Heb jij stress over je studiekeuze? Of ben je er nog niet zo mee bezig? Laat het ons weten in het studiekeuze-onderzoek. Wij zijn benieuwd hoe we jou beter kunnen helpen!

 

Naar de vragenlijst

ADVERTENTIE
Open Avond = online ontdekken en ontmoeten

Bezoek onze Online Open Avond op woensdag 9 december dit jaar vanaf je bank! Ontdek bijzondere verhalen van onze studenten en docenten. Stel al je vragen én luister naar onze gezellige radioshow! Klaar voor een toekomst als student in het hbo?

Meld je dan nu aan!

De schrijfster van het boek is Mieke van Hooft.De titel van het boek is “De Tasjesdief”.Dit boek is verschenen bij de Uitgeverij Holland.Het boek is verschenen in het jaar 1989.Ik heb geleerd van dit boek dat je in jezelf moet geloven en dat je jezelf niet moet onderschatten. Ook heb ik geleerd dat als je wordt bedreigd je direct naar de politie moet gaan, wat ze ook zeggen.Ik blijf met de vragen zitten:

Moet oma Roos nog naar een bejaarden tehuis van Alex zijn moeder?Wat voor een straf krijgen Evert en Lucas?

Krijgen de oude omaatjes hun geld terug wat Alex van hun heeft gestolen?

Krijgt Alex ook nog een straf omdat hij de tasjes heeft gestolen?Alex is een jongetje van ongeveer 12 jaar. Hij heeft een goede band met zijn oma Roos. Hij heeft blonde haren en vaak een blauwe blouse aan. Voor zijn hobby verzamelt hij skeletten van dieren. Hij moet tasjes stelen van Evert en Lucas anders doen zij iets met zijn oma. Dan gaat hij tasjes stelen, daarom wordt hij de tasjesdief genoemd en heet ook het boek zo.Roos

Roos is ziijn oma waar hij elke vrijdagmiddag naartoe gaat. Ze hebben een heel hechte band en vertellen elkaar alles. Toen Alex op vrijdagmiddag net bij Roos kwam zag hij twee jongens naar buiten rennen uit Roos’ huis. Ze zit vastgebonden bij het raam. Ze weet dat ze is overvallen maar wil er met niemand over praten behalve Alex. Alex zegt dat ze naar de politie moet gaan maar Roos wil dat niet.EvertEvert heeft blond haar en is de broer van Lucas. Hij heeft samen met Alex in de klas gezeten. Daarom is hij bang dat Alex hem had herkent toen zij wegrenden. Dus bedreigen ze hem via de telefoon, op straat of gewoon in zijn eigen huis.Lucas

Lucas heeft zwart haar en is de broer van Evert. Hij is degene die het plan heeft verzonnen om Alex tasjes te laten stelen. Hij speelt ook de baas over het geld, Evert heeft niks te zeggen. Daarom koopt hij van het gestolen geld een duur, rood leren motorjack.Moeder van Alex

De moeder van Alex helpt niet echt mee met Alex en hij kan ook niet echt steun bij haar vinden. Ze is veel te bezorgd om Roos en vindt al jaren dat ze naar het bejaarden tehuis moet. Dat denkt ze helemaal als Roos later van een ladder afvalt en in het ziekenhuis terecht komt.

Het verhaal speelt zich een paar jaar geleden maar af. De ruimte waar het zich afspeelt is vooral bij roos thuis, bij Alex thuis en op straat.Ik vind het boek droevig want Roos is bang om het aan iemand te vertellen en dat Lucas de Fluit van Alex in tweeën breekt.

Ook vind ik het boek spannend want echt niemand hebben Evert en Lucas door dus worden ze lang niet gepakt totdat Alex dat zelf van plan is.

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

J.

J.

er is een fout bij de personen bij roos er staan ziijn maar het moet zijn

12 jaar geleden