Ben jij 16 jaar of ouder? Doe dan mee aan dit leuke testje voor het CBR. In een paar minuten moet je steeds kiezen tussen 2 personen.

Meedoen

De toren van de zeven verdiepingen door Theo Hoogstraaten

Beoordeling 4.6
Foto van een scholier
Boekcover De toren van de zeven verdiepingen
Shadow
  • Boekverslag door een scholier
  • Klas onbekend | 535 woorden
  • 24 april 2007
  • 8 keer beoordeeld
Cijfer 4.6
8 keer beoordeeld

Boekcover De toren van de zeven verdiepingen
Shadow
De toren van de zeven verdiepingen door Theo Hoogstraaten
Shadow
ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie
De toren van zeven verdiepingen
Inhoudelijke gegevens
Auteur: Theo Hoogstraaten
Aantal bladzijden: 176
Datum uitgave: 2001
Soort boek: detective
Uitgever: Sjaloom
ISBN: 90 6249 394-7 Samenvatting Een paar euro zakgeld vinden Fiona en Fenno niet genoeg. Daarom willen ze geld gaan verdienen. Niet met bollenpellen of een krantenwijk, want dat vinden ze geen leuk werk. Ze besluiten een rechercheurbureau op te richten dat ze Fiofen noemen. Om hun in te huren kost het €25.- per uur. Ze kregen een aantal opdrachten zoals en weggelopen kat, een mevrouw die de verzekering wilde oplichten en een dief die bankpassen steelt. Veel mensen namen hun werk erg serieus ze verdienden ook wel goed ze hadden met deze opdrachten al veel geld verdient . Op een dag komt er een e-mail binnen, over een oud document met voor hun onleesbare letters. Ze moeten de herkomst van dat document en de vertaling achterhalen. Ze roepen de hulp in van Valentina, hun vriendin en haar opa. Fenno is heel erg verliefd op Valentina, maar hij durft haar niet verkering te vragen. Fiona stuurt een e-mail terug en ze vertelt hem dat ze het originele document nodig heeft, omdat het soort papier kan duidelijk maken wat voor document het is . Bij het originele, opgestuurde document, zit ook een gele kaars. Fiona doet de kaars ‘s avonds aan en gaat slapen. Ze begint te dromen en in die droom komt ze veel te weten over het document. Een man, Peregil, die leeft in het jaar 1550, helpt een zieke man door hem in zijn huis wat te eten en te drinken geven. De vrouw van Peregil is kwaad want ze kan haar eigen kinderen niet eens normaal te eten geven, en nu neemt haar man zomaar iemand mee die alles opeet. Als de zieke man sterft geeft hij Peregil een doosje met een document en een gele kaars. Peregil gaat naar iemand die de tekst kan lezen en al snel begrijpt hij dat hij de erfenis van de man heeft gekregen. De vertaler wil een groot gedeelte van het geld, als loon voor zijn werk. Peregil vind het goed en beide mannen worden erg rijk. Alle schatten lagen in de toren Van zeven verdiepingen. Het kistje komt na Peregil bij een soldaat van het leger en dan komt het op een oude en koude zolder te staan. Een zolder die Fiona wel erg goed kent. De dag daarna gaat Fiona, zonder Valentina en Fenno iets van haar rare droom te vertellen, naar haar opa. Hij had hun de opdracht gegeven omdat hij dacht dat Fionfen geen opdrachten meer zou krijgen, en opa had altijd al willen weten waar het kistje vandaan kwam. Nadat Fiona het aan opa had verteld was hij heel trots. Eigen mening Ik vond het boek erg spannend en er zit veel geschiedenis in. Het verhaal was dus erg leerzaam. Ik vind het boek ook erg grappig, omdat toen ik klein was, ook vaak deden alsof we rechercheurs waren. Ik vond de kaft van het boek er mooi uitzien. Maar ik vond het wel jammer dat het niet zo duidelijk is hoeveel tijd er tussen het begin van het boek en het eind van het boek zit. Zelf denk ik dat er ongeveer 4 maanden tussen zit.

REACTIES

J.

J.

hallo, er staan enkele (typ) fouten in deze samenvatting..

16 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "De toren van de zeven verdiepingen door Theo Hoogstraaten"