem. Marika gaat in de zomer bij Martijn zijn oma werken, zo hoopt ze meer over hem te weten te komen. Martijn wordt woedend als zijn oma een foto van zijn moeder aan Marika laat zien, en Marika schrikt enorm. Zij moet hem beloven geen vragen meer te stellen over zijn verleden. Maar Marika wroet stiekem toch door in zijn verleden. Totdat het te laat is, ze mocht willen dat ze hem nooit gekend had… 2. Wat vond je van het boek? Leg in drie regels uit waarom je het boek aan iemand zou aanraden of juist niet. Kijk op bladzijde 14 van je boek voor beoordelings woorden. Het is een heel gaaf boek, het is een beetje een soort soap. Als je even stopt met lezen, moet je meteen weer verder lezen. Vooral het mysterieuze aan het boek sprak mij aan.
3. Vind je de titel goed bij het verhaal passen? Waarom wel of niet? Bedenk een andere titel als je de echte titel niet goed vind. De titel past helemaal goed bij het verhaal. De trap naar de hemel is namelijk de trap naar Martijn zijn kamer, waar hij Marika probeert te vermoorden. 4. Wat voor iemand is de hoofdpersoon en welke eigenschap(pen) zou jij van hem/haar willen hebben? De eigenschappen van Martijn heb ik bij vraag 1 al genoemd. Daar zou ik alleen het zorgzame en het attente van willen hebben. Marika is heel nieuwsgierig en naïef. Die eigenschappen wil ik geen van beide. 5. Wat is het onderwerp van het boek? (Zie ook bladzijde 25 van je boek!) Het onderwerp is een mysterieuze jongen die alles lijkt te weten over een meisje.

REACTIES

R.

R.

Erg mooi boek Goed gedaan, weil er nog een vervolg op maken.

11 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "De trap naar de hemel door Susanne Koster"